懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

MonieCora 發表於 21-4-8 16:18
而家買嘢咁方便,真係慢慢睇好、度好先買都未遲,到個肚鑼咁大既,咪俾多少少錢網購囉,總之解決到問題就 ...

係呀,我都寧願遲啲買,俾多少少錢

大宅

kinkis426 發表於 21-4-8 18:10

點都好,祝順利呀!

大宅

MonieCora 發表於 21-4-8 18:22
點都好,祝順利呀!

Thank you

複式洋房

親親小孩子 發表於 21-4-8 16:12
我估應該冇之前灣仔個荷花BB展咁多人,不過勝在免費入場,同埋有穿梭巴士。
...

唔多人, 係等推bb推車仔比賽時要排一陣隊報到, 玩完攞濕紙巾, 去埋d mind & the prince攞袋英文書仔同海報

複式洋房

你估我唔到 發表於 21-4-8 15:35
bb衫我打算買uniqlo咋.
其實一田果d百貨公司我覺得係方便去睇實物, 拎上手睇下點樣係點呀, 任睇任摸冇人話 ...

uniqlo d衫衫殘得好快, 特別夏天衫, 洗幾次已經走樣, 我之前等斷碼清貨先大手入

複式洋房

kinkis426 發表於 21-4-8 18:10

祝好孕

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

tin2018 發表於 21-4-8 20:11
uniqlo d衫衫殘得好快, 特別夏天衫, 洗幾次已經走樣, 我之前等斷碼清貨先大手入
...

本身初生bb衫都好快唔岩著,我都係特價先買

複式洋房

你估我唔到 發表於 21-4-8 20:14
本身初生bb衫都好快唔岩著,我都係特價先買

係呀,不過bb出世會忍唔住日日喪影相,所以都買唔少衫,有粗著,又有d靚少少見得下人既

大宅

tin2018 發表於 21-4-8 20:12
祝好孕

謝謝你

大宅

tin2018 發表於 21-4-8 20:19
係呀,不過bb出世會忍唔住日日喪影相,所以都買唔少衫,有粗著,又有d靚少少見得下人既
...

其實D衫仔細細件真係好得意,成日都撳住自己唔好買,點知成日都失守⋯⋯

大宅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章

tin2018 發表於 21-4-8 20:05
唔多人, 係等推bb推車仔比賽時要排一陣隊報到, 玩完攞濕紙巾, 去埋d mind & the prince攞袋英文書仔同海報 ...
唔好意思,想問你黃色個盒咩黎呢?

男爵府

MonieCora 發表於 21-4-8 16:15
睇你點選擇,因為好多BB車都係 for 6個月之後既BB,初生要另外加配件,我就買咗一部初生用(好多人話唔需 ...
其實我都想問有無邊個牌子Bb車係好d?
我無私家車,老公想買部細車多過大車,因為驚搭巴士上車會阻掟,同埋我地都有共識想買可以摺完再摺,即係差唔多變左正方形size果d咁細既車,但骨架唔知會否好弱?但我試過拎上手都有幾公斤

男爵府

happy4everever 發表於 21-4-9 13:09
唔好意思,想問你黃色個盒咩黎呢?

黃色果盒係join baby kingdom whats app group送既餐具

子爵府

因為我地D大型物件多數係二手,第一胎生女,身邊朋友有好多二手衫,所以都係28周後先買d底衫、床墊、被仔、蒸奶器同奶泵,第二胎生仔,無咩2手衫,就24周開始買衫仔,床墊、被仔就用番家姐個d

男爵府

我依家23wk,照哂結構,基本上好多野都買齊,bb車,揹帶,被仔都用番大仔個啲,bb床就係二手,訓一年唔想浪費錢買,又咁岩搵到新淨既就買左先,
呢排好多bb展都買左好多用品,奶樽,尿片,奶泵,衫仔都買定,
根據我經驗,過多一個月會好熱,個肚又大,基本上唔想出街行,所以我一早買定
奶泵有需要都買定先,我個時太淡定,生完唔識點埋身,最後拿拿聲上網買泵,先有奶

大宅

ching-cat 發表於 21-4-9 13:19
黃色果盒係join baby kingdom whats app group送既餐具
whatsapp group?真係唔知有呀!

男爵府

MonieCora 發表於 21-4-8 22:10
其實D衫仔細細件真係好得意,成日都撳住自己唔好買,點知成日都失守⋯⋯
...

跟手勁多都係無著就唔岩

大宅

wingwing515 發表於 21-4-9 14:20
我依家23wk,照哂結構,基本上好多野都買齊,bb車,揹帶,被仔都用番大仔個啲,bb床就係二手,訓一年唔想浪 ...
你就好,我大仔 4 歲幾,今胎岩岩 8 星期,基本上全部要買新,又唔想咁早買野,都唔知去唔去好

大宅

ching-cat 發表於 21-4-9 13:18
其實我都想問有無邊個牌子Bb車係好d?
我無私家車,老公想買部細車多過大車,因為驚搭巴士上車會阻掟,同埋 ...

平可以考慮呢部

https://youtu.be/A4e6fGoz0xg

呢部沙田一田有得試呀,都算輕身

Budget 充裕 D 可以考慮呢部

https://youtu.be/gAOX0cVsJbs

Leclerc 真係勁易摺得埋,同埋感覺夠實淨得嚟好好推,你可以去 0/3 baby 試吓先

輕便就日本車會輕便好多,但我覺得無歐美品牌咁實淨。你去沙田一田都算多款,我無慢慢研究D日本車,原先想買 Bugaboo,但睇完一輪覺得 Hamilton 同 Leclerc 輕巧好多!

男爵府

happy4everever 發表於 21-4-9 14:55
你就好,我大仔 4 歲幾,今胎岩岩 8 星期,基本上全部要買新,又唔想咁早買野,都唔知去唔去好
...

我大仔都六歲半啦,我個時一心諗住留,睇下幾時會生到多個,我本身都有張bb床褥,但我中咗前兩星期先掉左
8星期又唔使咁快買定,你再留意下幾時會有bb展,一年都有兩次,下次再買都唔遲

首頁

尾頁

跳至