自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

.............

公爵府

回覆樓主:

我贊成,生不如死,點解仲要繼續生存?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

wannabe118 發表於 21-3-19 20:44
我贊成,生不如死,點解仲要繼續生存?

我都贊成,勉強留住病人個身體苟延殘喘,唔係代表愛囉

水晶宮

Anpanmama 發表於 21-3-19 20:47
我都贊成,勉強留住病人個身體苟延殘喘,唔係代表愛囉

有一種愛,叫放手

珍珠宮

newinewi 發表於 21-3-19 20:38
西班牙議會通過批准安樂死法案

西班牙議會通通批准安樂死的法案,成為繼荷蘭、比利時和盧森堡後,第四個以 ...

我都贊成 總好過佢地千方百計尋c

子爵府

回覆樓主:

我讚成

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我都贊成

男爵府

100%贊成, 當病/痛到生不如死, 不能自理, 又煩到其他後人, 咁倒不如有尊嚴地安樂走埋人生最後一程.
wcpcelia 唔好點評我
24小時做阿4的C9

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

贊成
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

香港呢方面真係好落後,希望我夠鐘時可以有得揀

大宅

贊成,如果香港可以就好喇

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

贊成
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

象牙宮

回覆樓主:

香港都有就好喇!

大宅

newinewi 發表於 21-3-19 20:38
西班牙議會通過批准安樂死法案

西班牙議會通通批准安樂死的法案,成為繼荷蘭、比利時和盧森堡後,第四個以 ...

贊成!死得有尊嚴

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我讚成

珍珠宮

我希望香港有死刑同安樂死。

公爵府

2024年龍年勳章

emilylam 發表於 21-3-19 20:52
有一種愛,叫放手
色即是空,空即是色。五蘊皆空,度一切苦!

水晶宮

贊成。由2名醫生証明就得,希望香港第日都有

珍珠宮

回覆樓主:

但安樂死都等同自殺

男爵府

回覆樓主:

好羨慕

首頁

尾頁

跳至