論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

工人姐姐剛入屋,佢同我講想打疫苗!
我想問,萬一姐姐打完疫苗出事(上天堂),我知僱主要負責遺體運送!有無人知個費用會係幾錢(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

水晶宮

小魔怪Mi 發表於 21-4-4 13:51
我想問,萬一姐姐打完疫苗出事(上天堂),我知僱主要負責遺體運送! ...

你有買外傭保險, 你睇睇保單。大吉利是出問題, 你第一時間找保險公司安排。

男爵府

小魔怪Mi 發表於 21-4-4 13:51
我想問,萬一姐姐打完疫苗出事(上天堂),我知僱主要負責遺體運送! ...

好似話,打疫苗死咗,
政府會賠150 萬?

洋房

birdbird 發表於 21-4-4 15:37
你有買外傭保險, 你睇睇保單。大吉利是出問題, 你第一時間找保險公司安排。
...

有呀!我買全保個d!但係遺體運送得2萬!所以想知如果有咩事運返菲律賓係要幾錢!我Agent 話要拎廿令萬(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

洋房

1010k 發表於 21-4-4 16:35
好似話,打疫苗死咗,
政府會賠150 萬?

政府都好信(emoji)(emoji)(emoji) 暫時都未有一單事故係話關疫苗事(emoji)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我個話唔敢打。

子爵府

lily-of-valley 發表於 21-4-4 22:28
我個話唔敢打。

我個印姐都話唔打,我隨佢自己鍾意,

印姐好醒,問太太打唔打,我話遲d 先

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

細姐姐 發表於 21-4-5 20:26
我個印姐都話唔打,我隨佢自己鍾意,

印姐好醒,問太太打唔打,我話遲d 先

我個陣叫佢去驗, 都叫到, 收尾我驗完佢至肯去。
但針我就唔打住, 因由細至大, 打親防疫針一定病鑊勁。

首頁

尾頁

跳至