時政擂台

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

人人話方向報黃,我又唔多覺,因為有追方向視頻,係鬧特區政府,但對中央與外勢力,係正常評論。

全因律政師搞呢單官司慢吞吞,龜速前行。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210407/mobile/bkn-20210407162015488-0407_00822_001.html

公爵府

2021勳章 2018母親節勳章

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210407/mobile/bkn-20210407080048861-0407_00842_001.html

利益當前,乜都係假

日出報最近常常轉風向,踐踏國產疫苗,恐嚇市民,可能唔想經濟復蘇,想香港經濟差冧市

男爵府

2021勳章

都有好一面
斑畜牲記者每日都掛住斑畜牲
都算有畜牲性

Nrsy    發表於 21-4-26 13:31
capricornbb    發表於 21-4-8 09:01

瑪瑙宮

capricornbb 發表於 21-4-8 07:29
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210407/mobile/bkn-20210407080048861-0407_00842_001.html

方向報某啲係好消極,有150萬人移民有點誇,可能50萬啦!都幾多人走,英加台,有啲係回流返加拿大等。

公爵府

2021勳章 2018母親節勳章

SandyKL 發表於 21-4-8 09:15
方向報某啲係好消極,有150萬人移民有點誇,可能50萬啦!都幾多人走,英加台,有啲係回流返加拿大等。
...

吹大數字

跟以往相偌

動盪時期4-5萬
平常時期2萬左右
穩定時期1萬以下

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0218_00822_001.html

https://www.censtatd.gov.hk/tc/press_release_detail.html?id=4825

https://news.mingpao.com/pns/%e6 ... 9%e6%ad%a3%e8%a6%96

opclk99    發表於 21-4-11 03:24

洋房

我鐘意大公報,報導中肯唔會偏向某方,上次獨家影到天水圍11歲攪關注組細佬屋企人,其他報紙都冇跟進,唔知點解咁多人唔識欣賞客觀持平報紙

瑪瑙宮

capricornbb 發表於 21-4-8 09:31
吹大數字

跟以往相偌

香港流動城市,除非犯咗法,否則自由出入。

方向係咁,2016年吹樓市低處未算低,當時跌一跌啫,跟住7月又升到依家未停過,又吹升幅不止,非常敏感。

不過可以肯定一點,方向係好憎林鄭政府。

capricornbb    發表於 21-4-8 11:35

瑪瑙宮

ying1113 發表於 21-4-8 10:11
我鐘意大公報,報導中肯唔會偏向某方,上次獨家影到天水圍11歲攪關注組細佬屋企人,其他報紙都冇跟進,唔知 ...

香港人忌紅,覺得文匯、大公係左媒,唔認同,等如佢地覺得毒果講咩都係真一樣。

識個歪C,連打針都話唔信大陸嘢,真係好好笑 佢日常唔用大陸嘢,我諗佢屋企吉哂都得嘞,所以我常覺得醒嘅都唔會變歪C,正常人曉分辨毒媒毒訊,如今連BBC、彭博、紐約時報都信唔過。

男爵府

2021勳章

SandyKL 發表於 21-4-7 20:16
人人話方向報黃,我又唔多覺,因為有追方向視頻,係鬧特區政府,但對中央與外勢力,係正常評論。

全因律政 ...

方丈小氣係不爭的事實

瑪瑙宮

TOMATOO 發表於 21-4-8 16:47
方丈小氣係不爭的事實

珍珠宮

2021勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

方向日報,公器私用,極唔專業,好極有限!

瑪瑙宮

InkCartridge 發表於 21-4-10 22:01
方向日報,公器私用,極唔專業,好極有限!

方向報係商業報,唔屬政府,唔專業啫,唔係公器私用,唔同港台屬政府機構。

男爵府

capricornbb 發表於 21-4-8 09:31
吹大數字

跟以往相偌

Agree x 2
50萬?
在下覺得5-10萬都比多...

香港移民最高峰的年份是1992年,當年有6.6萬人移居海外,及後的1993至1995年,香港每年移民人數亦在4萬至6萬的高位徘徊。2014年香港「雨傘運動」失敗後,也曾出現一波人數較少的外移潮,可算是「第二波」移民潮,直到2017年,香港居民移民外國的估計人數,曾創歷年新低的記錄,人數估計只有約6500人。

瑪瑙宮

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

但佢日日抺黑疫苗真係好過份囉

男爵府

全因律政 ...

審左,告吾入
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

瑪瑙宮

littlesister 發表於 21-4-14 20:33
但佢日日抺黑疫苗真係好過份囉

係嘅,因為對特區政府諸多不滿。

瑪瑙宮

rayhong9 發表於 21-4-14 21:14
審左,告吾入

上訴中。

侯爵府

2021勳章

全因律政 ...

方向報個開山老闆着草去台灣因犯毒,港通緝,臨終申請反香港但政府拒絕,尼件事系真,方向一直反香港政府既原理因都吾定

瑪瑙宮

angiehouse 發表於 21-4-24 22:14
方向報個開山老闆着草去台灣因犯毒,港通緝,臨終申請反香港但政府拒絕,尼件事系真,方向一直反香港政府 ...

事實,我一直有睇住方向,佔中時黃嘅,之後一直係針住肥佬黎與南亞人案,而因為與毒果間之交惡,所以方向係佔中後,採取較中立路線,幾年落嚟,逃犯條例亦唔似毒果咁偏激,但方向係唔妥林鄭政府處理對肥佬黎嘅官司,但至於中央,佢嘅立場唔傾右,頗中立去報導。

而立國安法,可以令肥佬黎入獄,所以方向對中央態度明顯係友善。

珍珠宮

2021勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

ying1113 發表於 21-4-8 10:11
我鐘意大公報,報導中肯唔會偏向某方,上次獨家影到天水圍11歲攪關注組細佬屋企人,其他報紙都冇跟進,唔知 ...

我乜報都睇,係自從上年兩個親人睇毒果睇到short 咗,一個話頭暈,一個抑鬱症復發,我就無睇。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊