在職全職

跳至
[在職媽媽] 有冇人失業中?

首頁

尾頁

大宅

2021勳章

Macusmama 發表於 21-4-12 15:27
醫護=要做啲咩?我好想知道多啲..THX

協助護士照顧病人 ,但要有心理準備接觸大小便 ,幫病人沖涼 ,好睇你好唔好彩調去邊個部門 !
從簡單的生活中………學會選擇、學會追求、學會享受。

每一個人的批評都當作善意……..鞭策和鼓勵!
別人的讚賞反而可以忘記, 因為這些已經做到了.

大宅

2021勳章

如果唔怕血 ,可以去讀抽血員課程 ,先到診所或化驗所做 ,有經驗之後轉去醫院 ,都係一個唔錯嘅出路 ,人工都高。
只要練得純屬好手勢, 都好吃香。

公爵府

2021勳章

幗幗 發表於 21-4-13 03:57
如果唔怕血 ,可以去讀抽血員課程 ,先到診所或化驗所做 ,有經驗之後轉去醫院 ,都係一個唔錯嘅出路 ,人 ...
抽血員課程-那裡讀好啲?想PT讀

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

noodle_noodle 發表於 21-4-11 13:47
我都有試,不過見工機會都無,我返左幾日廚房工,病左幾日,而家仲等緊檢測報告
...

加油

大宅

2021勳章

Macusmama 發表於 21-4-13 11:01
抽血員課程-那裡讀好啲?想PT讀

暫時嚟講,政府只有自己公立醫院培訓的抽血員才有認受性!

複式洋房

noodle_noodle 發表於 21-4-12 01:04
我都唔知,但已經好低,而家連bank嘅trainee,同埋最近tvb嘅幕後制作訓練班都報埋,睇下有無一個更好嘅工 ...

複式洋房

noodle_noodle 發表於 21-4-12 01:04
我都唔知,但已經好低,而家連bank嘅trainee,同埋最近tvb嘅幕後制作訓練班都報埋,睇下有無一個更好嘅工 ...

TVB個d真係好難,而且競爭力大

利申:識人有幕後經驗但都唔請

民房

幗幗 發表於 21-4-13 19:50
暫時嚟講,政府只有自己公立醫院培訓的抽血員才有認受性!

hi
請問即係邊道報讀,同埋需唔需要學歷

大宅

2021勳章

Panadoll 發表於 21-4-15 12:22
hi
請問即係邊道報讀,同埋需唔需要學歷

坊間嘅抽血員課程多數都係中三程度就可以

民房

幗幗 發表於 21-4-15 21:25

謝謝你

大宅

2021勳章

Macusmama 發表於 21-4-12 15:26
是可讀ERB之後就有工請?

今日學校剛通知, 下星期醫管局有人到學校直接同我哋面試,今次請嘅係港島西區 pca3 職位。

公爵府

2021勳章

幗幗 發表於 21-4-15 21:25
我想PT去讀,我有FULL TIME JOB的...可以介紹下嗎?THX

大宅

2021勳章

Macusmama 發表於 21-4-16 09:53
我想PT去讀,我有FULL TIME JOB的...可以介紹下嗎?THX

有同學響 "香港健康護理" 讀, 有星期日堂可以上

公爵府

2021勳章

幗幗 發表於 21-4-16 10:11
有同學響 "香港健康護理" 讀, 有星期日堂可以上
WOR,要比HK19500先一個COURSE

大宅

2021勳章

phoebepanpan 發表於 21-4-11 14:50
我中年人士。之前都係秘書HR 工作
而家有份所謂文職全職工。但好辛苦想轉
近來都有幾份工見下

Hi,我記你呀,我地前排好似一齊搵緊工有傾過下。
我最近轉咗份人工同假期福利較好嘅工,但做落個呀姐原來係癲嘅,無理取鬧,無人教我,我好後悔轉咗呢份,宜家send 咗勁多cv 都無回音,好灰,又唔想祼辭,驚好難搵返,我都只係普通文職。

禁止訪問

洋房

加油

別墅

我捨不得你 發表於 21-4-19 23:18
Hi,我記你呀,我地前排好似一齊搵緊工有傾過下。
我最近轉咗份人工同假期福利較好嘅工,但做落個呀姐原來 ...

我見左七份工了,都無回音!唉!

男爵府

minglam240179 發表於 21-4-27 22:52
我見左七份工了,都無回音!唉!

文員工真係好難搵,除非有會計底
有得見已經有叻

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

我星期一會遞信。好煩!又要搵工!
E份做咗约2个月。老公都未知我會遞信。因佢吾想我辭工。因之前搵了好耐。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊