自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

請問好用嗎?

水晶宮

jk923 發表於 21-3-14 18:53
請問好用嗎?

請問有無人用過?

用戶要求終止服務

牛年勳章

用緊 LG 洗衣機,無投訴。你個標題好難明
未經許可,請勿轉載

伯爵府

畀面勳章

我用緊LG 2in1, 乾衣只用過1次, 怕怕, 乾成2粒鐘都係濕!! 暈, 之前用煤氣吾洗1小時d衫已經有7成乾, 所以建議只買洗衣功能算吧~

水晶宮

大笨鐘 發表於 21-3-15 08:52
用緊 LG 洗衣機,無投訴。你個標題好難明

請問是直驅嗎?本身用西門x,想換大容量多一啲,但因尺寸問題要睇其他牌子。

水晶宮

sukiwongsk 發表於 21-3-15 09:00
我用緊LG 2in1, 乾衣只用過1次, 怕怕, 乾成2粒鐘都係濕!! 暈, 之前用煤氣吾洗1小時d衫已經有7成乾, 所以建 ...

地方問題 暫未容許分兩部機,本身用緊西門子二合一。

男爵府

我用緊LG 2in1, 乾衣只用過1次, 怕怕, 乾成2粒鐘都係濕!! 暈, 之前用煤氣吾洗1小時d衫已經有7成乾, 所以建 ...

我都怕怕2 in1,只買LG洗衣功能好用。

用戶要求終止服務

牛年勳章

jk923 發表於 21-3-15 09:13
請問是直驅嗎?本身用西門x,想換大容量多一啲,但因尺寸問題要睇其他牌子。
...

係直驅
未經許可,請勿轉載

珍珠宮

我用 LG.. 2合一。。從來只用來乾床單。。因為真係無位晾。。
時間係耐。。一套雙人床單+被袋要乾3個幾鍾。。

大宅

好媽媽勳章

我都用紧2合1,乾衫可以自己控製時間嫁,我凈乾衫1個鐘搞掂,部機好好用

wcpcelia    發表於 21-3-16 11:30

大宅

好媽媽勳章

Adayung 發表於 21-3-15 09:36
我都用紧2合1,乾衫可以自己控製時間嫁,我凈乾衫1個鐘搞掂,部機好好用
...

LG2合1

水晶宮

Adayung 發表於 21-3-15 09:37
LG2合1

而家想睇呢隻,search過舊帖(未必呢個款),又話乾完衫有臭膠味,所以先開帖問下而家啲機會唔會好啲。

大宅

好媽媽勳章

jk923 發表於 21-3-15 09:45
而家想睇呢隻,search過舊帖(未必呢個款),又話乾完衫有臭膠味,所以先開帖問下而家啲機會唔會好啲。

...

我乾完無膠味,你大半機來乾衫就無問題,厚身衫就乾耐點囉,時間可自己控制,你想凈乾衫就按開機掣然後按乾衣咁就會跳時間出來,半小時起跳,你選好要乾衫時間就按play 就得啦(乾衫不用扭掣,按電子板面就得啦)

水晶宮

Adayung 發表於 21-3-15 10:19
我乾完無膠味,你大半機來乾衫就無問題,厚身衫就乾耐點囉,時間可自己控制,你想凈乾衫就按開機掣然後按 ...

有用家真好,去到唔同電器舖都sell唔同野,我明洗一機乾半機係最好,因為用左二合一機十幾年,返唔到轉頭,由其而家個個啲衫都大件,只會向大容量機出發去睇。

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

用緊LG 2合1 洗7乾4
行直驅夠靜
初初乾衫係有啲臭, 應該新機啲味啫, 而家用咗一年度, 唔覺臭

水晶宮

girlbear 發表於 21-3-15 14:50
用緊LG 2合1 洗7乾4
行直驅夠靜
初初乾衫係有啲臭, 應該新機啲味啫, 而家用咗一年度, 唔覺臭

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

用緊真薄機,個桶真係淺左dd

水晶宮

oceandeepsea 發表於 21-3-15 15:05
用緊真薄機,個桶真係淺左dd

我都有比較過其他正常深度嘅機,但唔係真係淺好多。(正想度下自己果部,發現自己開機洗緊)

大宅

Adayung 發表於 21-3-15 09:36
...

請問乾完衫後, d毛會唔會痴實膠框? 我個部會, 全圈都有痴住, 好難卒走, 再洗衫時會痴番落衫

首頁

尾頁

跳至