嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿女又冇便便喇...啱啱都想幫女女轉…見女女皮膚痕同有d便秘, 有冇jm都遇到依個問題?

複式洋房

低敏配方同便便問題無咩關係~我仔食親護個隻都無呢個問題,要睇埋便便軟硬先知BB係咪真便秘

ada0708    發表於 21-5-21 21:41

洋房

suzepi 發表於 21-3-26 23:48
阿女又冇便便喇...啱啱都想幫女女轉…見女女皮膚痕同有d便秘, 有冇jm都遇到依個問題? ...

有啊,所以我轉咗比我仔食低敏配方奶粉,食緊個隻美素有機係有益生纖維,天然d 冇咁多加工會少左致敏源的

複式洋房

2021勳章

回覆 suzepi 的帖子

我仔飲雅X隻親護,無樓主你呢個問題啵

複式洋房

有呀, 之前已經轉左能恩, 便便都OK. 突然呢一兩日BB皮膚唔知咩原因起敏感... 都唔知關唔關奶粉, 已經飲左好幾個月.
做左媽咪先知道, 世上只有媽媽好

大宅

低敏主要都係想分解牛奶入面嘅全蛋白,BB消化吸收應該係好左

複式洋房

sasaire 發表於 21-3-29 08:28

你仔仔轉左幾耐? 其實一開始阿女便便都算正常, 不過之後愈黎愈深色同硬, 呢個星期佢仲痾到喊, 好擔心佢會惡化落去

複式洋房

2021勳章

sasaire 發表於 21-3-29 08:28

我個囡都食緊呢隻, 醫生俾左幾隻牌子, 佢話呢隻符合歐洲過敏同臨床免疫學學會建議, 而且多數都好快有效果! 的確我囡食左唔到一罐皮膚靚返好多啦

複式洋房

2021勳章

一段時間lu...我試之前有問過同谷媽媽,原來佢有益菌素,又無棕櫚油,對腸胃好好,唔會無便便

大宅

2021勳章

香港唔只一隻牌子有低敏, 可以問下醫生

洋房

阿女又冇便便喇...啱啱都想幫女女轉…見女女皮膚痕同有d便秘, 有冇jm都遇到依個問題? ...

皮膚痕敏感嘅話食有機奶粉啦,有機野會少啲加工嘢,我bb之前敏感都係轉食美素有機奶,少咗粒粒同腸胃無咁易唔舒服

禁止訪問

伯爵府

本身囡囡飲開邊隻? 如果皮膚痕同有D便秘隻奶粉唔太岩佢, 我都覺得轉低敏配方/親舒都會好D.

伯爵府

納蘭小主 發表於 21-3-29 16:37
有呀, 之前已經轉左能恩, 便便都OK. 突然呢一兩日BB皮膚唔知咩原因起敏感... 都唔知關唔關奶粉, 已經飲左好 ...

如果一直都無咩問題但突然皮膚起敏感未必關奶粉事, 可能係其他致敏源/轉天氣等因素引起.

複式洋房

litaeying 發表於 21-4-21 15:31

皮膚痕敏感嘅話食有機奶粉啦,有機野會少啲加工嘢,我bb ...

BB腸胃同埋皮膚都唔係幾好,去睇醫生,介紹飲呢隻,而家都有改善咗啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊