論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

独居亞婆好做
買野錢任使
玩具萬歲!

別墅

cherriesit 發表於 21-4-9 23:29
佢在前僱主度老人家好難相處、做唔到落去

被拒姐姐係唔係叫Rosemarie,42歲,肥肥D?
之前向我resigned個姐姐,我請佢時又入話同之前個婆婆相處唔到,來我度做唔夠一個月就成日話頭暈唔舒服,要休息,同佢去睇左几個doctor,睇埋專科,照埋片,都話佢冇咩問題。之後就成日整爛晒我D新買電器。買菜勁打爷頭,只係買普通蔬菜都可以一日買50-60元。四個月後,同我講佢搵到新老細,唔撈了!

別墅

cherriesit 發表於 21-4-9 21:23
我十分想請佢,想請教大家有冇咩辦法?萬分感激

如果真係尼佢,認真勸你三思而後行

男爵府

erica_l_a_u 發表於 21-4-15 22:26
被拒姐姐係唔係叫Rosemarie,42歲,肥肥D?
之前向我resigned個姐姐,我請佢時又入話同之前個婆婆相處唔到 ...

不是她,謝謝你

伯爵府

cherriesit 發表於 21-4-16 08:53
不是她,謝謝你
最後你去入境處問唔問到拒簽原因?

男爵府

Danjunior 發表於 21-4-16 13:21
最後你去入境處問唔問到拒簽原因?

問唔到呀,換人算

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cherriesit 發表於 21-4-16 16:37
問唔到呀,換人算

吾可以求情?

男爵府

yanyan-mummy 發表於 21-4-16 19:58
吾可以求情?

Ah Sir話唔建議我請呀⋯⋯

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cherriesit 發表於 21-4-16 20:46
Ah Sir話唔建議我請呀⋯⋯

咁agent肯唔肯換人呀?

珊瑚宮

其實工人簽言證被拒。是否永久?
玩具萬歲!

男爵府

yanyan-mummy 發表於 21-4-16 21:01

咁agent肯唔肯換人呀?

肯呀

男爵府

fitfish 發表於 21-4-17 01:28
其實工人簽言證被拒。是否永久?

呢樣我唔識喎

雲母殿

cherriesit 發表於 21-4-17 18:17
肯呀

咁都好啦,不過依家好似搵本地姐姐唔容易喎

男爵府

yanyan-mummy 發表於 21-4-17 18:19
咁都好啦,不過依家好似搵本地姐姐唔容易喎

係呀,騎牛搵馬,慢慢搵

雲母殿

cherriesit 發表於 21-4-17 18:41
係呀,騎牛搵馬,慢慢搵

而家除非請海外,本地又少,不過海外要隔離又貴

男爵府

yanyan-mummy 發表於 21-4-17 19:10
而家除非請海外,本地又少,不過海外要隔離又貴

本地都有,但好快已經可以搵到僱主,要靠搶,人工高到⋯無眼睇

雲母殿

cherriesit 發表於 21-4-17 21:57

本地有d好揀工,唯有揾多幾間,見多幾個,有時都講彩數

子爵府

cherriesit 發表於 21-4-12 16:45
被拒就是被拒,你最好去問主任問清楚

禁拒絕瓜證, 你中介費照比?

男爵府

lemonlemoncc 發表於 21-4-18 23:32
禁拒絕瓜證, 你中介費照比?

中介換第二個比我,無額外收費的

伯爵府

cherriesit 發表於 21-4-17 21:57
其實本地搵都唔一定會好高人工, 我個一年貨仔old seafood姐姐, 由到埗已經成日話自己係想搵老人家做, 不停無限loop, 根本個心都唔係到做, 又多多要求, 又同我另一個姐姐猛話出面人工隨時有8k, 又呢樣又果樣....

我本身都諗住忍埋佢完約, 點知比佢搵到新僱主而家要跳工, 我都完全無留佢, 仲有小小鬆一口氣, 因為佢真係超級麻煩, 要全天后視像印尼睇佢老公同啲小朋友, 完全係無心工作的。 同埋佢講到出面咁好境, 原來跳出去都係得5K,佢叫6k,但新僱主只接受5k, 但佢都殺。 但佢把口超叻, 好識氹人,人前人後2個樣。佢地呢啲人, 真係為左2,3佰蚊都會走。 最慘係以我所知, 佢新約都只會做1年左右就會斷約返印尼, 佢話已講明比新僱主聽, 但我又唔信人地明知佢做一年都照簽佢, 真係未煩過咩

首頁

尾頁

跳至