想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

fy.wing 發表於 21-3-20 08:55
我反而未用過紅D,我朋友都叫我用,不過我覺得日日玩wewe好煩,仲要估佢轉左色未
自己壓力都好 ...

係呀,真心感覺有啲壓力,個個月玩wewe 玩到灰,其實想問用CB有冇咩心得呀?之前我用都會day 十幾已開始每日check

複式洋房

yansammi 發表於 21-3-20 08:59
係呀,真心感覺有啲壓力,個個月玩wewe 玩到灰,其實想問用CB有冇咩心得呀?之前我用都會day 十 ...

上面我分享左,最主要係睇説明書點用,留意自己近幾次週期係幾多日,佢官網有個建議開始測試日,我都係照跟(測到第三支就有哈哈笑了)佢有講早測好過遲測,遲測就好易miss 哈哈笑日了(所以有啲人會講測左成盒都無哈哈笑,但有m come ,可能太遲用了)加埋我有量體溫幾個月觀察下個變化(雖然未必好準但可以參考下)

祝好孕加油

複式洋房

yansammi 發表於 21-3-20 08:59
係呀,真心感覺有啲壓力,個個月玩wewe 玩到灰,其實想問用CB有冇咩心得呀?之前我用都會day 十 ...

http://hk.clearblue.com/when-to-start-ovulation-testing

上文提到個計算器

大宅

fy.wing 發表於 21-3-20 09:48
上面我分享左,最主要係睇説明書點用,留意自己近幾次週期係幾多日,佢官網有個建議開始測試日,我都係照 ...

唔該晒你呀

複式洋房

yansammi 發表於 21-3-20 08:49
大家都要加油喔
你備孕咗幾耐呀?
舊年10月,一開始諗住順其自然 但幾個月都無消息
就開始玩尿人生咁你呢?

複式洋房

fy.wing 發表於 21-3-20 08:55
我反而未用過紅D,我朋友都叫我用,不過我覺得日日玩wewe好煩,仲要估佢轉左色未
自己壓力都好 ...
係超大壓力,又要估弱陽強陽咁

大宅

Shanasiu 發表於 21-3-20 17:04
舊年10月,一開始諗住順其自然 但幾個月都無消息
就開始玩尿人生咁你呢?
...

我都備咗1年左右了

大宅

Shanasiu 發表於 21-3-20 17:06
係超大壓力,又要估弱陽強陽咁

係囉,所以我都諗住用CB算喇,紅d又要睇住啲線嘅顏色,真係有壓力呀

複式洋房

yansammi 發表於 21-3-20 20:34
係囉,所以我都諗住用CB算喇,紅d又要睇住啲線嘅顏色,真係有壓力呀
人地成日話放鬆心情先好孕到,但點放鬆到

大宅

Shanasiu 發表於 21-3-23 12:50
人地成日話放鬆心情先好孕到,但點放鬆到

好難放鬆呀,由其係經期又唔準,都係靠依啲試紙check

複式洋房

fy.wing 發表於 21-3-20 09:50
http://hk.clearblue.com/when-to-start-ovulation-testing

上文提到個計算器

知唔知邊到買CB會平啲?除了萬寧外

複式洋房

MC_BB 發表於 21-3-23 18:17

我係stepken 買,你google search 呢個名就有架啦,平好好好多,我之前屈臣氏買,價錢買到2支咁制

複式洋房

yansammi 發表於 21-3-23 13:39
好難放鬆呀,由其係經期又唔準,都係靠依啲試紙check
基礎體溫降到36.18 今朝有血絲 , 睇黎都係就黎M下個月再努力啦

複式洋房

paperyuen 發表於 21-3-23 18:28
我係stepken 買,你google search 呢個名就有架啦,平好好好多,我之前屈臣氏買,價錢買到2支咁制 ...
但唔知點解我係佢度買第二代CB 日日都閃笑哈哈,所以我都係係屈人買第一代,係STEPKEN買補充

複式洋房

Shanasiu 發表於 21-3-26 09:29
但唔知點解我係佢度買第二代CB 日日都閃笑哈哈,所以我都係係屈人買第一代,係STEPKEN買補充
...

我第一次係屈臣買第一代,之後用完就係stepken 買第二代
我由day8 開始check, day10~day12閃左3日笑哈哈,day13就固定笑哈哈啦

大宅

我係stepken 買,你google search 呢個名就有架啦,平好好好多,我之前屈臣氏買,價錢買到2支咁制 ...

我都係喺依間買,300幾蚊都有20枝,我啲m都唔多準,可以m後日日驗,感覺唔係咁肉痛呀

大宅

Shanasiu 發表於 21-3-26 09:27
基礎體溫降到36.18 今朝有血絲 , 睇黎都係就黎M下個月再努力啦

大家繼續加油呀!
我都諗應該準備迎接我嘅姨媽

大宅

Shanasiu 發表於 21-3-26 09:29
...

我一路都係用第一代呀,Stepken果度有20枝,諗住m後第二日就日日check呀,用落冇咁肉痛。有啲人話如果次次都係得閃笑,就最好用番第一代喎,同埋話最好用完果樣電子棒後,下次就唔好再用喎,話驚可能有啲尿整咗入去枝棒度,影響個準確,唔知係咪呢

複式洋房

Thanks so much!

複式洋房

MC_BB 發表於 21-3-23 18:17

Thanks!

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊