潮流時尚

跳至
[時裝] H SA title

首頁

尾頁

大宅

前幾日去H買嘢,個S A俾咗張卡片,個title 係sales master 算唔算係高級?

如果想搵SA開始儲spending,有冇話應該係乜嘢職級好啲呢?

大宅

我見過有title 有associate,都好奇想知係咩

男爵府

bk715 發表於 21-4-10 13:12
前幾日去H買嘢,個S A俾咗張卡片,個title 係sales master 算唔算係高級?

如果想搵SA開始儲spending,有 ...

搵個好傾既好過搵個大粒架啦個人覺得,有心幫你搵野就會搵,同職位無關,當然trainee就聽講唔太好,好似話留唔到袋

其實我覺得只要服務態度好,你買完一次野叫佢搵下細件野佢都幫你既話就gogogo啦

男爵府

sales master 聽落好高級咁,你覺得佢experienced 嗎?

大宅

hattienail 發表於 21-4-10 14:39
搵個好傾既好過搵個大粒架啦個人覺得,有心幫你搵野就會搵,同職位無關,當然trainee就聽講唔太好 ...

佢都好nice,但我就係擔心佢太大粒,唔so我lee d细客仔

wcpcelia    發表於 21-9-2 15:41

男爵府

bk715 發表於 21-4-11 00:48
佢都好nice,但我就係擔心佢太大粒,唔so我lee d细客仔

Nice應該無死啦,試下叫佢搵下細野。佢搵到比你就跟實佢啦因為好多sales 態度麻麻。買到一肚氣

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Title和幫唔幫你唔一定會因你的消費額完全掛勾。
最緊要你和佢買得開心。
work hard PLAY hard

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

pingugirl129 發表於 21-4-10 13:46
我見過有title 有associate,都好奇想知係咩

H的卡片title多如繁星。
反而落得鋪多就知邊D係大。

大宅

jenniferK 發表於 21-4-11 12:09
H的卡片title多如繁星。
反而落得鋪多就知邊D係大。

都係既,憑感覺最好

wcpcelia    發表於 21-4-12 15:43

複式洋房

回覆 pingugirl129 的帖子

SA = Sales Associate
Sounds better than shop assistant.

大宅

ada2021 發表於 21-4-28 14:42
回覆 pingugirl129 的帖子

SA = Sales Associate

原來同level

大宅

hattienail 發表於 21-4-10 14:39
搵個好傾既好過搵個大粒架啦個人覺得,有心幫你搵野就會搵,同職位無關,當然trainee就聽講唔太好 ...

同意,nice SA好重要;不過,我剛認識的SA係trainee,佢話未過試用期,但佢幫我個幾月內都有P18 and P22,唔知算唔算拎到袋?不過QB我就唔知佢拎唔拎到啦

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

LittleLinlin 發表於 21-8-29 16:58
同意,nice SA好重要;不過,我剛認識的SA係trainee,佢話未過試用期,但佢幫我個幾月內都有P18 and P22:e ...

其實shopping年資有返咁上下。sa有冇銷售實力交手一兩次就會知。

所有新入職的 H sa都係由trainee開始,但每個sa在H的進度就看其本事了。有能力的好快就上手,對你上心一樣帶到你出袋。

冇心的,識到senior一樣係艱辛之路。

大宅

LittleLinlin 發表於 21-8-29 16:58
同意,nice SA好重要;不過,我剛認識的SA係trainee,佢話未過試用期,但佢幫我個幾月內都有P18 and P22:e ...

我 SA 都係 trainee, 佢幫客 proposed 到 classic color K28, 比例 1:1.3 我覺得 ok
我自己有揾佢揾 NQB, 都有自己要嘅 spec
佢都幾跑得所以我估都係睇業績

首頁

尾頁

跳至