夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

StellaIp0706 發表於 21-4-3 08:16
放生自己吧!我也放生自己拾幾年了?我過得一年比一年開心,簡單,寫意何樂以不為呢?
...

我地要活得好,要由自身尋找幸福……我一開始就知每個人都係獨立個體,冇話咩邊個陪邊個到最後呢回事,咩結婚之後幸福永遠在一起其實我從未幻想過,只想有個伴侶,但被人背叛始終會嬲!!

因為呢d係羞辱緊我,當我係白痴傻瓜!好心d男人/男家唔好咁自大,以為女人就算受傷都會忍受,情緒綁架女人以家庭為重,以為男人無論做過咩,女人都會默默等待,睇戲睇上腦!!黐筋!!

大宅

onlok02 發表於 21-4-3 12:40
Same as me?
加油。
Something like that.
事情都已成過去, 睇到 C6 盡力建立番我對佢嘅信心。
共勉之!💪💪

複式洋房

smile930 發表於 21-4-3 16:44
Something like that.
事情都已成過去, 睇到 C6 盡力建立番我對佢嘅信心。
共勉之!💪💪
我仲有搵到一個合適埸合傾清楚。
宜家佢同事,唔係佢中同,又開咗個牛牛gp add埋佢入去,一齊傾股票。

複式洋房

deleted

大宅

onlok02 發表於 21-4-3 22:29
我仲有搵到一個合適埸合傾清楚。
宜家佢同事,唔係佢中同,又開咗個牛牛gp add埋佢入去,一齊傾股票 ...
OMG!股票 gp 小心啊!朋友 C6 就係加咗股票 gp(當然又係同女人傾吓,又比個女人氹吓), 咁就輸了廿十多萬。
真係要小心啲!

複式洋房

smile930 發表於 21-4-3 23:45
OMG!股票 gp 小心啊!朋友 C6 就係加咗股票 gp(當然又係同女人傾吓,又比個女人氹吓), 咁就輸了廿十多萬。 ...

唉…我知,但佢哋三個剛剛一齊賺咗幾萬,唔會聽我講。

你有無新聞link等我send. 俾佢呀?唉…

大宅

onlok02 發表於 21-4-4 00:45
就係最驚開始贏少少,最後就輸大大獲。
開始時朋友已經叮囑佢 C6 小心比人騙,當然佢C6 又喺唔信,覺得老婆多心,干涉佢交朋友,最後輸晒變死狗,話老婆點解唔早啲提醒佢。真係 O 晒咀。
唔知有冇 link, 即管問下朋友先。

大宅

onlok02 發表於 21-4-4 00:45

你可以試下 Google 打"股票群組騙局”, 應該搵到的。

騙徒會在炒股群組中提供一些投資建議和推介,有時更會訛稱有專家提供的獨家貼士,甚至是內幕消息。

追隨者跟買初期或者會獲得蠅頭小利,騙徒之後就會推介一些容易被操控的股票,例如成交量低及股權集中的細價股,待股價升到高位後大手沽出,令股價一哄而散,高位接貨的投資者損失慘重。

複式洋房

smile930 發表於 21-4-4 01:10
你可以試下 Google 打"股票群組騙局”, 應該搵到的。

騙徒會在炒股群組中提供一些投資建議和推介,有時更 ...

唉…應該係呢啲啦!其實我又唔明點解佢同事add佢入去,不過佢之前有講過佢同事剛又生多個,要搵多啲錢。

複式洋房

smile930 發表於 21-4-4 01:06
就係最驚開始贏少少,最後就輸大大獲。
開始時朋友已經叮囑佢 C6 小心比人騙,當然佢C6 又喺唔信,覺得老婆 ...
感謝您

別墅

onlok02 發表於 21-3-30 23:45
其實Plan幾耐結婚呢?

等疫情過後囉,但係又比我發現佢同果個人仲有傾,仲send啱啲3級,點做呀

複式洋房

安安18 發表於 21-4-5 00:46
等疫情過後囉,但係又比我發現佢同果個人仲有傾,仲send啱啲3級,點做呀
我個c6 十幾年只係初次,whtaspp flirting 我都頂唔到。
你未結婚又未有細路,仲有得揀。佢仲要約過出嚟,唔止係心野,仲要有行動,都唔理你感受,以後點安心。
有埋仔女處理複雜好多呀!

cathngai    發表於 21-4-5 18:00

大宅

onlok02 發表於 21-4-5 16:26
我個c6 十幾年只係初次,whtaspp flirting 我都頂唔到。
你未結婚又未有細路,仲有得揀。佢仲要約過出嚟, ...

只係口頭警告佢係唔會驚,一定要經濟封鎖,要佢加家用,最好整到佢無錢洗,要好強硬先得。如果唔係佢只會繼續玩,不過好小心唔俾你知。

複式洋房

smile930 發表於 21-4-4 01:10

騙徒會在炒股群組中提供一些投資建議和推介,有時更 ...

多謝你,我搵到新聞,佢肯定係入咗呢種騙局。
然而,佢同一個中同仲以為自己好醒,知道大6女人係呃人。
上星期佢同事加咗佢入富X牛牛whatsapp gp,繼續講股……我今日終於忍唔住send咗下面嘅新聞link叫佢自己睇清楚。因為佢前日又話係個gp度一齊賺咗錢。我叫佢為咗大家家庭着想,叫佢通知同事同退gp,
佢剛話已send咗俾佢朋友。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201219/mobile/bkn-20201219050023085-1219_00822_001.html

複式洋房

onlok02 發表於 21-4-6 10:29
上 ...

大宅

我老公教你話得閒叫你老公湊小朋友 同你老公講自己約左新朋友食飯 相頭換曬自己靚女美圖相 如果咁都無反應就bye啦

複式洋房

CYCheung_FB 發表於 21-4-6 11:31
我老公教你話得閒叫你老公湊小朋友 同你老公講自己約左新朋友食飯 相頭換曬自己靚女美圖相 如果咁都無反應 ...
謝謝你,平時都係佢湊仔多。佢本身顧家嘅。係放無薪假同一個單身中同fd返又教佢玩股票gp就開始……
上面jm講得啱,佢應該係入咗“股票群組騙局“……然後同事又再加佢入whatspp 股票gp..又真係賺咗啲錢……..佢今日已睇咗啲新聞……裡面內容大概一致……分幾部曲呃佢哋入局。我叫佢為幾個家庭着想通知同事同退gp,佢話已send咗俾佢同事。
家中各人也知道事程。我倆個仔女有睇開“警訊“,所以佢哋清楚騙待手法。反而c6當局者迷。
希望雨過天晴。
謝謝bk jm 們。

cathngai    發表於 21-4-6 13:04

大宅

onlok02 發表於 21-4-6 10:29
上 ...
希望幫到你。朋友 C6 唔信,終於輸了廿多萬。
最少你老公都信,肯收手。
好彩朋友睇得開,當比佢C6買個貴教訓。

複式洋房

smile930 發表於 21-4-6 12:19
希望幫到你。朋友 C6 唔信,終於輸了廿多萬。
最少你老公都信,肯收手。
好彩朋友睇得開,當比佢C6買個貴教 ...

今次唔單止幫到我,仲幫咗幾個家庭,我c6同事佢哋。
我講幾多都無用,只會嫌我煩,係有新聞link佢才相信,幾部曲呃人又真係一樣。
唔知點解這幾天似過得好漫長同辛苦。細仔講咗我哋倆個嘅事唔好再煩佢。
我都唔知呢幾日佢有無落重注,淨見佢不停睇圖表。會叫大嘅問下,佢比較冷靜。希望無啦!

我都要學習看開一點。

大宅

onlok02 發表於 21-4-6 13:03
今次唔單止幫到我,仲幫咗幾個家庭,我c6同事佢哋。
我講幾多都無用,只會嫌我煩,係有新聞link佢才相信, ...
之前你講有個仲要係剛生了B,希望佢哋及時抽到身。
另外,你哋兩公婆的事真係唔好煩到仔女,佢哋唔係唔想理,只係還細未有心理準備面對,害怕本來幸福的家庭會變化。

首頁

尾頁

跳至