自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

強迫一定要打針我就唔認同,因為對一d唔適合打針嘅人 ,風險好高!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kit2004 發表於 21-4-13 22:09
香港政府夠話打死人會賠錢。依家個個猝死都有打過針,個個死都話冇証據係關支針事!依家疫苗仲係好新,有 ...

依家個個猝死都有打過針?

呢一點你攪清楚好D
香港平均每日係有十幾人死於心臟病既
無打針個D唔講啫
咩叫依家個個猝死都有過針?
天朗氣清

複式洋房

回覆 czl115 的帖子

不要放棄治療,加油💪🏻

水晶宮

2024勳章

如果這是情 發表於 21-4-14 11:40
回覆 czl115 的帖子

不要放棄治療,加油💪🏻

同樣的祝福送給你

別墅

fibe0313 發表於 21-4-14 07:45
社會唔知點解變到咁。。。。

係BK 太多人盲撐政府
唔理咩原因唔打針就係錯
唔打科興就唔愛國

水晶宮

2024勳章

Itshk1 發表於 21-4-14 13:23
係BK 太多人盲撐政府
唔理咩原因唔打針就係錯
唔打科興就唔愛國

我喺BK見到嘅係,好多人都話,打咩針都支持,只要肯打,從未見過有人話打復必泰被批唔愛國
但就見好多人死踩爛踩科興,咁就忍唔住要理論一番了

珍珠宮

czl115 發表於 21-4-14 13:53
我喺BK見到嘅係,好多人都話,打咩針都支持,只要肯打,從未見過有人話打復必泰被批唔愛國
但就見好多人死 ...

最好笑係個D踩就出力踩科興
叫佢打復必泰就縮到唔知去左邊
拿講明, 呢D人我係出盡力恥笑佢既

天朗氣清

珍珠宮

Itshk1 發表於 21-4-14 13:23
係BK 太多人盲撐政府
唔理咩原因唔打針就係錯
唔打科興就唔愛國

咪傻啦, 復必泰都可以打架嘛
你打左復必泰未呢?
天朗氣清

大宅

牛年勳章

其實打咩針都好啦
最緊要人人打
派快速檢測俾市民
盡快清零回歸正常

別墅

tinlong22 發表於 21-4-14 14:00
咪傻啦, 復必泰都可以打架嘛
你打左復必泰未呢?

都話嫁啦!餵緊人奶唔建議打呀!

男爵府

2024年龍年勳章

最好就唔放寬, 慢慢等個案清零

珍珠宮

Itshk1 發表於 21-4-14 14:52
都話嫁啦!餵緊人奶唔建議打呀!

你都幾好笑架喎
我一定知你餵緊人奶架?

同埋餵人奶唔打得科興之嘛無話復必泰唔得喎
不如你睇真D先啦

拿拿拿, 搵埋俾你勒
https://www.covidvaccine.gov.hk/pdf/COVID19VaccinationFactSheet_Comirnaty_CHI.pdf

一般情況下,懷孕期間接種2019冠狀病毒病疫苗並不是常規建議,除非該女性被界定為有極高感染SARS-CoV-2或在感染COVID-19後出現併發症的風險。而在一般情況下,正在餵哺母乳的婦女接種2019冠狀病毒病疫苗亦不是常規建議,但婦女在哺乳期間如有較高的臨床需要預防COVID-19也可接種疫苗如果您正在懷孕或哺乳、認為您可能懷孕或計劃懷孕,在接種本疫苗前請向您的醫生徵求意見。

天朗氣清

別墅

tinlong22 發表於 21-4-14 14:59
你都幾好笑架喎
我一定知你餵緊人奶架?

係健康院話bb 一向有嚴重吐奶情況唔建議媽媽打針呀

嗱嗱嗱!健康院都係政府豁下衛生署嫁

男爵府

牛年勳章

疫苗呢啲野個人選擇既姐

前線線工如果打左既就直接講打左
未打既好似外國咁定期自己買試劑了鼻做快速檢測
大家都安心又可以出街食飯啦

珍珠宮

Itshk1 發表於 21-4-14 15:40
係健康院話bb 一向有嚴重吐奶情況唔建議媽媽打針呀

嗱嗱嗱!健康院都係政府豁下衛生署嫁

講打針就話餵人奶
講餵人奶得就話嚴重嘔奶

拿拿拿,下次你就成家背景講出嚟,唔係就唔好怪人唔知你D野

珍珠宮

kit2004 發表於 21-4-13 22:09
香港政府夠話打死人會賠錢。依家個個猝死都有打過針,個個死都話冇証據係關支針事!依家疫苗仲係好新,有 ...

無打既機會率仲高D呀

https://news.tvb.com/instant/6076c803335d197630fc1899
本港疫苗接種展開了一個半月,逾六十萬市民已接種了第一劑。疫苗可預防疾病科學委員會主席劉宇隆表示,根據醫管局和衞生署三月中至四月初數據分析,發現在接種了疫苗的人士當中,有37人出現急性中風,平均每一萬人有0.7人;相比沒接種疫苗的人,同期有1281人急性中風、即每一萬人有1.84人,率遠較接種疫苗人士高。急性心肌梗塞情況亦一樣,沒接種疫苗人士出現比率高一倍,所以可以排除疫苗與不良反應或離世有直接因果關係。

對於有15宗死亡個案,死者之前曾接種疫苗,當中13人是接種科興疫苗,劉宇隆解釋,是因為接種科興的人較多,而且年紀較大所致。疫苗可預防疾病科學委員會主席劉宇隆稱:「接種科興暫時多過復必泰,變相打針的人數多;第二是接種科興的市民,年紀大過接種復必泰約二十歲。當年紀大時,所有心血管病、中風機會都會相應提高。市民有心血管病,只要管理好疾病,都可以接種疫苗,保護他們免於新冠病毒感染。」

天朗氣清

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至