夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

回覆 uckukuku 的帖子

你講得岩,為了大局,同埋要確實佢同小三真係斬纜。老公同我坦白後,我哋已經一齊住返。但心裡仍然係十分傷心,一個月以來都鬧過幾次大交。其實今個月我的情緒已慢慢穩定下來,一個月前不停胃痛,胃藥當糖食,現在已經沒有再胃痛了。

大宅

cankiu2011 發表於 21-4-5 20:20
東窗事發時,我搬走左幾日,要求同老公分手。但C6 當時死口唔認有外遇,個小三仲教佢點樣追返我。小三沒有 ...

坦白講,今次係個小三肯放手,佢自己都玩玩下唔想同你老公一齊。
雖然你老公已回頭,但唔擔保有下一次。下一次如果個小三係進取型,就唔知結局係點。
至於話電話任你check,其實一個人有心玩係可以出多部電話放公司,比得你任check就當然已make sure電話係乾淨的,所以永遠不要太相信。
我覺得刺有左就永遠都拔唔走。既然選擇原諒,甘唯有接受同等時間漫漫淡忘。反而更應該既係為自己將來好好舖路。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 cankiu2011 的帖子

如果你真係原諒老公,就唔會有呢個topic。現在唔原諒唔緊要,俾D時間自己,唔好迫自己。試下將自己抽離,當C6係新男朋友。另外,多D安排活動,除左和C6拍拖之外,識下新朋友,唔好當C6係世界中心。
如果係我,我會要C6將全副身家俾哂我以示誠意,萬一再有下次,踢佢走,佢就乜都冇哂。
至於小三,真係賤格,佢要玩,唔揾單身男人,偏偏搵人夫,唔單係為乾手淨腳,更加似係好勝,有D女人係鍾意爭人嘢。What goes around comes around 放長雙眼,睇佢將來點囉。

珍珠宮

回覆樓主:

我都好明你,果下真係心如刀割,刺一定是有的,我果單仲上埋01報紙添。不過我深信佢哋真係純行山嘅,無任何曖昧事件,雖然如此,但我會覺得信任已不再。

所以唯有每天提醒自己愛自己多些,對老公的愛每日減少一些,這樣做我會覺得會舒服點。怕哪天真的要分離也不會那麼傷心欲絕。

只望不吵不鬧,每天準時回家,假日陪小朋友已心足,相伴至死就算了。對佢再也冇期望,有自己的朋友,淡淡過好日子就過了一生。

慢慢來,為自己想多些。

複式洋房

soso1227 發表於 21-4-6 00:04

如果你真係原諒老公,就唔會有呢個topic。現在唔原諒唔緊要,俾D時間自己,唔好迫 ...

同樣遭遇,老公的小三也是有男朋友,也是去到談婚論嫁階段。但偏要搞人夫。明知沒有結果,都要玩。如果係真愛,就同男朋友分手啦。呢D小三一定有報應。他朝君體也相同呀。
我發現老公出軌已一年多,坦白講,而家條刺仲好痛。每日都同自己講過得一日就賺咗。
已經見過心理輔導一年,情況時好時壞,其實都係好睇老公點對自己。

大宅

回覆 pong_christy 的帖子

認同呀,佢要講大話一定講到。我又要返工,好難check 到實。佢公司好近已有一間酒店(佢哋都幫襯過),以前放工同我講要留係公司做嘢,其實就去酒店開房。
我唔再會100% 完全相信佢啦,日子過得一日得一日先。
我同我老公講,小三呢頭係酒店同你做完,夜晚返屋企可以再同男朋友做。點解咁你都接受到?你唔覺污糟邋遢咩?佢話佢哋上床時,頭兩次太興奮刺激,無諗咁多。之後個幾次,有時諗起我內疚,有時諗起佢返屋企又會同男朋友再做,幾次做做下軟左射唔出。

大宅

回覆 buibui1123 的帖子

我也認同你的睇法,我老公當正小三係女神,輕生十幾年的靚女投懷送抱,又唔洗比錢,岩傾有感情,當時同我感情差,有食唔食罪大惡極。老公話小三性格愛得轟烈,好容易鍾意一個人,又會好快唔再鍾意。所以老公話實會甩到手。我聽完佢講之後,我覺得我老公好賤格。
他們上左床大約一個半月,大約做了6-8 次,天網恢恢比我發現,如果係再長時間下去,恐怕不會咁容易肯斷。

男爵府

喊就喊吧,時間才可以慢慢療傷

男爵府

cankiu2011 發表於 21-4-5 08:58
老公本身會約一大班男人行山,但就瞞住我單獨同個女同事行山,行咗好多次最後行到上埋床。個女同事自己本身 ...

有無研究過男人點解出軌時仲愛唔愛你?愛你點解會出軌?

複式洋房

粉紅天空 發表於 21-4-6 14:46
有無研究過男人點解出軌時仲愛唔愛你?愛你點解會出軌?

唔想醒既人係點叫都唔會醒,男人會唔知道出軌既代價嗎?因為愛你所以要傷害你?今次爭贏咗下次呢?十年二十年後呢?

大宅

謝謝你的忠告

大宅

回覆 粉紅天空 的帖子

上得床個刻一定愛小三比我多,我姓咩都唔記得啦,只是東窗事發,斬纜後同我修補關係。而家話就話愛我,都係要慢慢觀察。坦白講唔會再100 % 相信佢,唯有見步行步。始終有小朋友,有很野要考慮清楚。機會只得一次,佢唔珍惜就算。只係自己個心銀住銀住,暫時未有心機行街睇戲。我會聽大家意見,有心情時會做令自己開心的事情。

複式洋房

Rich5 發表於 21-4-5 18:02
個個男人都以此為藉口,唔通D女人又話老公忙,去找男人玩?

講得好岩,尼啲就係男人同女人嘅分別

大宅

出軌只有零次和無限次

男爵府

monicalam 發表於 21-4-6 21:55
出軌只有零次和無限次

10個男人9個滾,仲有1個諗緊

男爵府

cankiu2011 發表於 21-4-6 08:20

我也認同你的睇法,我老公當正小三係女神,輕生十幾年的靚女投懷送抱,又唔洗比錢 ...

想問下你點發現到?
好多男人返到屋企delete 哂message ,又會將對方改做男仔名

大宅

粉紅天空 發表於 21-4-6 22:02
10個男人9個滾,仲有1個諗緊
男人生理結構係播種,要佢地專一靠理性控制

複式洋房

粉紅天空 發表於 21-4-6 22:04
想問下你點發現到?
好多男人返到屋企delete 哂message ,又會將對方改做男仔名
...

其實天要俾你知自然會知,我信天網灰灰。
我自己太信老公,成一年我先無意發現。
之後諗返轉頭,其實好多蛛絲馬跡。只係自己太信另一半。

複式洋房

咁你仲會唔會同佢親熱?呢樣野最呃唔到自己同對方,況且如果原諒左應該唔會有呢個post

大宅

cankiu2011 發表於 21-4-5 20:22
回覆 mendy118 的帖子

謝謝,家醜不出外傳。很難同朋友/家人傾訴,唯有借BK 這個平台講吓。睇吓大家有咩意 ...

通知聲個有米男友好喎,救反個男人,當幫下人好喎。
好過婚得先知,戴綠帽(個有米男友)

myfaye    發表於 21-4-8 10:31

首頁
12345...10

尾頁

跳至