自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

oceandeepsea 發表於 21-4-13 22:31
藥房怕有假,唔敢買洗頭水,同埋藥房多數買下價野

我多數買威寶洗潔精同藍威寶

我就唔怕,有相熟藥房,配藥都係咁啦!

大宅

要同一個地方買齊哂一定貴左

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

mercurycc 發表於 21-4-13 22:33
你留意下,7仔做雀巢減價係抵過ok,
ok 好小做到咁平,
Haagen Dazs , movenpick 細盒都係7仔抵d.

我多數h家庭裝,見到50至55就買

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

無話可說 發表於 21-4-13 22:37
我就唔怕,有相熟藥房,配藥都係咁啦!

我無相熟,但搵過 swisse 既藥房經銷,心諗既然都做到香港行貨經銷,其他都唔會假掛

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

一啲啲,我覺得惠康貴過百佳

侯爵府

2024年龍年勳章

oceandeepsea 發表於 21-4-13 22:10
惠康同百佳差唔多,都係睇有無減,但百佳好行,惠康太細間

我用enjoy 儲yuu , 只要惠康有得賣嘅, 都會去惠康!

珍珠宮

she007 發表於 21-4-13 19:06
我都冇咩要係佢度買
而家開多左唔少雜貨店,平佢唔少。
早兩日買罐頭菠蘿6.5,超市賣9.x,茄汁5蚊,超市減左 ...

藥房一向平,但怕假,360,759冇得比,係水貨,同惠康比都貴過惠康大部分,惠康又有啲貨貴過百佳

侯爵府

疫情加價之後就冇回落過 政府仲要俾錢佢 呢個政府真係廢到一個點

珍珠宮

回覆樓主:

睇好價錢買開先好買
前日買意粉白汁醬料比惠康貴15蚊

大宅

S_family 發表於 21-4-13 19:21
不褸覺得百佳貴過惠康,但偏偏屋企樓下得百佳,近排汽水令願一次過係hktvmall 送貨上門,平時去街市買凍肉 ...

我買開嘅蔬果類都係百佳平過惠康喎,惠康一pack唐山菜兩小札可以賣20蚊,貴到癲

大宅

cindy618 發表於 21-4-13 23:00
一啲啲,我覺得惠康貴過百佳

無錯,我覺得貴過百佳,尤其蔬果

珍珠宮

jyjy1684825 發表於 21-4-13 19:23
所以我無yuu...

關咩事?

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

真係貴到好離譜!試過見有隻星加坡午餐肉特價$99.9 五罐(比平常size細)所以買,到過機時,竟然係$199.9!問收銀,佢話折左係$199.9!我堅持話係$99.9, 佢不情不願搵人去check, 最後拎左個牌出來真係$99.9, 佢照做番比我,但講到好似so比我咁!我心諗,如果特價都要$199.9 先買到五罐細午餐肉,有咩人會買五罐?而最重要係,佢單買一罐只係$3x!點解買五罐仲要貴左?
所以去百x買嘢真係要好小心,差d無端端比多一百蚊!

珍珠宮

回覆樓主:

但佢啲嘅甘筍、西芹、白酒同冰鮮好平,呢幾樣我會喺 pk買

複式洋房

我都冇咩要係佢度買
早兩日買罐頭菠蘿6.5,超市賣9.x,茄汁5蚊,超市減左 ...

百佳係貴架
所以我會格價
家興、360、759、惠康

男爵府

我都冇咩要係佢度買

樓主,茄汁$5,好耐冇喱D價。。

麻煩哂……

伯爵府

我都冇咩要係佢度買

好明顯超市賣點吾系平掛帥,系、集中、較多牌子/貨源選擇。系要揾小店比…砵蘭街D小店實平…但貨吾齐,又吾就腳…買完真系度度吾洗去,又重。。。平$1O元(一包米)我都冇福消受,…所以再講超市如何,一樣大把人買。(有幾難明?)

用戶要求終止服務

真係要經常check 單

珍珠宮

我都冇咩要係佢度買

反而我嗰邊街市某啲嘢貴過百佳

侯爵府

熊熊老婆 發表於 21-4-13 19:21
去百佳買嘢唔止貴重要最緊要check單!
佢啲價錢成日錯!重點係收銀機出嘅價錢一定貴過寫喺價錢牌個價! :anger ...

我果邊百佳經常係咁, 10次有5次錯

首頁

尾頁

跳至