想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

原帖由 sukiko 於 09-6-7 00:42 發表

係呀, 每日都打75units
打到星期二
星期三就見dr chan

sukiko,

我上次都打咗6日75units,卵巢有反應,可惜用同一個份量打多3日就冇咩郁,之後加到112.5就得....可能係因為我bmi較高,要多啲先得
試過上到150units,但就反應太大,連其他本來細嘅卵泡都推郁咗... dr chan話我下次可以直接由112.5units開始
[

等待驗證會員

原帖由 DodaBB 於 09-6-7 00:48 發表

sukiko,

我上次都打咗6日75units,卵巢有反應,可惜用同一個份量打多3日就冇咩郁,之後加到112.5就得....可能係因為我bmi較高,要多啲先得
試過上到150units,但就反應太大,連其他本來細嘅卵泡都推郁咗... dr chan話我 ...

我其實仲係半知半解
真係要上多d來,請教大家

我wed 係day 7 見完dr chan
係咪仲要見多很多次?
我怕再請唔到咁多假

子爵府

畀面勳章

sukiko,

希望你下星期見dr chan時順順利利
[

子爵府

畀面勳章

原帖由 sukiko 於 09-6-7 00:52 發表

我其實仲係半知半解
真係要上多d來,請教大家

我wed 係day 7 見完dr chan
係咪仲要見多很多次?
我怕再請唔到咁多假

sukiko,

我有多囊,情況有啲唔同,你哋應該唔駛返咁多次~

[

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 sukiko 於 09-6-6 23:51 發表
昨天幫我抽血的姑娘唔掂呀
搵左幾耐都搵唔到打邊到
我以往抽血都唔係咁
我咪同佢講: 你試下呢度得唔得啦, 我一向抽血, d姑娘都係抽呢度多

佢搵到位, 拎住枝針又停一停, 想吉落去又唔係, 驚到我呢
我唔驚打針抽血, ...

我上次去睇dr chan果個姑娘真係唔掂呀!! 本來抽左手, 點知吉咗落去搵唔到條血管, 左抽右抽都唔成功!! 最後要抽右手, 仲要搵另外一個較好手細嘅姑娘黎再抽, 我差不多喊出來!!!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 DodaBB 於 09-6-6 22:56 發表

CK_鼠鼠,

我同大俠啱啱係倒轉,係我成日講埋啲無聊嘢,佢陪我豬埋一份

DodaBB,

其實我都唔高B得去邊, 我咪又係成日同大少講D白痴野, 大家咪有得笑餐飽囉

伯爵府

原帖由 lalamike 於 09-6-6 23:15 發表
CK_鼠鼠:

難得你同大少都滿有童真,真期待睇下滿布晒CHIP & DALE同矇豬豬公仔同精品的屋企啊!

lalamike,

我屋企除左放左矇豬豬同CHIP N DALE外, 仲有其他公仔, 仲有我勁鍾意扭蛋, 我仲專登做左個飾櫃放我心愛o既扭蛋, 大少成日話屋企成間卡通屋咁

伯爵府

原帖由 sukiko 於 09-6-6 23:23 發表
CK_鼠鼠

昨天想獎勵自己打左第一針
買個"招財貓monchhichi"
但又忍住手

在葵芳問左3間, 1間598, 1間548, 1間540

sukiko,

我係沙田果個teddy買, 498, 我見500都唔駛, 仲唔拿臨臨抱招財貓矇豬豬返屋企, 大少都無我乎呀

伯爵府

原帖由 sasatt 於 09-6-6 23:38 發表

妳地睇咩片咁好笑呀,
PM埋比我吖,
我都想笑下,
唔該晒

PM左俾你喇

伯爵府

原帖由 lamlam1609 於 09-6-7 00:05 發表

buu2,

我都想看下, 可否pm我. 唔該晒.

PM左俾你喇

伯爵府

原帖由 喜愛人 於 09-6-7 00:08 發表
i want to see the link too....

PM左俾你喇

大宅

原帖由 sukiko 於 09-6-7 00:32 發表

咁你家陣仲有無做iui呀?

沒有了, 現在看中醫調理身體.

大宅

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-6-7 06:53 發表

PM左俾你喇

收到了. 唔該晒.

大宅

sukiko,

同意! Dr Chan會睇住你D卵泡成長進度, 而加大或減少針藥份量的. 所以覆診次數都一樣, 好視乎卵泡size. 如果你D蛋蛋成長得幾好, 可能下次可以打300 (含Cetrotide抑壓排卵). Then, 打破卵針做iui!

Last time IUI was done on Day 12. (my cycle 28days)

原帖由 lalamike 於 09-6-6 23:39 發表
sukiko,

其實好難講打針打到邊日嫁,因為要check住蛋蛋反應,如果你打左2針佢地已經大得好快,或者打3-4針已可以打破卵針做iui嫁喇……
當然,仲要睇埋你內膜夠厚未啦。
原來我同你身高體重差唔多咋 ,不過我要打150iu ...

大宅

DodaBB & Sukiko,

哈! 我曾經見過有個人帶自己雜誌的. 亦有人喺度溫書, 用NDS...我都有望吓, 因為好分少人會咁樣...唔通係你2個?

我就多數睇電視 (肥姐個節目).

原帖由 DodaBB 於 09-6-7 00:05 發表

sukiko,

我反而係好奇望咗你雜誌2眼,因為係嗰度比較少人會自己買雜誌上去...
我要等10日後水泡散咗先可以覆診 (下下星期一)

大宅

大家記唔記得大半年前睇Dr Chan 做IUI嘅Siucandy? 當時同期有好多個都bingo...我啱啱睇佢個blog, 知道佢原來3/6生咗阿B啦. 真係恭喜佢!

我有時喺度諗, 如果我早D睇Dr Chan, 我係咪一樣已經生咗阿B?

伯爵府

原帖由 幸福大少奶 於 09-6-7 17:19 發表
大家記唔記得大半年前睇Dr Chan 做IUI嘅Siucandy? 當時同期有好多個都bingo...我啱啱睇佢個blog, 知道佢原來3/6生咗阿B啦. 真係恭喜佢!

我有時喺度諗, 如果我早D睇Dr Chan, 我係咪一樣已經生咗阿B? ...

係呀~係呀~我有睇開siucandy個blog, 知道佢阿b6月3日出生了, 真係恭喜晒siucandy呀

幸福大少奶, 你唔駛灰心, 好快就輪到你架喇

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

點先可以睇到佢個blog呀﹖佢係咪都係在dr chan果度做iui成功的﹖
真係恭喜晒佢呀……

原帖由 幸福大少奶 於 09-6-7 17:19 發表

我有時喺度諗, 如果我早D睇Dr Chan, 我係咪一樣已經生咗阿B? ...

大宅

see pm

原帖由 lalamike 於 09-6-7 17:35 發表
點先可以睇到佢個blog呀﹖佢係咪都係在dr chan果度做iui成功的﹖
真係恭喜晒佢呀……

大宅

CK_鼠鼠,

希望呢度D姊妹可以好似Siucandy 同你一樣, 可以IUI/natural bingo啦!

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-6-7 17:24 發表

係呀~係呀~我有睇開siucandy個blog, 知道佢阿b6月3日出生了, 真係恭喜晒siucandy呀

幸福大少奶, 你唔駛灰心, 好快就輪到你架喇

首頁

尾頁

跳至