自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

mimi005 發表於 21-4-8 17:41
Tense up 對我有效
請問飮左幾耐?

大宅

Klly1983 發表於 21-4-8 11:15
如果只揀一樣, 大家會覺得美容院做facial (外敷) or 飲tense up (內服), 對皮膚有效d ? ...

我飲左tense up一個月, 皮膚好左好多, 未飲前不停生暗瘡。。。

男爵府

yeemeif 發表於 21-4-8 13:20
我會選Facial,起碼係集中塊面做,飲tense up控制唔到膠原蛋白去晒塊面度,我以前飲過1年,皮膚咪又係咁
...

有好多證明膠原蛋白飲用係無效,完全吸收唔到骨膠原,年青時浪費好多金錢,當知道咗之後就唔會在不斷科錢

男爵府

年紀大時,飲膠原蛋白嘅產品定確見效,我唔係飲tense up.

珍珠宮

Forgetmenot999 發表於 21-4-8 19:40
有好多證明膠原蛋白飲用係無效,完全吸收唔到骨膠原,年青時浪費好多金錢,當知道咗之後就唔會在不斷科錢
...

係呀!就算吸收到,你都控制唔到佢走去塊面度,雖然我都唔會做facial, 但兩者之間一定唔會選擇飲佢

大宅

飲多啲水加做清潔facial

大宅

issactmaria 發表於 21-4-8 20:41
年紀大時,飲膠原蛋白嘅產品定確見效,我唔係飲tense up.
請問飲邊隻產品?

侯爵府

回覆樓主:

tense up,好似十幾年前有飲,我覺得飲了係皮膚好d同埋好好味。

原來而家仲有架?

大宅

小艾美 發表於 21-4-8 22:22
tense up,好似十幾年前有飲,我覺得飲了係皮膚好d同埋好好味。

原來而家仲有架?
仲有賣呀, 仲越來越貴。

男爵府

Klly1983 發表於 21-4-9 09:27
仲有賣呀, 仲越來越貴。

我又覺得有效 上粉唔乾

男爵府

cbeyond 發表於 21-4-8 13:23
以前飲過,貴,唔飲就打回原形。寧願食其他好過

x2

男爵府

我自己10幾年前有飲,飲咗三至五年左右啦跟住因為要生BB停咗

飲嗰排連腳背都係滑嘅,我keep住飲都幾貴,唔飲又會好快打回原形因為始終唔係藥

男爵府

純分享
我有三個閨蜜,其中有兩個好鍾意做facial,擺好多錢入去做facial,但佢哋啲皮膚老化得好快,30尾已經見到皮膚明顯鬆弛同埋毛孔大,唔知係咪過度清潔?黑頭係冇,但望落會覺得佢地嘅皮膚起碼比真實年齡大五年另一個閨蜜完全唔做facial,係有啲暗,但肌齡正常

子爵府

小艾美 發表於 21-4-8 22:22

原來而家仲有架?

有~藥房有得賣日本版, 仲好平添~
我結婚前飲咗一個月, 皮膚係好好多, 唔飲就變返之前咁

珊瑚宮

回覆樓主:

飲tense up呢類骨膠原, 我寧願食鐵皮石斛
鐵皮石斛可抗皺、減斑、美白、緊緻、收毛孔,而且可以調理埋身體, 食左連護膚品都用少左(若果你體質適合食)

https://hk.appledaily.com/local/20181113/QCQ2YLSLN2J2XSFGZYQ7VDEQBA/

大宅

我38了, 少暗瘡, 但皮膚的紋路開始明顯, 印堂位的紋好深(可能經常不自覺地皺紋頭)。尤其是一大笑, d眼纹, 笑紋好明顯, 我冇出去facial, 只係自己每星期一次clay mask + 保濕 mask。

侯爵府

自己敷面膜(好憎被人搞塊面)最好(白滑,有光澤,無紋),無固定用咩牌子.

皮膚好唔好主要係天生,但一定要多飲水

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

做facial

伯爵府

cbeyond 發表於 21-4-9 09:48
飲tense up呢類骨膠原, 我寧願食鐵皮石斛
鐵皮石斛可抗皺、減斑、美白、緊緻、收毛孔,而且可以調理埋身體 ...

請問邊度有得買鐵皮石斛粉?樓上好似無粉賣

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我飲咗shiseido 2個月, 明顯塊面彈性好咗, 一個月做一次rf同一次打斑,so far唔算太殘, 但始終人到中年,有做好過無做!

首頁

尾頁

跳至