自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

剛剛由北角坐地鐵去中環,車廂有一位大約七八歲嘅小男孩,佢雙手帶着一對醫療用手套,有一個矮過佢嘅工人同佢一齊。呢位小朋友可能太悶,中途除咗對手套出嚟玩,將對手套放喺口罩上面跟住當氣球咁吹,雙手摸晒個口罩,吹脹之後用對手套拍打姐姐個頭,之後佢又將對手套反轉,又玩一輪,又再吹來玩,之後到金鐘站佢落車,就將嗰對反轉嘅手套帶返上手!我望住佢姐姐皺晒眉頭之後喺度擰頭,但姐姐亦都冇反應,我又唔可以喺個車廂度話個小朋友。
大家留意吓,小朋友真係唔識嘅,要教佢地吖。 

珍珠宮

麟媽媽 發表於 21-4-14 14:31
剛剛由北角坐地鐵去中環,車廂有一位大約七八歲嘅小男孩,佢雙手帶着一對醫療用手套,有一個矮過佢嘅工人同 ...

佢係地鐵除口罩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

好唔衛生

男爵府

虎到金來勳章

見得多,D工人姐姐只係坐喺度睇手機,唔會理小朋友露鼻/拉口罩

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

.........工人姐姐矮過一個七、八歲小孩?!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

鴨鴨比 發表於 21-4-14 14:54
佢係地鐵除口罩

Yes, 凸個口出嚟吹

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

sandra28 發表於 21-4-14 15:02

係!兩個都唔過五呎,小朋友着住淺黃色北角官立小學校服,姐姐都係着住一件黃色T恤

大宅

咩色校服,北角官立好似有2間

子爵府

sandra28 發表於 21-4-14 15:02

係囉,咁咪好矮囉

公爵府

2024年龍年勳章

麟媽媽 發表於 21-4-14 14:31
剛剛由北角坐地鐵去中環,車廂有一位大約七八歲嘅小男孩,佢雙手帶着一對醫療用手套,有一個矮過佢嘅工人同 ...
小朋友知道自已中招都會無事、驚乜野。你驚之馬

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Lili1113 發表於 21-4-14 15:05
咩色校服,北角官立好似有2間

淺黃色,有啲格仔布綑領邊,心口有繡住NPGPS, 係咪北角官立小學呀?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

平平無奇2 發表於 21-4-14 15:06
小朋友知道自已中招都會無事、驚乜野。你驚之馬

我都唔驚,我又唔係佢父母,我鄧佢屋企人驚,惹比老人家仲大鑊。

珍珠宮

麟媽媽 發表於 21-4-14 15:09
淺黃色,有啲格仔布綑領邊,心口有繡住NPGPS, 係咪北角官立小學呀?

有間叫雲景道北角官立小學,入左12校網
我諗淺黃色校服應該係雲景道呢間

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

外傭唔理...

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

佢咁搞法不如唔好戴手套,仲衰過戴,叫工人姐姐勤啲唧搓手液俾個仔捽手好過

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

牛牛牛牛 發表於 21-4-14 15:40
佢咁搞法不如唔好戴手套,仲衰過戴,叫工人姐姐勤啲唧搓手液俾個仔捽手好過 ...

我都覺得對手套唔帶好過帶!俾多樣嘢俾佢玩,仲要放埋口,死未?!

大宅

病從口入呢句真係咩年代都適用

侯爵府

回覆樓主:

常常在中午十二點零一點撘地鐵,啲外傭唔係掛住玩手機,就係掛住傾偈,只會幫少主背書包拎袋,邊會理啲小朋友吖!

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

戴手套都無用

首頁

尾頁

跳至