潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下大家,K25 同 K28 點揀?諗住入灰色系retourne。K25可以夜晚party 拎。而我唔算多野拎。
但K28好似有氣場啲。而且我160cm。K25會唔會太細?

珍珠宮

ladymarshmallow 發表於 21-4-13 17:25
想問下大家,K25 同 K28 點揀?諗住入灰色系retourne。K25可以夜晚party 拎。而我唔算多野拎。
但K28好似有 ...

我162cm, 只有K28, 覺得太大, 好重, 等緊K25

別墅

K25 for sure

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

K25

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

K25

別墅

回覆 moniy 的帖子

係sellier定retourne?我用過K28sellier覺得太大
知道K28retourne細啲所以先考慮。

珍珠宮

ladymarshmallow 發表於 21-4-13 17:49

係sellier定retourne?我用過K28sellier覺得太大

是retourne呀

男爵府

ladymarshmallow 發表於 21-4-13 17:49

K25 sellier la

珍珠宮

好媽媽勳章

而家一定個個prefer細袋,但老實我細粒都唔覺28好大個,我平時唔帶太多嘢都覺得28只係啱啱好,我覺得28內縫for返工係實用d。當然好睇你用來做咩,浄係for出街梗係細d型d啦!

別墅

回覆 blackypurin 的帖子

係呀好糾結呀...我返工啲袋都好細下😅

珍珠宮

好媽媽勳章

ladymarshmallow 發表於 21-4-13 18:05
回覆 blackypurin 的帖子

係呀好糾結呀...我返工啲袋都好細下😅

如果你有或見過gp30, 28內縫仲細少少, 裝嘢更少因為要關埋個袋,所以28內縫並不大,不過物以罕為貴,而家個個都prefer細袋就好似要大唔要細有d奇怪囉

男爵府

畀面勳章

我165揀咗28 retourne,25黎講對我太‘的式’唔知係咪黑色所以28都好細個

願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

ladymarshmallow 發表於 21-4-13 17:25
但K28好似有 ...

去formal party正常唔會帶k25 k28。通常帶clutch,kp,kelly cut, jige呢d比較好。 causal 少少就 woc。去中式飲宴就好 free style。
work hard PLAY hard

別墅

Thank you all ;)

男爵府

但K28好似有 ...

K25 夜晚party都應該拎唔到喎⋯⋯
因為佢個款襯返工多啲

大宅

回覆 liumeowjen 的帖子

我一直在說服自己出個k25 sellier, 因為已經有k28 retourne, 但k25 sellier 會唔會太boxy? 點解咁多人like sellier?裝唔裝到野?同埋個人好抗拒epsom d膠膠地嘅皮,所以又等緊sa出k25 retourne,係咪太傻?

子爵府

lhchan93 發表於 21-4-13 22:01
回覆 liumeowjen 的帖子

我一直在說服自己出個k25 sellier, 因為已經有k28 retourne, 但k25 sellier 會唔 ...

K25 sellier好睇唔好用
但我又覺得sellier 靚過retourne好多
所以我最後都係出k25 sellier嘅
但真係裝得好少嘢

別墅

回覆 swift_call 的帖子

未必party可能夜晚食下飯咁

別墅

回覆 Carriegerrard 的帖子

我都覺得sellier靚好多但唔太casual所以諗住儲一隻sellier k25formal
一隻casual retourne
但係唔知retourne咩size好

子爵府

ladymarshmallow 發表於 21-4-13 22:26
回覆 Carriegerrard 的帖子

我都覺得sellier靚好多但唔太casual所以諗住儲一隻sellier k25formal

有邊隻要邊隻

wcpcelia    發表於 21-4-15 14:30

首頁

尾頁

跳至