婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

Uptoyouyou 發表於 21-3-31 17:48
回覆 wholemilk 的帖子

你講想親近個仔定C6呀?結左婚想私有化係好正常喔有邊個接受到另一半 差唔多有一半 ...
正常喎,除非你唔愛個C6啫。

大宅

係我的話.....我放手,比返個仔人哋,我都廢事理。唔好係度浪費老娘的光陰

複式洋房

回覆 根媽媽 的帖子

我真係曾經忍唔住咁樣爆出黎:還翻個仔比你, 唔好再煩我!
當然都係比佢地話翻我啦

如果我有經濟獨立應該一早就會咁做
但要湊b冇得做嘢,C6係經濟支柱,變左我冇得揀🥺

大宅

Uptoyouyou 發表於 21-4-1 11:25
回覆 根媽媽 的帖子

我真係曾經忍唔住咁樣爆出黎:還翻個仔比你, 唔好再煩我!

咁你出去做嘢,再請工人湊小朋友

複式洋房

回覆 根媽媽 的帖子

原本都係咁計畫,等佢大少少先而家好難請工主

男爵府

Uptoyouyou 發表於 21-3-30 01:42
我同老公結婚後搬左出黎住生左一個小朋友
初頭99唔願意我地搬走,係咁比說話我地聽,又唔捨得個大仔
我地搬 ...

講乜都假,最重要係你老公點諗,之前我老公都係,未去到話返去訓,但處處都剩係諗佢屋企行先,果段最間真係成日鬧大交……

珍珠宮

我會叫佢以後唔洗返呢個屋企佢老母要唔要塞返佢仔入肚呀??

伯爵府

回覆 sumpo 的帖子

後來你點解決問題? 而家你c6仲有冇返去過夜?

複式洋房

回覆 mcs74 的帖子

試過因為呢個問題鬧過好多次交佢有次直情翻去訓左一個禮拜先翻黎

伯爵府

回覆 Uptoyouyou 的帖子

你C6好過份 若沒有小朋友也可以接受, 有了小朋友,仲係BB, 除咗畀家用,佢都有責任 照顧BB ,陪同BB成長。 BB越嚟越大會認人, BB現在對佢有冇抗拒呀?

珍珠宮

Uptoyouyou 發表於 21-3-30 01:42
我同老公結婚後搬左出黎住生左一個小朋友
初頭99唔願意我地搬走,係咁比說話我地聽,又唔捨得個大仔
我地搬 ...

我感覺你c6唔願意放低佢媽同你搬出黎,表面上佢同你搬左,但內心佢可能心痛個阿媽得番自己一個。
年半唔係一個短既時間黎,或者佢覺得陪住阿媽仲開心。
你一味抗議無用架,兩個人住埋一齊要雙方願意架麻。

複式洋房

回覆 cathngai 的帖子

C6翻工攰,收工翻黎好早就訓主要都係我湊
但放假出街既話C6係會主動照顧bb
bb而家開始大兼加固
最慘係啊b而家淨係肯比爸爸餵食,我餵佢唔肯食,訓覺都係爸爸陪先肯主動訓,我陪就淨係掛住撩我玩有排都唔肯訓

複式洋房

回覆 PIGPIG朱 的帖子

你講中左佢真係擔心啊媽一個人住,所以經常性翻去陪佢住!
但其實99不甘寂寞經常性唔係屋企訓,多數去人地屋企住 (仔女,朋友屋企都有)
99一聽到個仔話翻去陪佢,佢即刻撲翻屋企等個仔翻黎陪佢訓!

我地有左bb點都會搬,係99度住係唔夠住

珍珠宮

Uptoyouyou 發表於 21-4-3 01:21

你講中左佢真係擔心啊媽一個人住,所以經常性翻去陪佢住!

因為呢..我覺得個一堆理由都唔係理由黎..年半喎唔係兩星期,唔容易維持到年半架,講到尾佢心入面可能有類似心痛個阿媽甘,所以佢就反去陪下佢,佢自我覺得好過d甘囉。
你都要預左佢一直係甘架啦,或者你睇下點會令自己好過d...

複式洋房

回覆 cathngai 的帖子

係啊,拍拖前期,佢都已經經常性話翻去陪啊媽訓 (後期先開始同99住) 咁果陣我未入門,又冇小朋友,當然唔會有意見。
到結左婚搬左出去冇同99住,到大肚,C6又係經常性翻去陪啊媽訓
我覺得大肚,個b未出世都算,估唔到出左世到而家都仲係咁! 唔忍心掉底啊媽一個人住,但忍心掉低我一個人湊b,啊b冇老豆陪
講真,其實99都要習慣下個個仔女都成家立室㗎啦,有咩理由要成日翻去陪佢訓

複式洋房

我到而家仲期望緊佢會顧及下我感受同我地個小朋友

珍珠宮

Uptoyouyou 發表於 21-4-3 01:30

我到而家仲期望緊佢會顧及下我感受同我地個小朋友

你先要同老公攪好個關係先,99個度唔好理佢住,如果你99真係有一日唔搶仔,可能你老公仲覺得奇怪仲心痛。
主要你地要關係好,先萬事有相量,佢先會顧你,關係唔好衰d講你日日喊住佢仲會鬧你煩。

複式洋房

我地關係不嬲都好好,幾乎每次鬧矛盾吵交都係因為99呢樣嘢。我每次獨自唔開心,佢都當睇唔到,繼續咁做既時候,其實我已經唔會再同佢吵,但個心永遠都記住佢係一直都唔理我感受,有條刺!

珍珠宮

Uptoyouyou 發表於 21-4-3 01:41

我地關係不嬲都好好,幾乎每次鬧矛盾吵交都係因為99呢樣嘢。我每次獨自唔開心,佢都 ...

姐係只要你比佢陪阿媽佢就會對你好囉,又只要你要求佢唔陪99就同你嘈?
甘樣似乎死結,佢愛你之餘又愛佢媽,大家5050,所以一人陪一半

珍珠宮

Uptoyouyou 發表於 21-4-3 01:41

我地關係不嬲都好好,幾乎每次鬧矛盾吵交都係因為99呢樣嘢。我每次獨自唔開心,佢都 ...

我理解,你c6當睇唔到你唔開心呢一部分,意思佢就一定係甘,你就要接受甘既意思,都係你c6一個自私既表現黎。

首頁
12345...7

尾頁

跳至