3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

洋房

我仔已經3歲有多,仲係好鐘意用奶樽飲奶,飲嘅係金裝美素早晚都會飲,見佢飲得好開心,重磅咗又營養幾好,所以都無特別幫佢戒奶
不過好奇想知大家會唔會特登幫BB戒奶?
有無人一樣仲飲緊奶?飲到幾歲?

大宅

回覆樓主:

一樣好中意飲奶,早晚都飲一支,用奶樽,冇諗住幫佢戒呀 飲奶有營養佢又開心,又唔係咩大問題,由佢啦

水晶宮

我女臨瞓前用奶樽飲奶粉飲到4+歲
本身已介咗夜片,但嗰陣唔知係咪冬天,突然夜晚又瀨返尿,加上佢受咗傷半夜瀨咗尿好麻煩,就問佢不如試下唔飲奶啦,佢話ok
跟住就係咁就介咗

大宅

回覆 fccreamer 的帖子

有呀,我囡而家37個月大,平時得閒冇野做時佢會叫我開奶我就俾佢飲,每晚臨瞓前一定要飲

別墅

貓狗褓姆

Nbs 發表於 21-4-12 11:29
我女臨瞓前用奶樽飲奶粉飲到4+歲
本身已介咗夜片,但嗰陣唔知係咪冬天,突然夜晚又瀨返尿,加上佢受咗傷半 ...

(emoji)(emoji)我仔同你女一樣
突然話唔飲,一唔飲用幾日就戒左片

子爵府

2024年龍年勳章

fccreamer 發表於 21-4-11 00:00
我仔已經3歲有多,仲係好鐘意用奶樽飲奶,飲嘅係金裝美素早晚都會飲,見佢飲得好開心,重磅咗又營養幾好, ...

岩岩3歲,唔番學日子,早午晚都飲
番學日子,就早晚都飲,仲用緊奶樽飲

禁止訪問

洋房

fccreamer 發表於 21-4-11 00:00
我仔已經3歲有多,仲係好鐘意用奶樽飲奶,飲嘅係金裝美素早晚都會飲,見佢飲得好開心,重磅咗又營養幾好, ...

飲得開心就唔使戒奶啦,佢唔飲先算,奶有益,有鈣質會長高啲
我小朋友40mths都飲緊皇家美素佳兒個隻,見佢腳仔手仔d肉實淨好有力

大宅

唔需要戒奶要戒奶嘴,大個啦!奶嘴影響牙齒,特別係飲咗要即訓好傷牙

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

為牙齒著想
戒用奶樽
轉用杯飲啦

複式洋房

我仔5歲,都仲飲緊奶粉

禁止訪問

別墅

3.5 歲,早晚一支奶,用奶樽。有舖奶樽癮

男爵府

我囡3歲幾, 早晚都飲奶, 用杯飲

別墅

我女囉, 仲飲緊心美力, 本身過左15個月就冇飲到, 之後20個月時發左幾日燒, 突然又扭要飲返, 我見佢飲左之後真係少左咳同鼻水, 所以由佢飲到而家

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

飲奶唔係問題,只係唔應該再用奶樽飲奶。

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我仔都飲緊, 4歲半, 日日朝早用飲管杯飲6安
有時就會飲屋仔奶/子母奶/3.6奶

民房

4+ 每朝一枝,唔知幾時先cut 到

別墅

下個月就4歲,仲用樽飲睡前奶,但飲得好少,60-120ml only. 純粹係有舖癮想chu 奶樽

首頁

尾頁

跳至