自由講場

跳至
Del  

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

Del

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

奇聞

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 厚多士 的帖子

你要同公司講, 公司有佢資料, 必要時可以報警.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

厚多士 發表於 21-3-20 22:07
有啲嬲,有個新同事入職半個月,我同佢坐得近所以有兩句,又會一齊lunch, 我知佢係有D經濟壓力,放工仲要去 ...

同公司講這情況、唔好出糧比佢住、否則你一千蚊凍過水~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

有啲嬲,有個新同事入職半個月,我同佢坐得近所以有兩句,又會一齊lunch, 我知佢係有D經濟壓力,放工仲要去 ...

佢入左乜野醫院?要$1000?

伯爵府

Sabina0617 發表於 21-3-20 22:12
回覆 厚多士 的帖子

你要同公司講, 公司有佢資料, 必要時可以報警.
我諗住再問佢一次,如果都係搵藉口唔還,我就會同department head講。諗住同事之間幫下手,點知比人搵笨,真係有啲唔開心

wcpcelia    發表於 21-3-22 16:52

伯爵府

大力大力 發表於 21-3-20 22:12
冇諗過騙案會發生係公司

子爵府

甘衰架

男爵府

回覆樓主:

除非以後唔返工,返了半個月,都有半份糧,你同公司講這情況,佢上來出票時三口六面對質啦。

公爵府

一定會同公司反映

珍珠宮

下,咁衰

伯爵府

1107king 發表於 21-3-20 22:24
除非以後唔返工,返了半個月,都有半份糧,你同公司講這情況,佢上來出票時三口六面對質啦。
...
佢如果真係唔做都仲好啲,佢咁樣,之後見到實面阻阻

男爵府

厚多士 發表於 21-3-20 22:32
佢如果真係唔做都仲好啲,佢咁樣,之後見到實面阻阻

佢樣衰啫,佢阻你唔阻。。啤恒佢添呀

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

而家轉數快咁易, 你可以話戶口無現金, 叫佢轉左錢比你再過數比佢, 講真識左半個月, 我唔會借錢比佢.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

eledak 發表於 21-3-20 22:38

冇錯, 啤死佢, 得閒無聊就單打下佢.

厚多士    發表於 21-3-20 22:45
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

公爵府

2024年龍年勳章

我就當一千蚊認清一個人嘅真面目,亦唔覺得需要搞大件事。以後小心啲就可以啦!

伯爵府

eledak 發表於 21-3-20 22:38
也是,我真係行得正 企得正,不過我估我一見佢就會火滾

伯爵府

女同事,叫咩名?以前做野曾經有個同事不斷向唔同既同事用唔同籍口借錢

翡翠宮

平平無奇2 發表於 21-3-20 22:41
我就當一千蚊認清一個人嘅真面目,亦唔覺得需要搞大件事。以後小心啲就可以啦! ...

做咩要益佢呀? 啲錢又唔係天跌落來, 比我一定攪大佢, 睇下佢瘀定我瘀

cathngai    發表於 21-3-21 12:55

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

大力大力 發表於 21-3-20 22:12

私人借,可以架咩?
公司會幫手架?!

首頁
12345...8

尾頁

跳至