想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

有冇人試過用排卵棒驗到笑哈哈,第二日就圈圈,第三日又黎笑哈哈🙇🏻‍♀️?搞到我第一次有笑哈哈時連續三日做左功課,應該無死掛😂咁我依家應該隔幾多日可以試早孕紙?

複式洋房

Shanasiu 發表於 21-3-17 16:47
有冇人試過用排卵棒驗到笑哈哈,第二日就圈圈,第三日又黎笑哈哈🙇🏻‍♀️?搞到我第一次有 ...

最快要排卵後10日先驗到,受精到分裂到著床都要d 時間(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆 kitty118 的帖子

依家1516咁諗洗唔洗補做多幾次功課?

複式洋房

Shanasiu 發表於 21-3-17 22:37
回覆 kitty118 的帖子

依家1516咁諗洗唔洗補做多幾次功課?

你係邊日排?(emoji)(emoji) 每朝有量體溫嗎?

複式洋房

kitty118 發表於 21-3-17 22:39
你係邊日排?(emoji)(emoji) 每朝有量體溫嗎?
有量體溫牙 3月12係第一次有笑哈哈36.12度,13號就圈圈35.99度,14號再驗又有笑哈哈36.27度
12/3: 36.12
13/3: 35.99
14/3: 36.27
15/3: 36.18
16/3: 36.38
17/3: 36.69
18/3: 36.38

複式洋房

Shanasiu 發表於 21-3-17 16:47
有冇人試過用排卵棒驗到笑哈哈,第二日就圈圈,第三日又黎笑哈哈🙇🏻‍♀️?搞到我第一次有 ...

有哈哈笑之後就唔洗check la, 未來48小時or 以內係最佳受卵機會,支排卵會哈哈笑足48小時我上過月一用就剛前幾日知bingo jor 希望幫到你

男爵府

2021勳章

fy.wing 發表於 21-3-18 18:29
有哈哈笑之後就唔洗check la, 未來48小時or 以內係最佳受卵機會,支排卵會哈哈笑足48小時我上過月 ...

congratulations

複式洋房

Shanasiu 發表於 21-3-18 04:54
有量體溫牙 3月12係第一次有笑哈哈36.12度,13號就圈圈35.99度,14號再驗又有笑哈哈36.27度
12/3: 36.12
13 ...

有無連續高溫?排卵後會一直高溫至period 前

複式洋房

fy.wing 發表於 21-3-18 18:29
有哈哈笑之後就唔洗check la, 未來48小時or 以內係最佳受卵機會,支排卵會哈哈笑足48小時我上過月 ...
恭喜牙!我都沾沾好孕先

複式洋房

kitty118 發表於 21-3-18 23:10
有無連續高溫?排卵後會一直高溫至period 前
依家暫時都係keep住36.2以上,算係比起我平時嘅高溫,因為之前都係35至36.0幾

大宅

回覆 fy.wing 的帖子

請教bingo 方法, 咁你係幾時dodo? 一見哈哈笑連do 兩日?

複式洋房

Teviss 發表於 21-3-19 04:37
回覆 fy.wing 的帖子

請教bingo 方法, 咁你係幾時dodo? 一見哈哈笑連do 兩日?

我係見到哈哈笑果晚一次,之後隔日晚上再一次,無連續呀,因為我諗精子都要時間回復,chur太盡我覺得對男人又唔好

大宅

你好,我都想同問呀,即係咪見到哈哈笑果日就do一次,跟住再隔多一日do多次呢?

複式洋房

yansammi 發表於 21-3-19 15:23
你好,我都想同問呀,即係咪見到哈哈笑果日就do一次,跟住再隔多一日do多次呢?
...

我係呀,因為爬過文話排卵後都有機會中,如果你同先生OK嘅就可以哈哈笑兩日連續交功課,但我就選擇左隔日,同埋精子去到體內可以存活3-5日,連續做功課增加機會率而已

同埋如果你大概知排卵期(即哈哈笑岀現前幾天隔日都做下功課)因為我地啲卵子得24小時生存機會(大部份)今次中左就想係隔日做左三次功課

大宅

fy.wing 發表於 21-3-19 15:35

我係呀,因為爬過文話排卵後都有機會中,如果你同先生OK嘅 ...

唔該晒你呀!不過我之前都係用紅d check多,但玩咗成年都唔成功,用CB試過兩,三次,都係出現哈哈笑果時do,但都唔中,所以驚自己用錯方法呀

複式洋房

yansammi 發表於 21-3-19 15:46
唔該晒你呀!不過我之前都係用紅d check多,但玩咗成年都唔成功,用CB試過兩,三次,都係出現哈哈笑果時do ...
我都係用紅d未見到有陽性反應 所以轉CB 今次第二次

大宅

Shanasiu 發表於 21-3-19 16:20
我都係用紅d未見到有陽性反應 所以轉CB 今次第二次

果陣諗住紅d平好多,可以check密啲都唔心痛,因為我有時啲m都唔太準呀,希望用番CB就易啲中獎啦

複式洋房

yansammi 發表於 21-3-19 16:41
果陣諗住紅d平好多,可以check密啲都唔心痛,因為我有時啲m都唔太準呀,希望用番CB就易啲中獎啦
...
我都係咁諗希望大家都好孕啦

大宅

Shanasiu 發表於 21-3-20 04:24
我都係咁諗希望大家都好孕啦

大家都要加油喔
你備孕咗幾耐呀?

複式洋房

yansammi 發表於 21-3-19 16:41
...

我反而未用過紅D,我朋友都叫我用,不過我覺得日日玩wewe好煩,仲要估佢轉左色未
自己壓力都好大

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊