自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

雖然我唔識佢, 咁後生, 她不要輕生, 要愛惜生命呀!

馬來西亞鋼琴女神李元玲近日負面新聞多多,繼日前喺網台直播節目被網民轟佢彈Keyboard甩轆,無料扮四條,立即爆Seed後,尋日又爆出有監製要封殺佢,李元玲即喺社交網爆有娛圈潛規則,因唔肯上床先有人抹黑佢。

今日佢突然喺社交網上載一張頸部受傷嘅相,見頸上有明顯血痕,指半夜情緒崩潰打算用電線吊頸,但最後電線太細被扯斷:「昨天半夜情緒一度崩潰吊上電線想結束這一切的痛苦,電線太細被扯斷,那一刻連想死都害怕自己死不去又一次遭酸,整個半夜心裏在掙扎,結束生命需要勇氣,活下去需要更大勇氣,因為我的一舉一動不斷被放大檢舉,被媒體奪命追魂的纏著(着),接踵而來的就是海嘯般的霸凌,而且一波又一波。」
李元玲上載照片中,見佢條頸有深深血痕!

發長文話不堪壓力!

佢又指自己本來就不完美,亦不敢認自己係女神,再強大嘅心都會被擊倒:「可是大家一直expect我高高在上的完美,神一般的情商,神一般沒有瑕疵的顏值,神一般的才華,我有嘗試跟上腳步交出我最好的一面,很盡力的做好自己,並多次為自己的不完美道歉。可是有時我出錯一點,情緒失控一次,幾天連夜的巨大人身攻擊讓我喘不過氣,彷彿想致我於死地,也有些人蹭熱度抬高自己來踩我,我爬不出來我也無路可退,我是普通人類我會怕我很累,再強大的心也會擊垮。」而她的發文只是上載了不足1小時,在下午2時許已刪除。
李元玲近日是非多多!

禁止發言

回覆樓主:

大宅

做得公眾人物自然就會多人講,有唔同意見都正常,唔受得人意見就自殺唔係咁適合做呢行喎

之前周杰倫、郎朗、佢師傅李雲迪都俾人講,佢三個都冇話去自殺啦真係唔鐘意開口埋口都話自殺既人,仲要post上網,完全唔珍惜生命博話題,只係令我諗起分手要自殺既人影相威脅另一半唔好分手咁百痴

子爵府

虎到金來勳章

假自殺,為人氣

子爵府

jamesbond007 發表於 21-3-14 01:35
假自殺,為人氣
咪係,睇相感覺係一個好進取既人,點會自殺。。。。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

呢個女人好怪
明明次次報親佢個標題都係「鋼琴才女」
但每次禁入去都係show胸show身材既相
雖然真係又fit又靚
但好似真係冇見過佢彈琴

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

真又好假又好
連自殺不成都要露半球出post……

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得呢類網紅成日活在網上的世界,慣左attention seeking, 讚美到令自己飄飄然,當一有人開始踩或者trolling 的時候睇得特別重,好脆弱。其實做人不如唔好成日慣住上網呃like等人讚,有時間不如活在真實世界,做下d有意義既事仲好啦

伯爵府

佢比太大壓力自己

珍珠宮

好媽媽勳章

身材咁fit

侯爵府

回覆樓主:

吊頸條紅勒痕應該喺條頸最高位,繞過腮骨耳背向上

佢條痕係條頸中間,好似係被從後勒住咁,繩嘅力係從後唔係上

似被人搶金鏈勒到頸咁

花生蘿蔔    發表於 21-3-14 08:54

子爵府

mickeyeva 發表於 21-3-14 01:22
雖然我唔識佢, 咁後生, 她不要輕生, 要愛惜生命呀!

Attention seeker

男爵府

文筆通順!有才!

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

做藝人唔容易,尤其而家網絡世界D言論

子爵府

回覆樓主:

既然甘介意人講咩
不知退出 米唔使比人指指點點囉

男爵府

陪月勳章

點解自殺完都著成咁顯示傷痕?
世界總有人喜歡自己
自然也有人討厭自己
做網紅在網絡世界只接受到讚美
接受唔到批評
就不如在現實世界做實事好了

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

她是誰?很出名的嗎?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

IHateSummer 發表於 21-3-14 01:56
呢個女人好怪
明明次次報親佢個標題都係「鋼琴才女」
但每次禁入去都係show胸show身材既相

我諗佢低調啲專注彈琴會多啲人respect 佢。

張張相都唧胸露腿,見到佢只記得佢心口,邊個仲記得佢識彈琴?

奉勸一句,珍惜生命,不要做傻事。

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

唔評論佢件事,但可以叫佢唔好出相嗎?依家小朋友真係會有樣學樣架 近排多左年青人自殺

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

娛樂版見親都係露呢到個到!都費事"禁"入去睇,其實佢想點?

首頁

尾頁

跳至