自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

當睇唔到

男爵府

我都唔比下屬放假返去有次比我知有位下屬早3個鐘返去做野,嚇死我不過佢覺得想自己跟足d,我都佩服佢,應該好鍾意呢份工

侯爵府

yurijm 發表於 21-4-6 19:09
其實都係睇老闆係乜人
我老闆作風都幾得意
佢會覺得呢啲同事能力唔得

我其中一個老細都係咁諗,話個個都唔洗ot,點解有人成日都要ot,即係工作能力不足啦。
但咁又岩喎,成日都要ot既咪申請請人囉,唔申請又唔分野比人,自己日日做到ot既,唔代表佢勁,反而係有問題。

不過每間公司總有呢類人,有d唔係能力不足,只係想特別過人,個個都放假咩,我就要返去做野,總比佢搵到d理由要返去,總之就係…我好勤力啦

子爵府

2024年龍年勳章

細細聲 發表於 21-4-6 15:38
老細喺個whatsapp group喺度thanks 個有返工嘅同事,又話自己返咗公司做野。。
...

我好想返但返唔到,大廈是中央冷氣、假日無冷氣、要開要申請加開,要比錢的、所以不是天大既理由老細都唔會想比錢。

話時話我最憎中央冷氣,因為咁乜都限時限刻,十分無彈性但大廈是一個大業主、全是密封玻璃,又唔比人裝獨立冷氣,擺明搶錢

男爵府

yurijm 發表於 21-4-6 19:09
其實都係睇老闆係乜人
我老闆作風都幾得意
佢會覺得呢啲同事能力唔得

同我老細一樣,只係覺得你工作能力有問題

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

彥彥媽咪 發表於 21-4-7 00:01

我好想返但返唔到,大廈是中央冷氣、假日無冷氣、要開要申 ...

我地都係咁,假日冇冷氣,試過假期返去執一執手尾,只係1個鐘,又焗又熱,做完野成身汗 。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

冇返, 如果有得返有補假既話我會返, 月頭好多野做

伯爵府

細細聲 發表於 21-4-6 15:38
老細喺個whatsapp group喺度thanks 個有返工嘅同事,又話自己返咗公司做野。。
...

除非有好急趕嘅project要跟啫!
如果唔係,放假貢返公司博乜 呢啲人簡直係做壞規矩!

首頁

尾頁

跳至