自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

公爵府

Chowying 發表於 21-4-8 17:37
其實細路仔嘅衫褲考試唔係叫迫嚟買㗎, 只係因為考試順便買新嘅, 考試先著, 跟住再下一年就會著嗰套衫同 ...

2600⋯⋯ 係衫褲我ok. 鞋我跳唔到一個碼,克鞋又有人比⋯ 都逼買

水晶宮

bananaGi 發表於 21-4-8 20:13

Ballet? 真係未見過⋯ 通常都粉色,彩色。好高級先黑⋯⋯⋯ ...

我所知grade係每級都要著風格裙,高grade重有紗裙,考高grade好忙,不停出入換裙,重有好多solo要跳。
我女考完grade5就轉左專業試,考左IF,I,黎緊隔一年先考A1,但校長遲啲會叫佢地考埋G8,因為想佢地完整一個資格。

水晶宮

clyeu 發表於 21-4-8 20:05
想問女兒學到高grade 的,多參加外面比赛嗎?

我女由細就開始有去比賽,因為多練習可以提高自己技巧同自信。

水晶宮

SandyKL 發表於 21-4-8 20:15

吖,係,低grade係粉紅色,好似上到grade 6至係全黑色。忘記 ...

G1、2著矮踭黑鞋,G3以上高踭黑鞋。

水晶宮

bananaGi 發表於 21-4-8 20:17
2600⋯⋯ 係衫褲我ok. 鞋我跳唔到一個碼,克鞋又有人比⋯ 都逼買

咁又幾過份喎…我女細果時買過黑裙,但如果大家識到啲姐姐又借到,學校唔會過問,有時重會有 "士啤"裙係度借比學生。(我地唔岩著啲鞋,會問啲妹妹要唔要)

翡翠宮

2021勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

bananaGi 發表於 21-4-8 20:17

你間學校又老土咗啲喎, 黑鞋如果仲係新淨,我女果間學校都唔會一定要你買, 而且我哋學校會recycle啲黑鞋,著高年班淨低嗰啲 ,低年班嗰啲紗裙仔學校借埋畀佢哋添喇
總有離別的時候

翡翠宮

2021勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

SandyKL 發表於 21-4-8 20:15

吖,係,低grade係粉紅色,好似上到grade 6至係全黑色。忘記 ...

其實grade 6 以上都可以唔著黑色㗎, 睇嚟係學校決定咗冇畀你哋知道 我 grade 8 特登著絲絨棗紅色
總有離別的時候

大宅

2021勳章

jk923 發表於 21-4-8 20:26
我女由細就開始有去比賽,因為多練習可以提高自己技巧同自信。

你女女一定跳得好叻,媽媽都付出好多時間陪出入。我女G3 咋,已經付出晤少時間練表演比賽

水晶宮

clyeu 發表於 21-4-8 20:48
你女女一定跳得好叻,媽媽都付出好多時間陪出入。我女G3 咋,已經付出晤少時間練表演比賽
...

我女唔叻,但佢好享受係舞台上嘅感覺,同埋一班戰友一齊跳,好好感情。
我女黎緊高中喇,佢呢兩個月開始跳返舞我都無再跟喇,一星期跳四日,有時一跳就三,四個鐘,唯有叫佢出入小心,報道行蹤。

瑪瑙宮

Chowying 發表於 21-4-8 20:36
其實grade 6 以上都可以唔著黑色㗎, 睇嚟係學校決定咗冇畀你哋知道 我 grade 8 特登著絲絨棗紅 ...

問咗阿女,佢話Grade 1至8都有考民族呢一節,而佢話考試多數著黑色loetard,相信係一種傳統顏色,求穩陣,佢地學校對芭蕾傳統保守。

翡翠宮

SandyKL 發表於 21-4-8 22:27

問咗阿女,佢話Grade 1至8都有考民族呢一節,而佢話考試多數 ...

同組要同色,有時學校免麻煩就幫學生揀埋,小事黎,費事學生鬧交,我以前見過有組員夾唔埋,爭顏色呀
總有離別的時候

瑪瑙宮

Chowying 發表於 21-4-8 22:38
同組要同色,有時學校免麻煩就幫學生揀埋,小事黎,費事學生鬧交,我以前見過有組員夾唔埋,爭顏色呀 :he ...

芭蕾舞講求高紀律,所以成組人一齊考試,咁衣著唔好咁多花樣都啱嘅。

公爵府

jk923 發表於 21-4-8 20:24
我所知grade係每級都要著風格裙,高grade重有紗裙,考高grade好忙,不停出入換裙,重有好多solo要跳。
我 ...

Grade 5 之後唔係grade6?

公爵府

SandyKL 發表於 21-4-8 22:27

問咗阿女,佢話Grade 1至8都有考民族呢一節,而佢話考試多數 ...

邊間?

公爵府

clyeu 發表於 21-4-8 20:48
...

同路人,我都g3... 你幾月考試

公爵府

jk923 發表於 21-4-8 20:30
咁又幾過份喎…我女細果時買過黑裙,但如果大家識到啲姐姐又借到,學校唔會過問,有時重會有 "士啤"裙係度 ...

搵錢時間

新蒲崗

教得成績幾好既,狂操練! 無飲水無傾計!

大宅

2021勳章

bananaGi 發表於 21-4-8 23:08
同路人,我都g3... 你幾月考試

10月,希望順利!

公爵府

Chowying 發表於 21-4-8 20:34
你間學校又老土咗啲喎, 黑鞋如果仲係新淨,我女果間學校都唔會一定要你買, 而且我哋學校會recycle啲黑鞋 ...

甲硬買多對粉鞋 + 黑鞋

黑鞋仲要唔多用。

公爵府

clyeu 發表於 21-4-8 23:11
10月,希望順利!

Video?

上年呢

大宅

2021勳章

bananaGi 發表於 21-4-8 23:10
搵錢時間

新蒲崗

我知邊間,近年風頭好勁!但學校冇website 有d神秘無從得知師資

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊