自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

買新鮮食材,好唔好啊?唔該晒

複式洋房

回覆 amazing 的帖子

由上年3月疫情開始一直用開快餸屋,之前疫情嚴重時出街都怕怕時,真係全靠佢幫我每日送新鮮食材黎屋企,佢D野都好新鮮,最緊要係只係$200就送上門馬,每日叫D肉、水果、菜都已經夠$送貨,搞定曬一日2餐主食,價錢又同街市差不多,有時做優惠仲平過街市,最緊要唔洗自己攞,每日都要煮6人飯,買開餸都知啦,買埋水果,真係攞到五十肩都出埋黎,所以真心覺得正!推介!比起初期剛開嘅時多左好多選擇,日日唔同口味都唔悶!

別墅

回覆樓主:

請貨時間係點樣?

複式洋房

agnes_bebee 發表於 21-4-16 04:40
請貨時間係點樣?

每日晚上8:30前落單,佢地都會第2日送到的 (emoji) 我睇佢哋個網,依家新開戶仲有優惠添,仲多優惠過我果時開(emoji),你去睇下!

男爵府

sinman_wong 發表於 21-4-16 02:39
回覆 amazing 的帖子

由上年3月疫情開始一直用開快餸屋,之前疫情嚴重時出街都怕怕時,真係全靠佢幫我每日 ...

好似好正咁喎

複式洋房

ppiikkoo 發表於 21-4-17 02:01
好似好正咁喎

係呀!真係啱晒我尼d師奶,我有3個小朋友,最細果個2歲5個月,有時帶住佢真係落唔到街市買新鮮野食,快餸屋就幫到我!
我點解咁推介,因為佢D新鮮豬肉真係同街市差唔多價錢,我最初幫襯就係睇到佢地個背景,真係有自己肉檔,日日新鮮包裝出貨,煮開飯都知,蒸個肉餅如果唔用新鮮肉碎整,真係差好遠! 買多2種菜同水果,已經可以送貨,唔洗好似其他最低消費都要$350,有d仲要$500,拗爆頭都唔知再訂咩,又唔係日日可以送,一次訂太多已經唔新鮮 (emoji)

大宅

sinman_wong 發表於 21-4-17 02:20
係呀!真係啱晒我尼d師奶,我有3個小朋友,最細果個2歲5個月,有時帶住佢真係落唔到街市買新鮮野食,快餸 ...

包裝如何?肉類佢用咩包裝

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

之前有jm話超差

男爵府

竇漪房 發表於 21-4-17 07:42
之前有jm話超差

我本來都想試,但見到之前有個帖提到呢間的豬肉好似有問題,最後無試

會唔會宜家改善左?

大宅

回覆樓主:

用過好多次,但我只買菜不買肉,由於我冇乜要求,我覺得大致OK,菜都乾身,如果發現唔靚或爛左,WhatsApp 同佢地投訴,佢地都會回贈返禮金卷下次用,都君真的。
包裝OK,都是用乾淨大膠袋包住,再放入大環保袋。
送貨都在五點前,可以煮晚飯,家住將軍澳區。

大宅

sky_blue618 發表於 21-4-17 07:58
我本來都想試,但見到之前有個帖提到呢間的豬肉好似有問題,最後無試

會唔會宜家改善左?

我都買過菜,肉,都ok架,有時真係唔得閒出街買餸,用呢間真心方便,價錢都公道 ,唔太貴,送到門口。

水晶宮

之前有jm話超差

這個舖除左樓主,你,我之外,全部新國民,你懂的

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

sky_blue618 發表於 21-4-17 07:58

會唔會宜家改善左?

佢d餸執好就咁放响條行仔度唔雪住,不過佢唔係就咁放地,有嘢墊下的,買肉就唔好啦買菜都可以!不過有jm話佢冇貨唔出聲,唔退錢只俾store credit迫你再幫襯,我自己唔鐘意囉!

珍珠宮

MariaTsui 發表於 21-4-17 10:09
這個舖除左樓主,你,我之外,全部新國民,你懂的

e係喎!早知我唔入嚟攪事啦!

珍珠宮

coconutchung 發表於 21-4-17 08:18
用過好多次,但我只買菜不買肉,由於我冇乜要求,我覺得大致OK,菜都乾身,如果發現唔靚或爛左,WhatsApp ...

可能佢送貨嘅菜靚d啦!佢門巿d菜唔多ok,隔離佳x對面祥x都好過佢好多

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

有好有唔好。
好在200蚊就送,又快,今日訂聽日到,價錢算公道。(當然上網買同街市買冇得比,但對比起其他網上買餸佢算平)
唔好既係有時真係唔多靚。叫佢切既冇切,排骨果D我真係斬唔到,結果我要原條蒸 。10次有2,3次有缺貨,但通常都唔會記得退現金劵比你,要追佢,但追佢會比既。

珍珠宮

疫情後一直用呢間...
啲野都算新鮮.. 送貨有交帶..
有咩要 whatsapp 負責人都好快覆..

珍珠宮

123chan123 發表於 21-4-17 04:27
包裝如何?肉類佢用咩包裝

佢地用膠盒一份份包好..
其實我買過好多次.. so far 又 ok..

子爵府

之前有jm話超差

其實我好早已覺得有D人一日到黑只識批評人地差、垃圾、講野總是mean爆,上至酒店下至茶餐廳,咩都話唔好,唔知以為自己咩咁巴閉,咁高格調和質素

子爵府

熱血勳章

amazing 發表於 21-3-13 22:20
買新鮮食材,好唔好啊?唔該晒

我買過幾次。。最後個次我買嘅菜無睇就放入雪櫃。。第二日拎出嚟就係爛咗。。臭晒。。跟住我同客服講佢話係我自己問題。。咁我就無再買佢了。。
網購大把有得簡。。我覺得唔會買間我覺得有問題嘅。。

首頁

尾頁

跳至