自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

asd456 發表於 21-4-15 10:06
今個月聽 Jm 學mark 底使費原來自己超大使

係架
我記過2個月
交通同食物方面好貴
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

bbc2018 發表於 21-4-15 08:30
941,883, 857, 688

謝謝你,941請問你咩價買入?

男爵府

bbc2018 發表於 21-4-15 08:30
941,883, 857, 688

呢D股係咪長期唔賣?例如941去到70~80蚊,857去到4~5蚊,因為我都有,有時升得高好想賣,但又買唔返咁平入價

水晶宮

asd456 發表於 21-4-15 10:06
今個月聽 Jm 學mark 底使費原來自己超大使

記帳係好習慣,成日望下會小心用錢。同埋每次支出時,我會想想有沒有得儲下分?如儲信用卡分可再換野之類。有優惠先一次過買多少少野咁。我係用手機app: Moneysave app記帳。收入及支出都記底。

珍珠宮

asd456 發表於 21-4-15 10:07
謝謝你,941請問你咩價買入?

分咗幾注買,最底41,平均$44幾

珍珠宮

elderberry 發表於 21-4-15 10:16
呢D股係咪長期唔賣?例如941去到70~80蚊,857去到4~5蚊,因為我都有,有時升得高好想賣,但又買唔返咁平入 ...

會睇情況,根據自己組合唔同股份會不同處理

男爵府

bbc2018 發表於 21-4-15 10:28
會睇情況,根據自己組合唔同股份會不同處理

明白。我一向短炒,有賺就好想袋左先

水晶宮

Fishqqma 發表於 21-4-15 08:25
我父母為例!
管理費$2500
水電煤$1500

好清晰呀
因為屋企d開支唔係我負責, 所以好難預每月開支, 咁可以作reference, 我都預將來2人around 2-3 萬。 另外其實我嘅長老都慳, 照咁睇生果金加埋長俸同家用都應該夠, 佢地話有錢剩, 我驚佢地慳自己....

男爵府

bbc2018 發表於 21-4-15 10:25
分咗幾注買,最底41,平均$44幾

好好價

首頁

尾頁

跳至