自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

auhiyo 發表於 21-4-14 16:06
識教又點?咪又係比教黃教師黃朋友毒害緊,咁都做得出通常係黑暴時期學返黎。
...

子爵府

卡通農場 發表於 21-4-14 16:34
印象深刻麥00都咁講, 有不少年輕客人上去問佢, 問自己父母幾時死, 分身家

: ...
香港有好多垃圾,好彩立咗國安法,最好立埋家安法,激死班廢物

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

waterlilymonet 發表於 21-4-15 02:14
如果係曱甴,是否即係個仔裝修人地鋪頭時吾報警,但破壞自己間屋就報警呢。如果係咁,我地作為外人都冇乜 ...

阿媽唔畀錢、裝修阿媽間屋~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

哈哈,咁都引嚟啲大宅民房入嚟消毒

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

LokYauYau 發表於 21-4-14 18:18
又唔係乜嘢生死關頭,為左獨立搬出去,就郁手,就破壞?!點講都唔通啦! 係咪呀?
一言不合就大肆搗亂,呢 ...

同意,哩啲係黑社會行為,就係啲人成個講話咩要了解背後動機先攪到社會風氣咁差,有啲嘢唔啱就係唔啱!

stagea    發表於 21-4-15 09:38

男爵府

waterlilymonet 發表於 21-4-15 02:14
如果係曱甴,是否即係個仔裝修人地鋪頭時吾報警,但破壞自己間屋就報警呢。如果係咁,我地作為外人都冇乜 ...

無錯作為正常人,根本不容許任何破壞行為,對於一些默許甚至鼓勵破壞別人財產的父母(我身邊有許多),我真心希望佢可以早日自食其果

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

身為父母,見到好心傷。
睇得出父母好錫佢,俾佢學琴,俾樓佢住。

珍珠宮

美味 發表於 21-4-15 07:21
同意,哩啲係黑社會行為,就係啲人成個講話咩要了解背後動機先攪到社會風氣咁差,有啲嘢唔啱就係唔啱!
...

所以我成日覺得班黄髮冠話黑暴背景甚麼情有可原,甚麽優獸,縱到個膽大哂,佢自己個人價值觀都有問題無腦!

水晶宮

恐怖
我唔會賣,賣左都唔會分,
當無生過.

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

呢個帖都幾得意...
唔俾錢, 就要"被破壞", 係合理? 仲要咩內情?!

侯爵府

Babypink髮飾 發表於 21-4-14 18:15
而家呢一代年輕人基本上都係咁
唔想養父母、唔想俾家用、只識享受!
非常自私仲要埋 ...

根本係社會風氣,嗰個都係咁諗!連成年人都突然變憤世嫉俗,更何況年輕人。

水晶宮

男爵府

stagea 發表於 21-4-15 09:29
呢個帖都幾得意...
唔俾錢, 就要"被破壞", 係合理? 仲要咩內情?!

一睇就知係黃人思想

子爵府

現今社會好多這類年輕人,佢地心態是:(不是我要來這世界,是父母帶他們來.父母有責任養他們一世)

公爵府

回覆樓主:

香港年輕人真係病入膏肓,大力叔叔有咩高見,可以治療尼班年輕人,希望集思廣益幫到香港未來發展
恭賀新禧,迎春接福!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Babypink髮飾 發表於 21-4-15 09:44
一睇就知係黃人思想

係囉...
你試下講一句唔啱聽?! 立刻打爆你隻眼
下下郁手郁腳, 搞破壞!!! 好型架咩?

大宅

回覆樓主:

自己冇本事買樓,為咗公屋生仔女夠PK啦。
低成本養大佢,唔夠20歲就伸手向佢要家用夠PK啦。
仲講明家用要一半人工(呢度唔少)夠P K啦。
咁多PK父母又唔見你講,見到一個PK仔就出PO。

茶類愛好者    發表於 21-4-15 12:50

子爵府

Ssddff 發表於 21-4-15 10:02
自己冇本事買樓,為咗公屋生仔女夠PK啦。
低成本養大佢,唔夠20歲就伸手向佢要家用夠PK啦。
仲講明家用要一 ...
我反而見到好多家長話唔洗仔女比家用喎,什至幫佢哋買樓喎.

男爵府

stagea 發表於 21-4-15 09:58
係囉...
你試下講一句唔啱聽?! 立刻打爆你隻眼
下下郁手郁腳, 搞破壞!!! 好型架咩? :unknown ...

仲要覺得自己啱曬
有佢講冇你講

琥珀宮

Rhapsody2 發表於 21-4-15 10:17
我反而見到好多家長話唔洗仔女比家用喎,什至幫佢哋買樓喎.

父母自願又不同, 大部分人做人父母對仔女, 無話過要有回報...
(當然總有例外)

首頁

尾頁

跳至