自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有個自卑感重既舊同學,人地話佢皮膚唔好,佢就去投訴人地個品牌唔專業,叫人炒左佢

子爵府

回覆樓主:

又唔一定係女人先鍾意投訴
做過客服其實咩年紀都會有人投訴
有啲恃住自己係律師,專業人士
投訴得仲勁
幾乎要你下跪道歉咁濟

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

有,所以我會疏遠佢哋

子爵府

好憎呢啲鍾意投訴嘅人,
其實佢哋嘅投訴作風文化,自以為是~
往往會令到有啲人連份工都冇埋
呢啲衰人一定有報應

男爵府

小小離題,我有兩個女性朋友, A小姐同B小姐,佢地未必次次都係投訴,但佢地會:
A小姐
1. 去staycation,由入門口個下開始,見到酒店員工,就望人地叫咩名或問人地叫咩名,企圖要記得晒佢地。
2. 住酒店期間成日行出行入,佢認得有d員工唔係第一次見,A小姐會叫佢地個名,每個都同佢地傾下計,表達佢對該酒店員工表現的評語,或對酒店某D服務等等的意見。
3. 去酒店食buffet期間,係咁叫d侍應埋嚟教佢地做嘢或者問佢地一d問題,例如:龍蝦就嚟冇晒,你係咪應該去refill?點解你地酒店會用一次性筷子?好唔環保,你點解釋?
4. 住酒店期間,郁d就打電話要求酒店員工嚟到佢住既房間幫佢做嘢,例如:唔夠力開汽水樽蓋。

B小姐
1. 去茶記食飯,同個侍應講想見佢經理,話要俾D意見佢,希望佢可以做得好D。
2. 去屋村小店食飯,不停提出一D額外要求,如:借charge電線、借較剪、一個餸分四隻碟上,總之不停叫侍應幫佢拎呢樣個樣,大部分都同食飯冇關。
3. 去親餐廳或酒店,一見有意見書一定寫幾百字反應佢意見,大部分都係負面。間唔中有senior出面同佢傾返,佢會睇下人地俾唔俾到d offer補償返佢。

總之去親餐廳或者酒店,佢兩位都會不停俾意見,去到邊都捉住d員工要指點佢地。

goldpiglet    發表於 21-4-10 15:02

公爵府

2024勳章

yy_chow1210 發表於 21-4-9 18:07
咩都鍾意投訴一餐,好恐怖而鍾意投訴既通常都係上咗年紀嘅女人佢哋睇咩都唔順眼,咩都覺 ...

有, 深黃人, 乜都投訴, 口頭禪係“唔公平”, 係佢眼中充滿不滿

男爵府

i_love_leslie 發表於 21-4-9 22:08
小小離題,我有兩個女性朋友, A小姐同B小姐,佢地未必次次都係投訴,但佢地會:
A小姐
1. 去staycation,由 ...

佢地互相識唔識?如果佢地識係唔係好夾

已刪除用户

男爵府

SUMSUMMAME 發表於 21-4-9 21:36
好憎呢啲鍾意投訴嘅人,
其實佢哋嘅投訴作風文化,自以為是~
往往會令到有啲人連份工都冇埋

果啲人通常為啖氣,為公義.
目的都是係投訴過程中可以拎到更多可取既得益.
machuchu

珍珠宮

i_love_leslie 發表於 21-4-9 22:08
A小姐

睇字都頂唔順

伯爵府

A小姐

2位小姐好黑人憎 佢家人頂得順嗎?

男爵府

yy_chow1210 發表於 21-4-9 18:07
咩都鍾意投訴一餐,好恐怖而鍾意投訴既通常都係上咗年紀嘅女人佢哋睇咩都唔順眼,咩都覺 ...

我細佬!50歲人,樣樣都唔滿意,仇政府,又偏黃。東張X望講尖沙咀、旺角和銅鑼灣D街舖減租,佢寫信去通訊局和政府部門投訴,話詆毀D舖。醫生唔肯醫佢又話要投訴,律師行唔接佢job又話要投訴。

珊瑚宮

我識個男人 真係好惡頂 下下投訴 下下出信 有次去美心集團一間餐廳食嘢 叫餸呢樣有冇 嗰樣有冇 於是佢出封信俾人 跟住我串佢 問佢餐廳有冇送返圍酒席比你

珊瑚宮

munce 發表於 21-4-10 10:23
我細佬!50歲人,樣樣都唔滿意,仇政府,又偏黃。東張X望講尖沙咀、旺角和銅鑼灣D街舖減租,佢寫信去通訊 ...

唔好介意我咁講 你細佬係咪有問題?意思意思係咪有病?

民房

D人太無聊

公爵府

A小姐

我以為d舖頭係佢地開話時話,佢哋做咩職業?

男爵府

A小姐

Very interesting!

珍珠宮

我見啲大男人,尤其三,四十歲,又惡又鐘意投訴,但選擇性投訴,見對方惡過佢,就不會亂出聲!

男爵府

chuiyeebird 發表於 21-4-10 10:30
唔好介意我咁講 你細佬係咪有問題?意思意思係咪有病?

我覺得係,但佢認為自己好正常

大宅

yy_chow1210 發表於 21-4-9 18:45
我都想知。依種女人鍾意投訴人而拎存在感

中年女人差不多更年期,會經常煩躁不安,加上變老了心情更唔靚,好多都有抑鬱症。唯有當她們是生病,唔好同她們計較,正如你唔會同個顛佬在街嘈一樣。我身邊不少中年女性,好多抱怨,好多負能量,有工作的,人工少,無工作的,又擔心老公出軌,總之每日都是負面到爆。我唯有叫她們看看心理醫生,食吓藥,做吓運動。

首頁

尾頁

跳至