潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好,我新手想開始儲spending⋯其實我只係想買mini lindy,但唔知佢要唔要儲spending,咁我不嬲又好鍾意買吓手鍊耳環嗰啲所以冇所謂。當開個account等佢睇到我都買吓佢哋啲嘢咁。
我想問佢哋計spending係跟sa/鋪定其實冇分?如果冇分,大家keep一個sa只係為打好關係好等佢會幫你留袋?

謝謝

珍珠宮

好媽媽勳章

mushrooms 發表於 21-3-14 18:18
大家好,我新手想開始儲spending⋯其實我只係想買mini lindy,但唔知佢要唔要儲spending,咁我不嬲又好鍾意 ...

跟sa, 所以要搵個好幫手

男爵府

mushrooms 發表於 21-3-14 18:18
大家好,我新手想開始儲spending⋯其實我只係想買mini lindy,但唔知佢要唔要儲spending,咁我不嬲又好鍾意 ...

可以搜一下,hermes 101好多實用案例

大宅

Thanks!!

呀~ 而家啲sa帶晒口罩好難認。第二次再去中環鋪行完一round都認唔返第一次個sa (當然第一次見佢冇俾ws,但佢都有俾咭片,senior sales)。有冇啲新手同我有同樣問題?又或者可唔可以請教下大家可以點做?

男爵府

mushrooms 發表於 21-3-14 22:49
Thanks!!

呀~ 而家啲sa帶晒口罩好難認。第二次再去中環鋪行完一round都認唔返第一次個sa (當然第一次見 ...

卡片有名呀,打落鋪問佢有無返工囉,見多兩次就認得

大宅

hattienail 發表於 21-3-15 02:32
卡片有名呀,打落鋪問佢有無返工囉,見多兩次就認得

上星期放假接仔前去咗lg行吓,佢咁啱有條豬鼻鍊細碼,即刻買咗(因為就咁等返貨應該等到天荒地老)咁即係我要留係lg儲spending... 但今次個sa冇俾咭片,我淨係隱約記得佢個名咩字頭
希望下次再去認到佢

大宅

mushrooms 發表於 21-3-15 11:45
上星期放假接仔前去咗lg行吓,佢咁啱有條豬鼻鍊細碼,即刻買咗(因為就咁等返貨應該等到天荒地老 ...

唔一定既,都仲可以轉

你想返去搵中環個位SA都可以,不過你最好下一次買嘢時就好決定到啦,之後就繼續同返個位SA買

呢度好多JM都係買左幾次野,試左幾位SA先夾到一個係岩自己既

大宅

咁有冇話可以用咩方法試到嗰個sa fashion jewellery 計唔計?我見大家話個個sa唔同。但我太新啲sa又唔會同我認佢哋有呢個spending “policy”

Apple watch 皮錶帶呢啲又計唔計?

男爵府

牛年勳章

mushrooms 發表於 21-3-15 14:16
咁有冇話可以用咩方法試到嗰個sa fashion jewellery 計唔計?我見大家話個個sa唔同。但我太新啲sa又唔會同 ...

Apple Watch 計
錶帶都計
但係我個SA話到明
錶帶要跟錶一齊買
除非已經同佢買左隻錶
咁先可以只買同size錶帶

別墅

我覺得你只要搵到一個SA跟佢配貨,其實Lindy一d都吾難。

只要有財力,買袋矛難事

wcpcelia    發表於 21-3-16 10:10

別墅

配貨就買自己鍾意嘅嘢
唔應該為spending而配

咁樣你會甘心啲又開心啲由H抱出個袋

大宅

JQKbaby 發表於 21-3-15 15:46
Apple Watch 計
錶帶都計
但係我個SA話到明

我本身已經有隻錶,諗住買條皮帶襯衫/event用

大宅

火星豬仔 發表於 21-3-15 16:16
配貨就買自己鍾意嘅嘢
唔應該為spending而配

我係呀,所以之前有個叫我睇鞋呀,唇膏呀,香水呀咁我都睇唔啱

大宅

火星豬仔 發表於 21-3-15 16:15
我覺得你只要搵到一個SA跟佢配貨,其實Lindy一d都吾難。

只要有財力,買袋矛難事

個個sa都答我mini lindy真係好少好少同好多客問緊。。。

子爵府

mushrooms 發表於 21-3-15 16:39
個個sa都答我mini lindy真係好少好少同好多客問緊。。。

Mini Lindy 真係難㗎

珍珠宮

即係暗示你要高配先會出比你,
今年個配貨比例高到傻,
我勸你如果唔想花太多錢配貨,
就等mini Lindy 呢個熱潮完左先去買。

男爵府

揾定一個Sa幫佢買兩三次,之後就直接叫佢幫手揾個mini lindy 最好明確D講埋想要D咩色扣,其實呢個袋應該唔太難

大宅

LOBO1128 發表於 21-3-15 18:20
揾定一個Sa幫佢買兩三次,之後就直接叫佢幫手揾個mini lindy 最好明確D講埋想要D咩色扣,其實呢個袋應該 ...

即係唔駛買夠spending,買多幾次熟少少就直接問?
我見呢幾次佢哋機又冇check色又冇問就直接話冇,好多人問,然後我差唔多睇完啲手飾就問我睇唔睇下鞋呀,唇膏,香水咁。但又冇講要spending.. 我問第一個有冇得點排waiting佢仲話冇啲咁嘅嘢

伯爵府

mushrooms 發表於 21-3-15 18:29
即係唔駛買夠spending,買多幾次熟少少就直接問?
我見呢幾次佢哋機又冇check色又冇問就直接話冇,好多人問 ...

你諗住配幾錢?
我SA叫我唔洗諗不過我買親都係平野

大宅

tarejackie 發表於 21-3-15 18:35
你諗住配幾錢?
我SA叫我唔洗諗不過我買親都係平野

我冇諗呀。反正我個人本身都鍾意買啲品牌啲手飾咁。暫時佢哋又冇講明唔叫我唔駛諗(可能反正都唔熟,唔駛講咁多嘢)淨係叫我睇吓其他嘢。最搞笑係sogo個sa,問佢mini lindy,佢轉頭叫我試on shelf個黑金evelyn29,試完仲不停sale 我 不過我孭得唔好睇,唯有忍痛拜拜佢

首頁

尾頁

跳至