潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

諗緊18vs 22, 尋日在街見人攞住個18又好似好細咁,18放唔放到長銀包呢?

子爵府

18 放長銀包會突出嚟

大宅

Mamaskhy0011 發表於 21-4-14 12:32
18 放長銀包會突出嚟

咁突出來咪唔安全囉,但點解咁多人想要p18既?22係咪好大個架?

大宅

放到會突,危險

別墅

18其實基本野放到,不過用細銀包會好啲,22要睇你身高

大宅

affair 發表於 21-4-14 12:34

咁突出來咪唔安全囉,但點解咁多人想要p18既?22係咪好大個 ...

P18 其實放到好多野
視乎你長銀包會唔會又長又厚
如果驚既我見人1)搵塊毛巾仔遮一遮個袋口;2)搵個靚既索袋放係入面,啲銀包放索袋入面
P18外形可愛啲,我媽咪身高168,有肉地,我同媽咪都覺得係我媽咪身上用p18好睇啲
P22偏向型格/再隨性啲既路線
或者你可以去xx站試下上身/睇下裝唔裝到你個長銀包

珍珠宮

affair 發表於 21-4-14 12:34

咁突出來咪唔安全囉,但點解咁多人想要p18既?22係咪好大個 ...

P18可愛啲,而且以家興細袋嘛
我有曬兩個size,我好矮,但肥,大啲都唔會吾好睇,所以我首選22

珍珠宮

我用緊P22,身高得158,我覺得可接受,P18好cute,22反而正常使用,18我應該唔夠用

wcpcelia    發表於 21-4-14 15:00

大宅

回覆樓主:

我得15幾高,本身都target 18, 但尋日見到有個人拎住個細Picotin又好似太細咁,但都唔知佢果個係咪H, 因最近見fb有間叫Korean乜乜既網店有Picotin款既袋賣,仲要幾佰蚊,擺到明係抄款

珍珠宮

其實湊小朋友好似p22好d
有時放下遮都放到

別墅

如果用P18嗰陣我會轉返細銀包
我係一個用開大袋既人,為左用P18會特登執過晒啲嘢,因為P18成個比例真係靚好多不過我都帶到2包紙巾/card holder/coins bag/消毒洗手液/一個後備口罩/iPhone plus/keys/粉餅/唇膏,對我而言算夠用
我自己真係好鐘意P18,買左2個

大宅

lavender_mum 發表於 21-4-14 14:17
我係一個用開大袋既人,為左用P18會特登執過晒啲嘢,因為P18成個比例真係靚好 ...

都擺到咁多野?其實都夠用喎,我都慣咗放假出街會轉card holder, 因要湊小朋友,所以都用cross body mini bag 多,但Picotin 18係咪可以加條帶做cross body架?

大宅

lavender_mum 發表於 21-4-14 14:17
我係一個用開大袋既人,為左用P18會特登執過晒啲嘢,因為P18成個比例真係靚好 ...

都擺到咁多野?其實都夠用喎,我都慣咗放假出街會轉card holder, 因要湊小朋友,所以都用cross body mini bag 多,但Picotin 18係咪可以加條帶做cross body架?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都係用長銀包,P18 放唔到 P22 放到
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

affair 發表於 21-4-14 14:19
都擺到咁多野?其實都夠用喎,我都慣咗放假出街會轉card holder, 因要湊小朋友,所以都用cross body mini ...

因為P18成個袋型比較軟身,所以好flexible,容量絕對比你想像中大得多。P18個設計唔係for cross body,我亦都冇試過咁樣改裝過,我覺得細細個手挽最靚
如果湊仔袋,我鍾意mini24多啲,不過未買到住~

別墅

回覆 affair 的帖子

係呀... 我都有見到呀 咩色都有

大宅

P18放到好多野...我個長銀包打橫放入去都ok,不過睇下你個長銀包有幾大

別墅

覺得P18太肥,唔適合做crossbody 呢!

大宅

lavender_mum 發表於 21-4-14 16:36
因為P18成個袋型比較軟身,所以好flexible,容量絕對比你想像中大得多。P18個設計唔係for cross body,我 ...

Mini 2424我都鍾意,唔知要配幾多貨先出得到呢?

大宅

lavender_mum 發表於 21-4-14 16:36
因為P18成個袋型比較軟身,所以好flexible,容量絕對比你想像中大得多。P18個設計唔係for cross body,我 ...

係啊 我成日係街見人哋拎p仔 細細個好可愛咁

但到拎返自己個p18時 就會驚嘆點解可以放到咁多野

首頁

尾頁

跳至