自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

popocat 發表於 21-4-7 15:57
呢位股東嘅意見好精警

佢講得好啱!

男爵府

coldmilktea 發表於 21-4-7 16:10
TBB見親都係老餅,睇韓劇好過,起碼多小鮮肉

認同,d節目俾多啲後生仔女做主角啦

伯爵府

Tvb垃圾左好耐!都費事開來睇。
演員來來去去果幾個,悶!
演員做埋歌手,無線揾多筆話之你唱得難聽。
編劇差到一個點呃飯食!
D戲唔係嘈到死就係駡。
最主要山頭主義,埋堆有得出鏡。
真係做藝術既演員時間唔係用係埋堆度!
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

侯爵府

SaSally 發表於 21-4-7 14:37
TVB真係迷失左10年, 比國內娛樂落後好多, 之前個殼王陳志強做得真係太差,
不過香港又點只影視娛樂比國內落 ...

2015年入股,而家2021年先出嚟講,會唔會太遲
早就應該出嚟鬧聲tvb啲管理層,余、同佢老公早就應該踢走

好彩余調左職,如果唔係不止「老是天天在做菜」,仲有流行經典會唱足50年

珍珠宮

回覆 caryfox 的帖子

係有D悶. 一個星期唔知有幾多節目講煮嘢食.劇集無好卡士. 唔係唔好捧新面孔, 但都要有老戲骨撐住佢地先可以成長.
近年已好少重本大製作長劇. 全部唔多過30集, 一堆新人幾個景就攪掂.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

就呢幾年睇星夢果班都悶到嘔,來緊改革搵番多啲唔同藝人,希望會有驚喜

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

TVB真係迷失左10年, 比國內娛樂落後好多, 之前個殼王陳志強做得真係太差,

以前整個亞洲都跟住tvb轉,而家就比韓國大陸佔咗好多,泰國都有d劇集幾突出,確實tvb資源唔夠人地好,但以前都係會創新,製就咗好多天皇,好似由梁朝偉.....1x歲就比佢做主角,跟住就係周星馳年代,仲有每逢大型節目都星光熠熠。而家......唉,連陳奕迅都請唔起
日本の平安を祈ります

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

D明星歌手去演出老憑冇show錢收,淨係比個奇醜嘅公仔比人,連車錢都要蝕埋
日本の平安を祈ります

珍珠宮

回覆樓主:

其實都唔係好關管理層事,而係大陸這些年真係發展神速,好快追到香港姐。

翡翠宮

回覆 SaSally 的帖子

對於我黎講,佢再做多d大灣區發展嘅節目,我更加唔會睇,咁樣更加令人反感,唔好做到大陸電視台咁。

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

nancy29 發表於 21-4-7 17:39
認同,d節目俾多啲後生仔女做主角啦

就快變老人台
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

余詠珊功不可沒!!

男爵府

回覆樓主:

來來去去都是那幾個藝人,真的悶

大宅

回覆樓主:

首先要炒余詠珊

珍珠宮

cheung2000 發表於 21-4-7 17:30
要shareholder出聲即係問題好嚴重
成日似住自己大台食老本,我老公都話成日流行經典邊有後生睇
再唔改革就 ...

男一女一平均年齡 40, 仲成日玩埋 d 暗戀人橋段,我唔後生都無興趣睇

男爵府

節瓜bb 發表於 21-4-7 15:12
我其實係睇錯「黎瑞欣」

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

而家先講會唔會遲咗D

禁止訪問

首頁