夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2021勳章 親子王國15週年勳章

mnhk 發表於 21-4-18 14:17
我同c6婚前一直無問題,性格夾,從不嗌交。係生仔後開始多問題出現。我覺得我唔生小朋友既話,應該唔會令 ...

捱過咗呢段磨合期就好好多,JM加油

大宅

2021勳章

mnhk 發表於 21-4-14 18:19
相信好多做左人母既都成日鬧仔女或老公,因為管教小朋友真係好勞氣,如果唔想老婆變惡婆,唯有幫手管教下 ...

無男人鍾意畀老婆鬧㗎
男人係娶老婆返屋企,唔係娶阿媽

子爵府

2021勳章

回覆 淘心 的帖子

其實究竟是c6會唔會覺得是就個c9,不如少一句,費事家嘈屋閉,還是真是有老婆奴,身邊真係都幾多FD 個女人惡過男人。係咪管得住個男人聽聽話話,就有哂face
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

伯爵府

2021勳章

一個和諧嘅家庭唔係有做家務同湊仔就得

睇咗你舊帖,你不滿老婆外家因而想移民、再之前就想同老婆分居....
累積咗咁多問題,去見婚姻輔導先

洋房

同我一樣 放工已經好累 搞到好多時會大嘈交

伯爵府

2021勳章

whatsuphk 發表於 21-4-14 16:29
佢話佢對屋企人至親個d先會脾氣甘大,佢自己都承認脾氣大火爆,我問你屋企人感受如何呢?佢就話你地激興佢 ...

歪理

複式洋房

拍拖時都咁大脾氣?我會咁睇人,將拍拖時嘅脾氣度加3倍就等於結婚後嘅脾氣量。所以拍拖容易發脾氣下下要人就嘅人,預左結婚後會更勁更難頂。所以要考慮清楚先好結婚。男女都一樣。打麻雀就易睇真一個人脾性

洋房

whatsuphk 發表於 21-4-14 16:39
因我老婆細個係好乖聽教聽話個d,我仔係活潑個d,所以我仔有少少野我老婆已經好勞氣鬧,我係旁邊聽到都覺得 ...

照顧小朋友係一件好長遠嘅事情,所以勸下你老婆不用太勞氣

民房

發表於 8 小時前 |顯示全部帖子

作為一個間中會發脾氣既老婆,我老公有時惡一惡反我轉頭,我其實係會收斂少少😂(當然唔係成日)試過連續幾日輪到我老公精神緊張,咩都話我語氣唔好,我就爆一爆佢囉。總覺得任何一方都不能夠太得寸進尺,要比大家知道有底線......

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊