3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我未報過英文或其他興趣班,啊仔現在返K1上午班(疫情下一星期返得2日),想幫仔仔報名學英文、鋼琴、畫畫、跳下開心舞,培養興趣請問有經驗jm有咩班/center推介評價?

大宅

polly0323 發表於 21-3-21 11:03
我未報過英文或其他興趣班,啊仔現在返K1上午班(疫情下一星期返得2日),想幫仔仔報名學英文、鋼琴、畫畫 ...

我係經classminer個平台幫大女報英文班,你可以上佢個網search下有咩岩心水既活動班,d centre有哂資料,又有用家評價

別墅

回覆 polly0323 的帖子

我小朋友讀緊little frog, 我覺得學到野, 去到level 3仲幾深下, 怕小朋友學吾來, 但見拒讀得OK就繼續
monkey tree我就無讀過, 俾吾到意見

大宅

Cheuk@mama 發表於 21-3-24 09:44
回覆 polly0323 的帖子

我小朋友讀緊little frog, 我覺得學到野, 去到level 3仲幾深下, 怕小朋友學吾來, ...

你好!我女尋日都試咗堂,報咗暑期嘅level 2.5班,請問你小朋友本身英文程度好唔好?因為我女尋日個評估listening嗰part係fair 擔心佢唔明老師講咩

大宅

我未報過英文或其他興趣班,啊仔現在返K1上午班(疫情下一星期返得2日),想幫仔仔報名學英文、鋼琴、畫畫 ...

小朋友4.5歲讀左Monkey Tree SKW分校半年, 有一日上完堂之後好抗拒再去上其中一位男導師既課堂, 一路tum佢慢慢講話當日男導師大力捉住佢隻手鬧佢, 並且一手掃左佢d文具落地。

詳細同小朋友了解後, 即時同校方查問, 負責人回覆話睇左閉路電視同問左其他家長話冇咁既事發生, 家長要求出示相關cctv記錄, 負責人就話CCTV過左期睇唔到, 有報警求助但因為冇表面傷痕所以不受理。

成個投訴過程極差, 職員完全沒有一句慰問及道歉, 就連警察或者教育局職員都會即時關心下小朋友點樣, 小朋友學唔到野本來唔緊要, 卻因為咁做成心理陰影, 大家要注意(emoji)

別墅

HebeTsang 發表於 21-6-2 16:16
你好!我女尋日都試咗堂,報咗暑期嘅level 2.5班,請問你小朋友本身英文程度好唔好?因為我女尋日個評估li ...

我覺得學到嘢既, 因為我小朋友講聽都OK, 係認字寫字比較差, 但我屋企得工人姐姐講英文, 我地都係廣東話, 出去學系比較有系統

大宅

Cheuk@mama 發表於 21-6-7 10:10
我覺得學到嘢既, 因為我小朋友講聽都OK, 係認字寫字比較差, 但我屋企得工人姐姐講英文, 我地都係廣東 ...

想問你小朋友幾大?學咗幾耐?我7月份先開始暑期課程level 2.5,老師係Mr. Stephen,唔知呢個老師好唔好?

別墅

HebeTsang 發表於 21-6-7 10:20
想問你小朋友幾大?學咗幾耐?我7月份先開始暑期課程level 2.5,老師係Mr. Stephen,唔知呢個 ...

而家K1,學左一年, 每班老師都唔同架,你個老師無教過我小朋友, 你可以觀察下暑期班女女鍾唔鍾意先考慮報常規班

大宅

Cheuk@mama 發表於 21-6-7 10:35
而家K1,學左一年, 每班老師都唔同架,你個老師無教過我小朋友, 你可以觀察下暑期班女女鍾唔鍾意先考慮 ...

咁你小朋友好叻呀 而家先K1已經level 3喇,我女K2喇,listening同oral都好差,希望有進步啦,好快就升小喇

男爵府

我小朋友k2 , 最近去試堂, 話要level由1.5開始, 暑假後就升level 2, 你哋小朋友甘快就level2.5 , 好叻叻

別墅

我仔仔現時k1,喺frog度學左1年,上緊level 3,7月讀level 3.5。
Level 1&2 學d野幾易,但到level 3就開始難。之前我都一直喺度唸仲學唔學落去好,但見佢每次返都返得好開心,又好似學到嘢,所以就繼續比佢讀落去。

首頁

尾頁

跳至