自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

藝人高海寧(高Ling)在內地劇《三十而已》兜巴星江疏影而成為熱話後,更「摑」出康莊財路,北上接拍網絡電影、做商演、直播帶貨密密做3個月,便袋數百萬令身家大暴漲。本身持有市值800萬物業的她近年買樓成癮,最近更上一層樓進駐九肚山豪宅,入行12年,未做「視后」先轉戰「樓后」。

選美出身的高Ling憑34D「魔鬼Body」,在無綫拚搏12年終擺脫花瓶形象躍升實力派,雖然去年與音樂才子鄧智偉5年情斷,今年初於《萬千星輝頒獎禮》中有4劇《殺手》、《迷網》、《反黑路人甲》及《C9特工》在手,亦依然與視后無緣,看似雙失,但其實在內地已登上事業高峰,單憑客串幾集《三十而已》「趙靜語」一角,其中怒摑「小三」江疏影一幕更演技爆發,其強度十足的「如來神掌」,為她打開「錢」途無限的內地市場。
高Ling喺《三》劇入面怒摑江疏影,令佢打開吸金之路。

孖王浩信直播帶貨

自《三》劇上位後,她除了獲製作人以厚酬利誘,坐穩女一之位接拍網絡電影《Tan Tan害我分了手》外,還接了多個商演及綜藝節目,又開通內地短片頻道吸納逾百萬粉絲,還跟王浩信加盟直播帶貨團隊狂賺佣金及拍廣告,總之對人民幣「有殺錯冇放過」,難怪近3個月密密掘金7位數!
加上高Ling不時拍片同粉絲互動,令到佢人氣持續高企。

又孖王浩信直播帶貨搵真銀。

據知情人士透露,高Ling有感上一段情期間浪費了5年賺錢黃金機會,難得無綫肯「放生」返內地發展,兼且現時回復單身自由度更高,故她決定瞓身搵真銀,去年開行turbo拍完港劇,寧冒險於疫情尚未受控及要接受隔離之苦,堅持北上接Job。
揸車返新居。

入住沙田豪宅區九肚山嘅玖瓏山。

呢日高Ling停咗喺路邊不停欽電話,唔知係咪又有Job搵佢呢?

而她密密賺全因想搵錢買樓,皆因入行前屬內地新移民的她嘗過一家5口蝸居旺角天台屋之苦,其最大心願是送安樂窩給父母,所以加盟無綫後,就算賺到錢都繼續做慳妹。直至2015年終儲夠首期,購入油塘526萬私人屋苑首做業主,並放租將收入全數交給母親,雖現時物業已升值至逾800萬,但她未打算放售,且一心「越級挑戰」買貴樓,去年曾現身馬鞍山複式花園別墅屋的樓盤,篤信風水的她更直言2024年開始行「九運」,北水南山,馬鞍山私樓是其心水盤。
高Ling第一次做業主係2015年,購入油塘526萬私人屋苑。

以為她準備再在馬鞍山置「風水屋」,但原來她近月已搬離租住的將軍澳酒店式住宅,秘密入住同樣將行地運的沙田豪宅區九肚山的玖瓏山,早前她出席完觀塘舉行的活動後,孭住相機及戴上口罩,與女友人直返新居,期間警覺性甚高的她不時左顧右盼。2日後,她再一早驅車外出至下午才返家,日前她再次單拖揸車出街,期間停在避車處撳電話,未知是否又為接內地工作而忙。
今日嘅高Ling聲價十倍。

高Ling都係相信2024年開始行「九運」,先至會睇中九肚山豪宅。

公爵府

初初唔太欣賞佢好似成日露肉,但之後覺得佢係有努力,幾好,對佢開始改觀
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

珍珠宮

回覆樓主:

佢幾努力,又孝順,幾欣賞佢

珍珠宮

回覆樓主:

欣賞佢

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

感覺佢係好女仔,出道咁耐都唔覺佢有咩緋聞,努力工作搵錢絕對值得欣賞 加油高Ling

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我冇睇三十,但通常大婆(?摑小三啲戲都帶動到啲女觀眾 幾好呀,人仔咁好搵,而家開左條路,乖乖地唔好突然惹到啲咩是非,係大陸大把人仔賺

wcpcelia    發表於 21-4-8 15:00

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

抵佢發!

佢冇緋聞同壞話,應該係密密做,唔聯群結黨果種人

子爵府

shop_baby 發表於 21-4-6 02:23
初初唔太欣賞佢好似成日露肉,但之後覺得佢係有努力,幾好,對佢開始改觀
...

有同感! 加上又孝順, 又識煮野食, 個人無乜是非, 感覺幾好女仔

子爵府

2024年龍年勳章

做戲有進步,希望繼續努力,加油高Ling

珍珠宮

有得揾,個個都想揾錢,有錢買樓,個個都想買幾層,佢好叻女!

子爵府

回覆 mickeyeva 的帖子

佢好努力,又孝順,無緋聞,人品好,係個好女仔,欣賞佢,身形靚,著衫好睇

水晶宮

叻女

大宅

回覆樓主:

呢啲咪叻囉!

水晶宮

有腦識想,趁後生有能力盡量賺錢儲錢買樓,機會不常有。有就盡量把握。無論是否藝人都係。藝人冬青春食飯,都要及早想後路。看看,容祖兒而家才四十歲頭,已可半退休了!

男爵府

Astra00 發表於 21-4-6 08:22
有腦識想,趁後生有能力盡量賺錢儲錢買樓,機會不常有。有就盡量把握。無論是否藝人都係。藝人冬青春食飯, ...

很多女藝人都是有事業冇愛情吧

子爵府

回覆樓主:

三十而已佢係做得幾好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

佢之前有嚟bk的

翡翠宮

2018復活節勳章

竇漪房 發表於 21-4-6 09:18
佢之前有嚟bk的

係呀我都記得

子爵府

回覆樓主:

九肚山租定買?

禁止訪問

首頁