懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下咁多位媽媽,我app顯示我第6週,預約左月尾先做產檢係咪好遲? 因為我唔想照陰道,我又冇咩其他特別症狀,係有時子宮間中痛下,個人攰,係咪都可以照等到第八週先做產檢?定早d去睇好d?😟😟😟

大宅

yuyu2021 發表於 21-4-12 12:40
想問下咁多位媽媽,我app顯示我第6週,預約左月尾先做產檢係咪好遲? 因為我唔想照陰道,我又冇咩其他特別 ...

我都係第八週先檢查,如果你so far 無特別不適其實8週係無問題

複式洋房

回覆 kinkis426 的帖子

好呀,唔該哂我幾驚自己太遲做

男爵府

想問下咁多位媽媽,我app顯示我第6週,預約左月尾先做產檢係咪好遲? 因為我唔想照陰道,我又冇咩其他特別 ...

我有証明去book 政府,8週先去私家

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

無問題呀

大宅

yuyu2021 發表於 21-4-12 12:53

好呀,唔該哂我幾驚自己太遲做

我8週1去第一次去私家,拎咗證明之後用HAgo book,都拎到期12週去政府做Oscar,13週就去健康院,我仲要係好full 既威院

複式洋房

我上個月app顯示8週時去左私家做第一次產檢,結果原來得6週大,但都已經照到心跳啦,唔使照陰照~

別墅

我9week先第一次產檢
12week做T21

6w咁早產檢,好似無乜用

複式洋房

到時拎到証明後,ha go book完係咪會收到信息通知預約左?我未登記過😂😂

大宅

早過8週做真係無咩用。但係岩岩有左,係會緊張d ge. 之前我以為自己有6週,去左做。乜都睇唔到(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 原來可能得3-4週,仲要有個子宮肌瘤,連陰超都照唔到。跟係等到8-9週就岩岩好。

大宅

我6週正產檢 聽倒BB心跳了,早做檢查有個好處 是睇倒BB是不是在正確位置,如果不好彩是宮外孕的話 早知早解決問題,身體傷害減到最低

大宅

不過醫生講過 唔係間間的儀器都可以做倒6週就聽倒心跳

大宅

私家叫我10週先去睇第1次產檢

大宅

我九週先去做產檢啊
其實太早佢真係未必check到啲咩

大宅

yuyu2021 發表於 21-4-12 23:34

到時拎到証明後,ha go book完係咪會收到信息通知預約左?我未登記過😂&#12 ...

我自己登記完之後就收到佢寄咗信去我屋企,有Oscar期同埋一個大約22週既見醫生期。
不過都見到有其他媽媽話會打俾你同你對左地址先,唔知係咪間間醫院做法唔同,但相信通知一定會有。

首頁

尾頁

跳至