自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Ssddff 發表於 21-4-15 10:02
自己冇本事買樓,為咗公屋生仔女夠PK啦。
低成本養大佢,唔夠20歲就伸手向佢要家用夠PK啦。
仲講明家用要一 ...
唔係只見到一個pk仔就出po, 係自黑暴以嚟, 見盡唔少pk仔打爛成個香港, 什至打死人, 什至火燒人, 哩D你唔講?

公爵府

Rhapsody2 發表於 21-4-15 10:17
我反而見到好多家長話唔洗仔女比家用喎,什至幫佢哋買樓喎.

朋友幫24歲的仔買樓,仲一日7次在訊息群組、社交網站提大家佢位24歲公子貴為業主!

另一位朋友的兒子從事地產,早好多年前佢仔仔送咗層樓俾佢!
恭賀新禧,迎春接福!

禁止訪問

男爵府

SandyKL 發表於 21-4-14 16:25
嗯,單睇相唔評論,可能有內情,唔好跟車太貼。
都係。 一個人甘極端做出甘樣的事對父母唔會表面甘簡單。或者層樓係個仔一路供卑父母住呢?或者個仔一路卑好多家用卑父母,可能依家經濟吾好要錢周轉父母見死不救先發生尼種事,好難講。

大宅

親子王國15週年勳章

1mocha 發表於 21-4-14 20:45
如果個人咁都做得出。唔會等咁多年先做。 早幾十年有青春時就昆晒父母d 錢。
...

我只係想講,不孝同動粗唔一定係年青人,你睇爭家產嗰啲,可能個個都五六十歲..

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

想去5+1, 但又無錢, 所以幫你裝修, 迫你賣樓囉.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

父母偷賣樓袋錢走佬,同呢啲攞債忤逆仔女斷絕關係不相往還

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

BeAhappyC9 發表於 21-4-15 09:03
身為父母,見到好心傷。
睇得出父母好錫佢,俾佢學琴,俾樓佢住。

仲有手字體唔差,分分鐘可能名校出身

伯爵府

無藥可救

首頁

尾頁

跳至