自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

身邊朋友排隊生晒仔,我對生仔呢件事愈來愈無興趣。只係覺得成班朋友話題唔同晒,生活愈來愈唔同,顯得自己有點悶同無聊。

無小朋友既,大家生活有咩攪作?
或者有咩好玩?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我無小朋友, 生活4個字 "自由自在" 自己鍾意做咩食咩都得,放假一係同朋友食下飯,一係返娘家hea下 同c6各自享受自由時間
最主要我自己唔怕悶架,一個人hea在家最c服無人煩我
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

ic34 發表於 21-4-9 15:26
我無小朋友, 生活4個字 "自由自在" 自己鍾意做咩食咩都得,放假一係同朋友食下飯,一係返娘家hea下: ...

好羨慕呀。

伯爵府

得閒打下波行下街,瞓到幾點都得,鍾意煮下飯,唔係就同c6出去二人世界,唔洗煩小朋友學業的確爽,但身邊朋友個個都做左阿媽,要約朋友出黎食飯就難啲囉

侯爵府

我冇小朋友, 極度自由, 疫情前成日出差周圍飛, 呢年幾少咗好多
日常生活係工作, 出差, 約朋友食飯, 出街
喺屋企就煲劇, 睇書, 上網, 做運動
有時興起沉迷一種玩意玩一輪, 痴起條筋又學吓嘢咁, 時間唔夠用

wcpcelia    發表於 21-4-13 11:49

子爵府

Hehehahahohoho 發表於 21-4-9 15:16
身邊朋友排隊生晒仔,我對生仔呢件事愈來愈無興趣。只係覺得成班朋友話題唔同晒,生活愈來愈唔同,顯得自己 ...

好處係自由
壞處係同朋友越黎越少話題,感覺被邊緣化
依家慢慢適應和享受自己一個的時間,自己找樂趣

複式洋房

回覆樓主:

我都冇小朋友,以前都十五十六生唔生,依家覺得呢個決定最適合自己

平時同老公通度食,喺屋企煲劇,做下運動,staycation

疫情前就鐘意去旅行,去潛水,去滑雪

冇小朋友錢銀鬆動啲,買下心頭好

大宅

我在呢個網站搵啲活動參加. 咩活動都有, 行山羽毛球, 食飯. 一大班人唔怕尷尬的.
https://www.meetup.com/
利申, 非打手, 參加活動有收費有免費. 你可以揀啲免費黎參加. 就算收費都係搞手收返幾十蚊手續費, 唔多.

識左幾個朋友有長期聯絡.
擴闊社交圈子, 好多野玩. 一啲都唔悶.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

買送,煮飯,清潔,約下朋友,睇下戲,上下網又一日。

伯爵府

回覆樓主:

訓到自然醒,喂貓,上下網hea下,有時出街買餸,有時可以去妹到玩姨甥bb,不過同佢玩好攰,少去,老公好早收工,岩岩佢四點幾返黎,食飽飯同佢一齊睇完 Netflix套西西大結局,平時佢放假就出去食野行街,好享受而家生活

珍珠宮

歲月靜好
一個人時做公司野,或閑在家睇下書,煲下劇,整下包,嘆下茶又一日。
二個人時間過得更快。

大宅

回覆樓主:

唔打算生小朋友,人愈大愈鍾意自由自在,唔想從頭讀過幼稚園小學中學,鍾意學野就學野,鍾意約朋友去玩就去,無咁多顧慮

大宅

tingting2200 發表於 21-4-9 15:48
好處係自由
壞處係同朋友越黎越少話題,感覺被邊緣化
依家慢慢適應和享受自己一個的時間,自己找樂趣

我仲未找到樂趣...

首頁

尾頁

跳至