夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

代朋友問
朋友是上了年紀的模範夫妻,有幾個已成年的孩子,自從太太十多年前做手術後比較少夫妻生活,但人前人後表現恩愛。

小三是有夫之婦,比老先生年輕廿年,是老先生的行山伴。近這幾年老太太發現先生行跡鬼崇,明明說4人行山,卻原來跟小三單獨爆房。但只是知道他們有關係不是捉姦在床。

問題已表面化,小三跟老先生雙方矢口否認有性關係,但堅持不斬䌫。老太太多次在眾人前跟小三攤牌,小三總不作聲,令旁人覺得她是無辜被誤會。

現在小三要求跟老太太面談要求解決所謂的誤會,請教各位會怎樣處理?謝謝

子爵府

Marv0826 發表於 21-4-14 22:09
代朋友問
朋友是上了年紀的模範夫妻,有幾個已成年的孩子,自從太太十多年前做手術後比較少夫妻生活,但人 ...

小三是有婦之夫?我開頭以為係女方出軌..

大宅

代朋友問
朋友是上了年紀的模範夫妻,有幾個已成年的孩子,自從太太十多年前做手術後比較少夫妻生活,但人 ...

點知道她們去了爆房?太太在眾人前同小三攤牌,先生有咩反應?

大宅

Copy from 明愛向晴軒

如伴侶最終選擇分居,或外遇者不願處理婚外情的關係,應仔細考慮如何處理婚姻的問題。如決定留在婚姻中,應了解自己的情緒狀況是否能應付長期的失望或糾纏。如打算離婚,應先了解離婚的利與弊,是否切合自己的需要,及是否可承擔離婚所帶來的後果。所有決定均沒有對與錯,只要經過深思熟慮,並在有需要尋求協助時,適時求助,就能慢慢走出人生的低谷

別墅

回覆 days.bb 的帖子

小三係本身有老公有仔女, 但對外表示老公對自己唔好, 所以搭上左老先生。

男爵府

私家偵探,搜集證據

別墅

想飛的媽媽 發表於 21-4-15 00:38
點知道她們去了爆房?太太在眾人前同小三攤牌,先生有咩反應?

太太一直懷疑自己老公不忠,有一日明明說去A地方,太太到A地方找不到就打電話給老公。
老公說他在B地方,期間忘記掛掉電話,她老公慌張地說:「我老婆來了...我老婆來了!」整個過程被太太聽到。

太太當眾辱罵小三,小三低頭不語。老先生一臉不悅但沒有作聲。

別墅

飛天紅豬俠 發表於 21-4-15 09:12
私家偵探,搜集證據

私家偵探都難搞,如果爆房地點在小三的家。即使佢影到上樓,但不是捉姦在床都証明唔到咩。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Marv0826 發表於 21-4-15 09:18
私家偵探都難搞,如果爆房地點在小三的家。即使佢影到上樓,但不是捉姦在床都証明唔到咩。
...

咁又唔係呀
上次有私家偵探開post講過,佢話如果影到人地去酒店嗰啲,幾個鐘……其實基本上假設佢地係有親密行為

就算即使冇上床都可能有攬,錫……在我角度等同出軌
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Marv0826 發表於 21-4-15 09:18
...

一定要上床嘅證據嗎
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

BK Milk勳章

代朋友問

重點係,太太自己想要咩結果?
佢哋認唔認,有冇通姦証據,不是重點。

如果太太係諗住原諒老公,唔分開,無論佢認唔認有錯都好,太太將來只可以做跟得夫人/信任佢 (老公唔避忌你都沒耐何),但老公一定要改電話號碼,跟手delete小三號碼。

不過我會咁做:
話比老公知,如果佢唔同嗰個女人斷絕來住 (無論佢哋之前有冇路),你就會將證據(其實冇) 揚晒出嚟,包括小三老公及所有親戚朋友, 到時邊個冇面/比人地老公斬既話,你不會負責。

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

想離婚就和小三面談,不想離婚就睜一隻眼閉一隻眼

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

起初我以為你朋友誤會,但如果佢由電話聽到全程,就是天網恢恢。她不顧旁人眼光當眾辱罵小三,俾機會小三扮委屈,佢老公和朋友傾向同情小三,已經行錯第一步,希望你朋友先收拾心情,諗清楚自己想要乜。

狗男女扮普通朋友,即是唔想人知,唔想改變現狀,總好過大模斯樣。
現在係小三搵正印,佢想要乜?不外乎兩樣,一,解釋佢地冇不倫,二,爭取更大權益。你朋友老公係咪最近冇單獨見佢,迫到佢出招?

你朋友必須冷靜,如果做不到就不要見面。如果有錢就搵私家偵探錄下全程。你朋友千萬不能出手打人丶罵人,要識扮委屈,可以問佢想分一半老公,還是想要錢,如果可以錄到小三真面目就最好。幸好佢地年紀大,冇機會搞大個肚,男人年紀又大,多數唔會離婚搞散個家。最重要是你朋友兩公婆想點,有需要可以搵明愛婚姻輔導。

大宅

代朋友問

有無諗過會係個男人同小三夾埋,去向個女人解釋所謂的誤會?

別墅

soso1227 發表於 21-4-15 10:55
起初我以為你朋友誤會,但如果佢由電話聽到全程,就是天網恢恢。她不顧旁人眼光當眾辱罵小三,俾機會小三扮 ...

分析得好好呀!
因為最近爆房事件被聽到,老太太嬲怒,於是在朋友面前追罵小三,狗男女人前扮無事,是其他朋友提議開會令老太太放心。

老先生似乎想享齊人之福,但老太太堅決拒絕,小三是很會做人,會扮委屈但暗地裡是很囂張的人。

所以,現在掙扎面談應該如何做法。是一對一還是要子女陪同老太太面談較好?求解答

別墅

buibui1123 發表於 21-4-15 12:31
有無諗過會係個男人同小三夾埋,去向個女人解釋所謂的誤會?
應該不是,男人身有屎,主張唔傾。

應該係朋友唔知底蘊想做中間人,所以促成面談。

別墅

soso1227 發表於 21-4-15 10:55
起初我以為你朋友誤會,但如果佢由電話聽到全程,就是天網恢恢。她不顧旁人眼光當眾辱罵小三,俾機會小三扮 ...

小三係想就係想扮無野,扮清白,然後想個男人離婚再分一杯羹。男人三番四次說要離婚,應該就是這樣。

男爵府

如果你朋友唔夠冷靜,唔見好過見,諗清楚自己想點,直接同老公傾

大宅

Marv0826 發表於 21-4-15 12:56
應該不是,男人身有屎,主張唔傾。

應該係朋友唔知底蘊想做中間人,所以促成面談。

其實小三本身就有家庭
面談未至於係想個男人離婚
我反而覺佢只係想搵方法解除個女人的誤會,方便同個男的繼續一齊

大宅

代朋友問

首先唔好單獨同小三面談,一陣小三耍手段錄音,可能令你朋友有麻煩。應該係老太太同老先生2個坐底傾清楚,如老先生唔肯同小三分開就再諗離婚/分身家等。

可以既話,再爆埋比小三老公聽,睇下小三想要返老公定寧願離婚都要跟老先生一齊...

首頁

尾頁

跳至