論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果炒工人,由於姐姐放假 經常買很多衣物、雜物回家.

請問炒佢時,須要擔心工人是否可以拎得哂嗎?
工人要求我幫佢拎去agency度,
我須要聽佢話嗎?

利申: 已辦妥文件,補足錢. 手續上已不須回agency 處理

大宅

1010k 發表於 21-3-22 20:25
如果炒工人,由於姐姐放假 經常買很多衣物、雜物回家.

請問炒佢時,須要擔心工人是否可以拎得哂嗎?

絕對不需要幫手,她自己用方法。
總之你比晒錢及機票,簽好交收文件,已經唔需要再理這個人。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

工人要求你幫佢拎去agency度? 你都炒得, 當然衰工人啦, 有乜野權要求你幫佢拎野呀? 啋佢都儍。 佢拎唔晒大把鄉里幫手,使乜驚。 但幫手, 不能比佢D friend入你屋, 叫工人逐D搬出門口, 等friend搬。

男爵府

lily-of-valley 發表於 21-3-24 10:40
工人要求你幫佢拎去agency度? 你都炒得, 當然衰工人啦, 有乜野權要求你幫佢拎野呀? 啋佢都儍。 佢拎 ...

係呀,工人要求我幫佢搬行李.

仲大大聲話,佢上次被人炒、個雇主都幫佢搬行李,「乜你咁衰架!!衰雇主!!」

我無言

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

仲惡得咁交關? 佢上僱主有無比頭等佢呀? 交架機佢返去呀? 車大炮。 定D, 鬧返佢, 唔衰得過你, 衰到比我炒。 臨走仲蝦你?

仲有呀, 可以話攞唔晒, 放在你度, 過幾日來攞, 唔得呀, 幾重都要攞晒出屋。 不能再比工人入屋。 最好換鎖。

侯爵府

好媽媽勳章

1010k 發表於 21-3-24 10:43

仲大大聲話,佢上次被人炒、個雇主都幫佢搬行李,「乜你咁衰架!!衰雇主! ...

俾人炒2次
誰才是衰人?
[img align=right][/img]

男爵府

lily-of-valley 發表於 21-3-24 11:22
仲惡得咁交關? 佢上僱主有無比頭等佢呀? 交架機佢返去呀? 車大炮。 定D, 鬧返佢, 唔衰得過你, 衰到 ...

多謝你

男爵府

yanfaifai 發表於 21-3-27 20:42
俾人炒2次
誰才是衰人?

係囉,比人炒,

個姐姐仲咁大聲

唔知醜

象牙宮

1010k 發表於 21-3-27 21:02
多謝你
比人炒2次, 快寫去投訴衰工人, 若2次比人炒, 有機會佢第三份工唔批visa. 快。

子爵府

痴線,要個僱主幫手搬行李,唔怪之得比人炒·

換轉,如果我比公司炒,老细會唔係幫我拎行李?

複式洋房

1010k 發表於 21-3-24 10:43

仲大大聲話,佢上次被人炒、個雇主都幫佢搬行李,「乜你咁衰架!!衰雇主! ...

咁惡嘅!你炒得佢啱!開名啦!俾人炒兩次!
忍一忍!你嘅目的係送走瘟神嘛!
幫手搬野出門口外面就夠啦!
我之前炒咗惡菲(岳飛(emoji)),我叫的士同幫手搬晒所有嘢去agent 度!我都覺得好受氣!但無計,無炒人經驗同埋唔想俾佢有時間係我屋企度玩嘢!所以對我嚟講,最緊要快!

男爵府

fa_chan 發表於 21-3-28 19:20
痴線,要個僱主幫手搬行李,唔怪之得比人炒·

換轉,如果我比公司炒,老细會唔係幫我拎行李?

你講得好

首頁

尾頁

跳至