時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2021勳章

特首要換人啦,我信明天做特首一定係強硬有心搞好,而且背景夠硬,講嘢夠牙力個喝嗰。因為係哩個時候做得特首,冇吖爺信任絕對冇辦法做。因為好似林太哩個例子後,阿爺一定會揀一個自己人做。那怕一點點有可疑成分都唔會揀。你睇吖爺哩排派黎香港中聯辦同一哥就知道係硬淨派。
所以明年有得做特首個嗰背景夠硬,一定講嘢有牙力。講嘢有牙力,做事夠強硬,咁就好辦啦,可能好快可以搞好疫情,搞好經濟。新官上任三把火,一定好好做啦。
我對香港新特首有信心,對香港明天有信心。
林太反正冇得做,宜家hea下都冇辦法。佢講嘢唔夠牙力,做事唔夠果斷,對政治唔夠深入了解。

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 21-3-14 19:51

翡翠宮

2021勳章

bybewong 發表於 21-3-14 14:56
特首要換人啦,我信明天做特首一定係強硬有心搞好,而且背景夠硬,講嘢夠牙力個喝嗰。因為係哩個時候做得特 ...

其實林鄭應該都有CY推薦,只不過估唔到佢會黃到咁,其實上屆兩個候選人都黃,林鄭月娥係黃得黎比較做到野
但原來做到野仲衰,因為全部同你調返轉黎做

象牙宮

2021勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望CY會再做特首,千祈唔好張建宗,哩排成日喺電視睇到張建宗一封家書嘅網上留言,只感作狀,想 我只想要強勢做實事為香港人謀福祉嘅特首,唔係要得把口惺惺作態嘅特首。

大宅

2021勳章

特首要換人啦,我信明天做特首一定係強硬有心搞好,而且背景夠硬,講嘢夠牙力個喝嗰。因為係哩個時候做得特 ...

真心希望換個係幫香港的

翡翠宮

2021勳章

否極泰來

侯爵府

2021勳章

DoReMi媽媽 發表於 21-3-14 15:46
希望CY會再做特首,千祈唔好張建宗,哩排成日喺電視睇到張建宗一封家書嘅網上留言,只感作狀,想 ...

佢?唔係呀?!有乜做過?平時影都唔多見。

qoo888    發表於 21-3-14 17:41

大宅

2021勳章

回覆樓主:

最鍾意CY, 以前係,依家都係,夠強勢

伯爵府

牛年勳章 2021勳章

鍾唔鍾意林太一件事!但我真係好唔明點解呢度某些會員成日話林太係黃?佢點黃法呀?作為特首係咪要只顧藍絲一邊?全力表現自己有幾藍幾紅呀?唔好咁啦!

kckammy    發表於 21-3-14 18:01

子爵府

2021勳章

回覆樓主:

特首個位,邊個上都死,CY因爲屋企人被攪,所以先退咯來,點會又入番去個死位,我覺得好似港英年代,希望阿爺空降個人算,D人連哼一聲都吾夠膽

子爵府

2021勳章

ChingYee123 發表於 21-3-14 16:25
鍾唔鍾意林太一件事!但我真係好唔明點解呢度某些會員成日話林太係黃?佢點黃法呀?作為特首係咪要只顧藍絲 ...

我都吾覺林太黃。
佢真系政治觸角吾夠敏銳,班管治底差幫吾到佢,但我信佢系愛香港的。

侯爵府

2021勳章

TAKTAKB 發表於 21-3-14 16:32
我都吾覺林太黃。
佢真系政治觸角吾夠敏銳,班管治底差幫吾到佢,但我信佢系愛香港的。
...

我都唔知有乜證據話佢黃
做執行者啱佢多過做leader,睇下阿爺揸返旗後佢談笑風生充滿信心,同早兩年阿爺放手時個樣幾唔同

大宅

2021勳章

TAKTAKB 發表於 21-3-14 16:29
特首個位,邊個上都死,CY因爲屋企人被攪,所以先退咯來,點會又入番去個死位,我覺得好似港英年代,希望阿 ...
咪係 香港點解會甘 係因為班泛民呀

大宅

2021勳章

hihisasa 發表於 21-3-14 16:20
真心希望換個係幫香港的
無左班泛民 一定會好

男爵府

2021勳章

TAKTAKB 發表於 21-3-14 16:32
我都吾覺林太黃。
...

我都認為佢唔係黃,cy 退落嚟時佢都話無興趣,後尾曾鈺成話無人選佢就出嚟,林鄭先話無辦法出嚟參選

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

我覺得佢有份幫手爭取國安法,都算有立功

男爵府

2021勳章

loveshp238 發表於 21-3-14 16:45
咪係 香港點解會甘 係因為班泛民呀

啲人仲成日話咁多大陸人嚟香港爭福利,問下泛民啦,呢啲咁嘅垃圾區已完咩心態吖

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

2021勳章

DoReMi媽媽 發表於 21-3-14 15:46
希望CY會再做特首,千祈唔好張建宗,哩排成日喺電視睇到張建宗一封家書嘅網上留言,只感作狀,想 ...

原來JM 都留意到呢件吉祥(廢)物。

前年黑暴封完紅隧再燒紅隧,之後開通番。

記者問:如果再比人燒隧道,政府會點打算呀。

佢答:再比人燒嘅話,我地政府都冇乜野可以做...

如鄧處長在場,我深信佢定必答:我地定會將暴徒繩之於法!

瑪瑙宮

ChingYee123 發表於 21-3-14 16:25
鍾唔鍾意林太一件事!但我真係好唔明點解呢度某些會員成日話林太係黃?佢點黃法呀?作為特首係咪要只顧藍絲 ...

黃唔黃唔知,但佢黑暴期間笠水,成班歪C初要求佢落台,後來提都冇提,梗係啦!任班黑暴癲,只講遺憾、譴責,實事唔做,仲批果個垃圾盧偉聰做多4個月,貪佢咩都唔做?之後仲頒個紫荊水蓋俾佢,憑咩?

食環署長劉利群黑暴期間流膿牆唔清,清國旗閃電快,竟然可以係2月23日升為常秘跳升2級,又憑咩?咁高級晉升,林鄭會唔知?

司法界嘞,鬼五馬六,俾個揸英國護照愛洋國姓馬嘅亂咁嚟,有傳指示下屬法官要放生暴徒,佢身為行政長官,絕對有權去發聲,但佢竟然講法官唔可以批評,咩道理?仲有好多,佢嘅「功績」罄竹難書。

大宅

2021勳章

SandyKL 發表於 21-3-14 16:59
黃唔黃唔知,但佢黑暴期間笠水,成班歪C初要求佢落台,後來提都冇提,梗係啦!任班黑暴癲,只講遺憾、譴責 ...

你咁講又令我記起佢前年11月左右(?)講過黑暴封路令佢冇得去恤髮

瑪瑙宮

waterlilymonet 發表於 21-3-14 17:03
你咁講又令我記起佢前年11月左右(?)講過黑暴封路令佢冇得去恤髮

冇聽過,真白痴 班黑暴應該上禮賓府破壞,破壞香港商舖、堵路、打市民做咩?

首頁

尾頁

跳至