自由講場

跳至

首頁
12345...44

尾頁

大宅

我2019年在一個dating app認識了一個在Bank任職SVP 的男子,他和我聊了2-3 星期就消失了,我只找過你一次,他說他去了日本出差,我就沒有再打擾他,幾個月之後他都沒有再出現,所以我delete 了他,但去年8月頭他突然在wechat 加我,聊了差不多兩個月,突然刪除我。

在我們聊的那段時間,差不多每天都是他主動msg me, 主要是早上和晚上下班後,有時回家後會覆得比較慢,因為回家後仍然要工作/ 很累,有時星期六日沒有主動msg 我,我主動msg 他,但都覆得慢,但是另一方面,他在8 月的時候已約定我10 月會跟我慶祝生日,8 月尾他問我幾時生日,他說到時會和我慶祝生日,但我生日在10 月尾,即是他約定我兩個月之後才跟我見面! 他又說以後會教我打羽毛球,以後有機會會帶我去歐洲旅行,去北海道賞花,去上海逛逛,又說看中醫是想身體好,要身體好才可帶我週圍去⋯⋯

在9 月頭的時候,他突然跟我說:如果下星期疫情穩定,我又冇咁忙,約你食飯好唔好?我說好呀,但過了幾天他沒有約實我下星期那一天,我就主動問他,他說:今晚話你知約你邊日,要check schedule! 我話唔係約weekend 嘅咩?他默不作聲,然後我說那10 月才見吧!他說10 月是和你慶祝生日啊!當晚他如常和我聊天,但一直沒有再提約我下星期幾,我也沒有再問,就這樣不了了之!

幾天之後他再一次跟我說會和我慶祝生日,而且會take annual leave 陪我!好像很重視我似的。

再幾天之後,我記得那是星期日,他突然跟我說心情不好,說自己有抑鬱症幾年,不過有吃藥,情況已好了很多,只是有時情緒有起伏!之後他依然有主動msg 我,但就聊少了。因為他工作壓力好像很大,又有抑鬱,我覺得他需要relax 一下,所以主動約他下一個weekend(中秋國慶假放4 日)其中一天見面,但他即時默不作聲,整晚沒有回覆,我覺得他不想,就替他打圓場,我說我只是隨便問問,如果不想就算,但第二天(星期五)早上他回覆我,他說:好啊,我話你知邊日得啦!我說:放4 天你都要工作,還是有約會?他說:沒有約會,1/10 要和星加坡總部開會,check schedule and get back to you! 我心想沒有約會都要check schedule? Check 一個空的schedule?

之後他和上次一樣,沒有get back to me, 沒有主動再send msg 給我,我問他為何不get back to me? 有什麼hesitation? 他說沒有hesitation, am just feeling dreadful and hit by my depression, 但仍然聲稱會和我慶祝生日,說自己depression 的情況不是可以控制,如果情況持續會提早覆診!我就叫他多休息,等他好點再傾!到了晚上他都沒有reply, 我覺得他好像變了,我忍不住對他說: 覺得你唔同左,他回覆:你指我最近病發之後,我說:係,不過唔知你邊日開始病發,第二日就發現他刪除了我的wechat!

我在wechat friend request 位置msg 給他,他只回覆過一次,I am sorry, I am just having trouble, 後面應該仲有字但show 唔到,之後再send 好多次但冇應,打電話就話唔好再打!!之後sent 過好多msg都冇應,話I dont have anything to say!

你地覺得係咪真係有trouble?

究竟他為什麼要這樣做?他給我希望又令我失望!

珍珠宮

回覆樓主:

網上情騙案,小心

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

一係已結婚、一係就吊你癮

茶類愛好者    發表於 21-4-21 07:18
YYingzi    發表於 21-3-25 01:22
funfun759    發表於 21-3-24 10:02
Wwwendy    發表於 21-3-23 19:11
安迪娜娜    發表於 21-3-23 15:10
edhepp    發表於 21-3-23 14:05
flower0885    發表於 21-3-23 12:19
333s    發表於 21-3-22 15:45

大宅

回覆 hellomiki 的帖子

不是騙財騙色

珍珠宮

上網搵人flirt 吓啫
坦白講
睇得出佢完全唔在意你
唔好再chur 人啦

大宅

有機會吊住你(emoji)

男爵府

你試下問佢: 幾時開始呃我錢?

茶類愛好者    發表於 21-4-21 07:19
YYingzi    發表於 21-3-25 01:22
pansy888hk    發表於 21-3-23 23:39
綺霖mami    發表於 21-3-23 21:55
flower0885    發表於 21-3-23 12:19
333s    發表於 21-3-22 15:45

珍珠宮

Kamansnow 發表於 21-3-22 15:37

不是騙財騙色

仲未得米啫,吊你癮,未必騙色,騙財機會大

公爵府

2024年龍年勳章

Kamansnow 發表於 21-3-22 15:26
我2019年在一個dating app認識了一個在Bank任職SVP 的男子,他和我聊了2-3 星期就消失了,我只找過你一次 ...
唔呃你都係玩緊你。你做乜要俾機會人哋玩呢?

茶類愛好者    發表於 21-4-21 07:21

珍珠宮

c.vieri 發表於 21-3-22 15:37
一係已結婚、一係就吊你癮

人哋可能不同時間去釣大魚,咪成日都唔得閒覆囉,又可吊你癮,根住就話自己有麻煩要一筆錢,問樓主借錢

子爵府

好媽媽勳章

呢排好多網戀騙財案件,樓主小心啲好

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

小心騙財騙色
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

原來真係有咁多芳心寂寞既女人,難怪有咁多被騙財既新聞。

子爵府

回覆 Kamansnow 的帖子

佢似有家室喎,返咗屋企同假日會覆得慢,但平時就無問題,你小心做咗小三都唔知,至於抑鬱,所有都係佢自己片面之詞,唔好盡信

公爵府

2024勳章

回覆樓主:

先唔講係咪騙子定結左婚身痕,就算佢講真, 你會同個有抑鬱病既男仔發展?

大宅

騙財就唔會突然消失啦

珍珠宮

Kamansnow 發表於 21-3-22 15:45

騙財就唔會突然消失啦

消失吊你癮嘛,再出現等你關心佢,佢先露出目的,總之,你自己小心啦

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

完全玩樓主的男人!不要再理會他。

大宅

回覆 平平無奇2 的帖子

同佢無仇無怨唔知有咩得罪佢,要玩人

象牙宮

Kamansnow 發表於 21-3-22 15:26
我2019年在一個dating app認識了一個在Bank任職SVP 的男子,他和我聊了2-3 星期就消失了,我只找過你一次 ...

別太上心。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁
12345...44

尾頁

跳至