自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

回覆樓主:

生1個都嫌多,我老公曾經想生多個,但我堅決no,佢三幾年就無左件事了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

未結婚前我話唔生佢話生仲要兩個,我話生左我一定要自己湊,而且最多生一個。結果生一個後佢怕左唔再要

男爵府

老公一直好想生兩個,仔仔出世第一年有諗過,第二年猶疑,第三年放棄,偶爾都會諗下仔仔多個伴係咪會好d,但一諗到要自己湊就頂唔順

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

spikenard 發表於 21-4-11 11:49
錯,這想法太錯。 父母的腦中幻想係,生多1個,細的出世,然後2個好開始好 和睦地玩的畫面。

往往世事唔 ...

非常同意

大宅

Gigi1127 發表於 21-4-11 10:11
咁有無被你們C6講講下會內疚自責唔生個伴陪小朋友?C6說怕我們死後,個小朋友(第日已是成人)會寂寞好傷心 ...

到你哋死左 你小朋友都大個了 都有自己家庭

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

子女大個會互相照應只係父母一廂情願既想法

珍珠宮

viton 發表於 21-4-11 12:01
咁好自私囉
父母要大家一齊關心照顧的
所以我好討厭話移民唔理父母的人

咪係
好同意你所講

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我自己一直都話只生一個,我老公就想生兩個,生完第一個我要佢落手落腳湊佢就話生一個夠啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

回覆樓主:

我見到C6屋企兄弟姐妹關係差,平日唔會好好地齊人食餐飯,見到面或坐埋一齊就吵架,我堅持唔生第2個,唔覺得係會互相照應。同埋而家社會咁樣,生小朋友對佢地第時都未必好,一個就算

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

一廂情願! 大時兩房人呀!

首頁

尾頁

跳至