自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

回覆樓主:

唔駛內疚,分分鐘你幫咗你細佬 呢個女子都幾極品

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

gigi678 發表於 21-4-9 12:08
到前2日,媽咪同我講話細佬想分手,我當然問點解啦!細佬話個女仔開3個條件,1.要我請工人,小朋友唔好係度 ...

唔駛內疚, 細佬亞媽應該多謝你, 睇清楚咩叫刁婦
放下自在

大宅

conniecheung 發表於 21-4-9 12:19
飛得好,好怕咁霸道的女人

佢要求多咗啲唔算霸道,真係霸道唔卑小朋友日日係度喇,佢只係無理要求多咗啲,如果咁都覺得霸道,咁點解唔覺得自己自私呢?覺得阿媽屋企大家用最好

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

佢哋又無小朋友點解要請工人?
個女仔得一想二
結左婚仲多多要求,一陣又要你媽搬去你屋企住都有可能

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

咁響往二人世界的話就唔會提意搬去同6299住啦...... 前言不對後語噃,未入門就要求呢要求路,似乎一切都步處好晒,差在妳細佬係咪"配合"緊去演出呢個角色,定係全不知情架啫
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

回覆樓主:

細佬醒,呢D女要唔過
未嫁入嚟都咁多要求,仲要夠膽死話住你間新屋(住咗肯定請唔走)

洋房

PonyoBB 發表於 21-4-9 12:18
未來弟婦要求唔過份,試諗一下,當年你嫁,鍾唔鍾意新婚無梗房,同奶奶+侄女住?兩公婆想煮下飯仔又有2盞電 ...

我就係做緊人新抱,所以我明,我有同細佬講,就算我女唔係度,爸媽都在,何來2人世界。本來係有房,只係佢哋想要大d,所以再裝修,我哋係唔明點解佢一定要入嚟住,俾首期買樓都唔肯

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

到前2日,媽咪同我講話細佬想分手,我當然問點解啦!細佬話個女仔開3個條件,1.要我請工人,小朋友唔好係度 ...

我在你阿媽立場看,這位"女朋友"好麻煩!又多多要求

男爵府

其實個女仔本身可能都想分手,一切都係藉口,不用介懷啦

瑪瑙宮

Bibibut 發表於 21-4-9 12:20
痴線,佢嫁入來,應該佢要配合,吾係排除自己吾喜歡的野去就自己。既然佢咁老實開咗一系列的條件,如果offe ...

未嫁就當自己指揮官, 當晒樓主屋企人死架喎, 所以樓主使乜內疚, 入得門就大鑊了, 無日安寧, 如果生埋, 樓主細佬就困住. 今次佢實在早左露真面目. 佢今次學精左, 佢下個男人就慘喇.

水晶宮

我認同你細佬講,個女仔要求愈來愈過份。可能佢突然要求你阿媽唔好同你湊都唔定。而且係個女仔話要你細佬揀,係你細佬做左正確的選擇。

大宅

回覆樓主:

樓主唔需要理個港女,未結婚已經咁,嫁入黎睇怕都家無寧日,早日睇穿左仲好,細佬好明智

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我覺得個女仔好港女,你細佬英明果斷,件事唔關你事,就算冇你的問題,佢—定揾倒其他問題攪到你父母冢無寧日

伯爵府

shannon_fky4186 發表於 21-4-9 12:11
要讚你細佬!佢好理智

大丈夫何患無妻,重點係娶刁婦不如無妻,起碼家宅安寧先!

'刁婦' 形容得很好

子爵府

gigi678 發表於 21-4-9 12:25
我就係做緊人新抱,所以我明,我有同細佬講,就算我女唔係度,爸媽都在,何來2人世界。本來係有房,只係佢 ...

你娘家係咪私樓,得你细佬一男丁?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好快上報!

珍珠宮

回覆樓主:

下。 比埋首期都唔願搬出去? 唔洗同奶奶住仲好啦。 唔明咩居心。

瑪瑙宮

gigi678 發表於 21-4-9 12:25
我就係做緊人新抱,所以我明,我有同細佬講,就算我女唔係度,爸媽都在,何來2人世界。本來係有房,只係佢 ...

佢驚將來兩老將層樓分比你丫麻, 佢入來霸左先, 再用你媽首期再買一間.

FJmom    發表於 21-4-9 12:46

大宅

你細佬真係人間清醒!
時間帶走一切
唯獨不帶走我

別墅

Del

首頁
12345...11

尾頁

跳至