自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

男爵府

breadcheung 發表於 21-3-21 00:49

星街500幾呎係滙星?兩者價錢差唔多?如果係就梗係滙星 ...

係呀,但匯星中層有個單位出事,同埋aa話果度租賣都好少成交。驚唔驚第時難甩架?我新手唔識好頭痛

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

hattienail 發表於 21-3-21 01:32
係呀,但匯星中層有個單位出事,同埋aa話果度租賣都好少成交。驚唔驚第時難甩架?我新手唔識好頭痛:igiveu ...

唔知你信唔信風水,信風水既就唔好買匯星/星街果邊啲樓...
(匯星前身係聖堂「煉靈堂」,當年發生過好震驚既教會命案)

Meow_call    發表於 21-3-21 17:20

子爵府

hfl2000 發表於 21-3-21 05:18
(匯星前身係聖堂「煉靈堂」,當年發生過好震驚 ...

嘩,未聽過聖堂事件,可唔可以講多小小?我淨知星街舊時全部都係d戰前舊樓

侯爵府

breadcheung 發表於 21-3-21 10:47
嘩,未聽過聖堂事件,可唔可以講多小小?我淨知星街舊時全部都係d戰前舊樓
...

有兩個神父被殺害... 你google search「煉靈堂」就搵到新聞㗎喇,費事喺度離題講呢啲啦...本身日月星船街呢一帶都多傳聞㗎喇,話好多防空洞、慰安婦、死過好多人... 好似話以前仲掛過一幡大紅布要來鎮靈。

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

鯉景灣,環境靜中帶旺,交通方便

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

andywmama 發表於 21-3-20 20:16
堅尼地城唔錯,有機會將會來明日大嶼興建,嗰邊有發展,或有機會帶旺樓價升值。
...

我都住過西環,單幢式大廈,管理唔得,維修起來,每戶都要夾好多錢。西環近年新樓好貴,值唔值就見仁見智。太古、杏花、柴灣我都住過,整體我鐘意港島東多一點,屋苑首選,管理較好。

子爵府

bobo101^*^ 發表於 21-3-20 20:02
我住過帝后華庭,無會所,春天會嗅到海味味,兩房其中一房好細的。

謝謝告知,真係住過先知

子爵府

cheechi 發表於 21-3-20 21:52
大坑、跑馬地下都合你預算,自成一角比較清靜,但跑馬地唔近地鐵站,要搭巴士、小巴或叮叮出返去,跑馬日會 ...

謝謝仔細的回覆

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

男爵府

hfl2000 發表於 21-3-21 05:18
(匯星前身係聖堂「煉靈堂」,當年發生過好震驚 ...

謝謝jm報料

大宅

Herobear 發表於 21-3-19 09:52
1000萬內2房,可以灣仔、北角、炮台山、天后都得
你有冇小朋友,要睇埋校網?
東區d樓都可能要成30年

城市花園漏水嚴重

大宅

回覆樓主:

炮台山及天后好住,好多好味嘅食店

以前住過堅尼地城,比較上無東區方便,租金或樓價都較貴

翡翠宮

牛年勳章

hfl2000 發表於 21-3-21 11:11
有兩個神父被殺害... 你google search「煉靈堂」就搵到新聞㗎喇,費事喺度離題講呢啲啦...本身 ...

以前聽潘紹聰都有聽過,真係好多傳聞

啱啱google 「煉靈堂」,原來單新聞咁轟動,好得人驚

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

鰂魚涌、太古、天后、堅尼地城。

北角人多,生活方便,星期日英皇道塞滿人。

侯爵府

hattienail 發表於 21-3-21 14:54
謝謝jm報料

講埋俾你知... 隔離「星x軒」好多年前都發生過好震驚既凶案,戶主個仔突然急性精神失常,話佢媽媽係日本間諜,百幾刀斬死咗佢媽媽...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

一隻鴨鴨 發表於 21-3-21 16:06
鰂魚涌、太古、天后、堅尼地城。

北角人多,生活方便,星期日英皇道塞滿人。
住北角夏天落街超級熱

侯爵府

C.Humphrey 發表於 21-3-21 15:44
以前聽潘紹聰都有聽過,真係好多傳聞

啱啱google 「煉靈堂」,原來單新聞咁轟動,好得人驚 ...

當年唔知係咪因為咁而改名「聖母聖衣堂」...
如無必要我都好少行去果邊,梗係覺得果邊好陰灰灰咁、無乜朝氣

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cheechi 發表於 21-3-20 21:52
大坑、跑馬地下都合你預算,自成一角比較清靜,但跑馬地唔近地鐵站,要搭巴士、小巴或叮叮出返去,跑馬日會 ...

我睇法同你一致
我偏向搵好區多過好大廈,講好住,齋講區份,我會揀天后、康怡康山、跑馬地大坑、北半、南嘅海怡

我有親友住漁安苑(利東居屋),夜晚係靜到行路都要用腳尖,半夜零配套,想搭的士都要行到落山腳(唔會兜上去),我從未享受過嘅安靜。我住果度就嘈到爆,凌晨3點落街都有超市有嘢食有車搭,同是港島都好大分別,要睇個人選擇

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 21-3-21 16:32
我睇法同你一致
我偏向搵好區多過好大廈,講好住,齋講區份,我會揀天后、康怡康山、跑馬地大坑、 ...

康怡風水差,我識幾個朋友住康怡,唔係離婚就生意失敗,亦有空中飛人走左....

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Charlotte_mom 發表於 21-3-21 16:32
我睇法同你一致
我偏向搵好區多過好大廈,講好住,齋講區份,我會揀天后、康怡康山、跑馬地大坑、 ...

學士台我都覺得唔錯

首頁
23456...11

尾頁

跳至