自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問各位,如果想投訴車保險,除左向個間公司作出投訴外,仲可唔可以去保險業監管局投訴?

男爵府

kicoting115 發表於 21-4-9 12:03
請問各位,如果想投訴車保險,除左向個間公司作出投訴外,仲可唔可以去保險業監管局投訴?
...

有什麼投訴?

男爵府

RS 發表於 21-4-9 12:07
有什麼投訴?

佢地保單出錯價錢。我已經打去核實左2次,點解同第一次報價差咁遠,平左幾千蚊?分別2個同事都話冇出錯。咁我就入錢啦。到今朝9點幾,就send e-mail 黎話報價單出錯,叫我俾返幾千蚊。

男爵府

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

kicoting115 發表於 21-4-9 12:03
...
出左的什麼事?

男爵府

20150618bb 發表於 21-4-9 12:50
出左的什麼事?

佢地保單出錯價錢。我已經打去核實左2次,點解同第一次報價差咁遠,平左幾千蚊?分別2個同事都話冇出錯。咁我就入錢啦。到今朝9點幾,就send e-mail 黎話報價單出錯,叫我俾返幾千蚊。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

kicoting115 發表於 21-4-9 12:10
佢地保單出錯價錢。我已經打去核實左2次,點解同第一次報價差咁遠,平左幾千蚊?分別2個同事都話冇出錯。 ...
話比你聽,我都有比左post講車保,個間xx保好奇異出的野,所以就轉別間,可唔可以所有退回,再去別間買,你間保險公司什麼名?唔好全出曬

珊瑚宮

kicoting115 發表於 21-4-9 12:53
佢地保單出錯價錢。我已經打去核實左2次,點解同第一次報價差咁遠,平左幾千蚊?分別2個同事都話冇出錯。 ...
手法不良

男爵府

20150618bb 發表於 21-4-9 12:55
話比你聽,我都有比左post講車保,個間xx保好奇異出的野,所以就轉別間,可唔可以所有退回,再去別間買,你間保險 ...

唔係你個間。我個間轉出T車保險

珊瑚宮

kicoting115 發表於 21-4-9 12:53
再補回幾仟?唔係呀?什麼車種,幾多cc ,幾多年車,ncd你有幾多?

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

kicoting115 發表於 21-4-9 12:56

T字頭, 聲稱車保出名果間泰X保險公司? 如果係, 呢間出名垃圾!!

珊瑚宮

kicoting115 發表於 21-4-9 12:56
t有二個品種 豐x ,T 電車,你架電車....................有可能非常貴

珊瑚宮

VMKS 發表於 21-4-9 12:59
T字頭, 聲稱車保出名果間泰X保險公司? 如果係, 呢間出名垃圾!!
今年泰+的保險............貴左一半以上,特別係T 電動車,貴到你O咀

男爵府

20150618bb 發表於 21-4-9 12:58
再補回幾仟?唔係呀?什麼車種,幾多cc ,幾多年車,ncd你有幾多?

新車T牌。貴幾千唔係問題。係個報價單出錯既問題。個下先搞笑

男爵府

VMKS 發表於 21-4-9 12:59

唔係lee 間

珊瑚宮

kicoting115 發表於 21-4-9 13:08
新車T牌。貴幾千唔係問題。係個報價單出錯既問題。個下先搞笑
[size=0.9em]參與/回覆主題RE: 私家車保險 [[url=]修改[/url]]

kicoting115 發表於 21-4-9 13:08
[quote]20150618bb 發表於 21-4-9 12:58

新車T牌 是車行用來試車[行出馬路]個個牌?

男爵府

20150618bb 發表於 21-4-9 13:13

唔係。T牌電動車買保險

珊瑚宮

kicoting115 發表於 21-4-9 13:21
唔係。T牌電動車買保險
甘就唔奇怪喇,呢個品種的保險幾萬元@年

男爵府

20150618bb 發表於 21-4-9 13:23
甘就唔奇怪喇,呢個品種的保險幾萬元@年

其實貴唔奇怪,係我嬲在我核實左2次都可以報錯價俾我。到我入左錢俾佢地,佢地先發覺

珊瑚宮

kicoting115 發表於 21-4-9 13:42
其實貴唔奇怪,係我嬲在我核實左2次都可以報錯價俾我。到我入左錢俾佢地,佢地先發覺
...
可能個別人士...................操手

首頁

尾頁

跳至