論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請左好耐都請唔到工人
終於搵到個本地工人肯做,但要求$5500一個月 另加每個月$1200 food allowance ...
做夠一年要有1個月bonus

因為我哋係working couple 加 new born baby 仲有隻狗,所以好多本地都唔做

大定覺得佢呢個要求會唔會太高,佢個CV 都靚仔既,但就成46歲...

大宅

Sharon.W 發表於 21-3-31 21:14
請左好耐都請唔到工人
終於搵到個本地工人肯做,但要求$5500一個月 另加每個月$1200 food allowance ...
...

依家啲工人,真係好過去搶.....

子爵府

呢個pass,下一個!

myfaye    發表於 21-3-31 21:47

男爵府

請左好耐都請唔到工人
...

我唔會搵46歲工人湊nb...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

46歲? 來到一日到黑話病。 你预咗養佢, 服侍返佢轉頭。 一味要錢。

別墅

成個old seafood咁款, 請佢預左好快俾佢食住

複式洋房

honeybid2 發表於 21-3-31 22:40
我唔會搵46歲工人湊nb...

我都唔想,但係又真係等人用

複式洋房

yorkshire_bean 發表於 21-4-1 09:28
成個old seafood咁款, 請佢預左好快俾佢食住

46歲 係老屎忽架喇 ... 我都好猶豫

伯爵府

46歲凑new born我覺得唔夠體力,菲姐4x真係老得快d...仲有咁多要求擺明old seafood啦...

1年1個月bonus當自己香港人呀有雙糧,痴痴地,等人用都咪啦,我怕到時係樓主服侍返佢乍

公爵府

46 OUT LA

男爵府

其實我覺得46歲都不是問題,我朋友個工人成50歲都湊nb,我朋友又滿意佢表現,可能每個人體力不同。
係佢咁多要求,一個月bonus真係好大貪,好多香港人打工都未必有。

水晶宮

回覆樓主:

我工人都係45+ 湊newborn, 無問題(不過夜晚我自己湊返的)
大把人揾奶奶湊newborn, 咪仲老得多
不過接近$7000好貴,除非佢真係做得好好好能幹

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

46歲湊new born唔係几放心, 做吓家居清潔差唔多.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

複式洋房

最後我係答應佢開既要求...因為我真係好等人用...
不過我佢問可唔可以同佢依家既顧主聯絡,是關佢有封好靚仔既介紹信,同埋佢話係因為顧主要移民所以唔需要用佢,佢先要搵工...
但我咁講之後佢就無再覆過我...

myfaye    發表於 21-4-2 18:24

伯爵府

請左好耐都請唔到工人
...
年齡已經係一個問題, 仲要咁多要求……好明顯係老seafood…請左有排煩。 只會越嚟越多要求…… 呢啲真係博唔過……

珊瑚宮

最驚請番来蠢过豬
爛飲爛食
黑口黑面偷野

吾敢比上手僱主聯络是身有屎
玩具萬歲!

伯爵府

Sharon.W 發表於 21-4-1 23:08
最後我係答應佢開既要求...因為我真係好等人用...
不過我佢問可唔可以同佢依家既顧主聯絡,是關佢有封好靚 ...
好難求證,佢可以搵人扮僱主

伯爵府

我現在個印傭,我請佢時,都無問佢僱主電話

大宅

回覆樓主:

too old to take care the newborn baby

大宅

自己都係50歲工人有時一打二,但叫幫手,做唔多。成日要照顧住佢,但佢冇叫我俾多個月做bonus 。
佢好似諗得太多

首頁

尾頁

跳至