想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

KP916 發表於 21-5-1 09:26
邊個醫生?

林雅麗呀。衣家又bingo 咗。

別墅

Rita_RitaC 發表於 21-5-1 13:11
Recommend陳志慧醫生, 佢好專業, 而家有疫情優惠Ivf package, 好抵

好似話4月底完結了

複式洋房

之前朋友搵左尖沙咀楊醫生成功左 而家bb勁精靈

別墅

Athena888 發表於 21-3-24 22:43
唔知關唔關年紀事,結左婚差唔多2年,同老公都已經好努力,但一直都未有BB,睇過唔少資料,知道有iui同ivf ...

我宜家係寶德搵藍醫生做,而我之前係過仁安做生育檢查,再順勢係仁安做IVF,但當時我冇揀指定醫生,仁安派咗毛醫生畀我,我覺得麻麻同佢發現我有朱古力瘤問題,叫我自己搵個婦科醫生攪掂好,先再搵佢IVF

別墅

kateleee 發表於 21-4-24 11:44
你幾歲呀?我都係2年都無,岩岩做左第2次iui bingo左

你是連續做兩次嗎

複式洋房

bpinkwin 發表於 21-6-3 08:19
你是連續做兩次嗎
係呀,連續兩個月

複式洋房

回覆樓主:

我都睇緊寶德藍醫生,快2靚正

洋房

老實講,呢啲post 真係只會引埋一班打手。一個IVF最少有三個determine 嘅parties, 醫生啦,胚胎學家同patient 本身。醫生同胚胎學家來來去去都係個堆堆。醫生要夠料先養得起呢靚蛋,去到胚胎學家又要佢手勢好唔係又會浪費晒呢蛋,二者相輔相成。最後,都係重要嘅係個patient。老實,有啲人吹到一啲醫生成功率幾高,又唔睇下佢地接咩症。有啲專做奇難雜症,要自我挑戰,只睇年紀大,五勞七傷嘅症;有啲保守啲,不過確保到一定成功率。所以睇你要想要邊隻。

首頁

尾頁

跳至