潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

多謝BK JM分享,經過一番扒文,上星期終於走咗去HC H 買咗$3K幾男裝俾Hubby. 當時係個男SA, 都好禮貌,買完男裝我再問GP,佢話睇吓先,見佢有check手上的機仔,一陣就話無。我都預咗,因為知道無咁幸運第一次就買到。跟住俾錢就問佢下次買嘢可以搵你嗎?佢話好,拎張卡片俾我,我當年仲好高興以為有佢手提(請唔好笑我無知),點知原來係一張公司無姓名的卡片,佢立刻寫自己個名上去,無post無手提電話。我於是再問Twilly. 佢話得番紅色,下星期再返其他,你要自己落嚟睇。
我想知道我是否已失敗?可以直接試第二個SA? 還是再搵佢買多少少嘢睇吓有冇WhatsApp 電話?

別墅

LittleLinlin 發表於 21-4-13 10:42
多謝BK JM分享,經過一番扒文,上星期終於走咗去HC H 買咗$3K幾男裝俾Hubby. 當時係個男SA, 都好禮貌,買完 ...

我都有搵HC 男SA, 係幾好禮貌。無貨就真係無,佢有叫我講早啲黎,中午有貨機會多啲

男爵府

我都係HC男SA,幾好禮貌,當日買左條絲巾同呔,佢問我仲有冇野想睇,咁我話有咩袋可以睇呀?佢就指指櫃上面隻roulis ,話呢隻比較多人揾,其他暫時冇了,然後佢比張咭片我,都係手寫自己名+手提電話no見佢幾好可能都會keep住先

大宅

kgm 發表於 21-4-13 12:23
我都係HC男SA,幾好禮貌,當日買左條絲巾同呔,佢問我仲有冇野想睇,咁我話有咩袋可以睇呀?佢就指指櫃上面 ...

我第一次入坑又係HC男SA,都係俾張公司卡寫手提電話我,後來試過whatsapp佢但都係樣樣無,所以轉了場了

大宅

hysalice 發表於 21-4-13 12:47
我第一次入坑又係HC男SA,都係俾張公司卡寫手提電話我,後來試過whatsapp佢但都係樣樣無,所以轉了場了
...

我係無手提電話

大宅

kgm 發表於 21-4-13 12:23
我都係HC男SA,幾好禮貌,當日買左條絲巾同呔,佢問我仲有冇野想睇,咁我話有咩袋可以睇呀?佢就指指櫃上面 ...

我係無手提電話似乎唔太想理我

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

LittleLinlin 發表於 21-4-13 10:42
多謝BK JM分享,經過一番扒文,上星期終於走咗去HC H 買咗$3K幾男裝俾Hubby. 當時係個男SA, 都好禮貌,買完 ...

有d sa唔會第一次就留電話。如果覺得佢好,下次再搵返佢買。
work hard PLAY hard

大宅

我新手 次次去HC 冇消費 佢地都加左我電話

男爵府

LittleLinlin 發表於 21-4-13 18:28
我係無手提電話似乎唔太想理我

之前HC舊鋪我買左個袋,個SA都係自我介紹,話下次黎同門口講揾佢,就唔使排隊呀,佢都冇比咭片我架

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

kgm 發表於 21-4-13 18:59
之前HC舊鋪我買左個袋,個SA都係自我介紹,話下次黎同門口講揾佢,就唔使排隊呀,佢都冇比咭片我架
...

依家人流管制,唔知仲可唔可以咁。

搵指定sa會在門口 check sa appointment schedule記錄先入去。
work hard PLAY hard

大宅

我第一次都係咁,之後再去買多咗嘢,出埋袋就俾咗電話我喇

wcpcelia    發表於 21-4-14 14:58

大宅

我上星期日去中環買嘢,一入去講想睇tableware , 然後女Sa帶我睇,買左隻碟,然後睇鞋,點知對鞋係倉先有,比錢果時主動比卡片我,叫我下次搵佢,買多幾次就可以有whatapps, 然後對鞋拎到就再約我試。期間因我近期對袋無咩慾望,我無問過一句,反正Sa主動問我有冇咩想搵,可以幫我留意

大宅

aggieyuen 發表於 21-4-13 19:41
我上星期日去中環買嘢,一入去講想睇tableware , 然後女Sa帶我睇,買左隻碟,然後睇鞋,點知對鞋係倉先有 ...

你個SA好好,好用心

大宅

Jennieee 發表於 21-4-13 18:54
我新手 次次去HC 冇消費 佢地都加左我電話

每個SA第一次已add你WhatsApp?

大宅

LittleLinlin 發表於 21-4-14 08:36
每個SA第一次已add你WhatsApp?

係啊 3次3位無消費都加左 依家我揀左一個Sa長期買野

大宅

Jennieee 發表於 21-4-14 13:51
係啊 3次3位無消費都加左 依家我揀左一個Sa長期買野
有咩心得可以分享下?

大宅

cathappy88 發表於 21-4-14 14:51
有咩心得可以分享下?

你如果搵d貴少少既野 佢地無貨 自然會留電話 話有貨通知你

公爵府

Jennieee 發表於 21-4-14 15:19

你如果搵d貴少少既野 佢地無貨 自然會留電話 話有貨通知你 ...

我都覺無貨係一個關係嘅開始 (如佢肯幫).....我就係第一次入去問乜無乜就抄左SA牌 不過無問大價野...我問鞋同銀耳環(幾千$)...
同埋言談間令佢覺得你係真fans...唔係只係識啲袋可以打開話題...

大宅

Miyazaki 發表於 21-4-14 15:43
我都覺無貨係一個關係嘅開始 (如佢肯幫).....我就係第一次入去問乜無乜就抄左SA牌 不過無 ...
又學到嘢咁可能由鞋開始

公爵府

唔一定關事架, 我個case係咁炸, 個個SA作風唔同
大前題都係買自己鍾意嘅...

首頁

尾頁

跳至