自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

今朝去kfc食早餐,一個人,咁我坐響一邊角落位枱,剛買未食,有個婆婆坐另一邊角落位枱,咁中間仲有兩張枱,咁有對男女就坐其中一張枱,個女人去買野食,個男人坐低就開到手機好大聲播英文歌,好嘈果種歌,咁我話可唔可以細聲少少,其實我同婆婆都係自己睇緊自己手機,婆婆就話個男人,響度騷擾到其他人,個男人話好大聲咩?我鍾意咁聽歌喎,再大聲D都仲得,跟住開到最大聲,全間kfc起碼半間都聽到,我真係坐隔離枱,嘈到頂唔順,搬去遠D既枱,婆婆都食完即走,但我剛買左未食,我食完都即走,個男人仲係開到手機最大聲英文歌,男人老狗,起碼五十幾歲!kfc職員經過都唔敢出聲。

大宅

牛年勳章

回覆樓主:

之前睇jm教路,最有效嘅方法係大大聲播佛偈

水晶宮

moonlight9198 發表於 21-4-14 22:35
今朝去kfc食早餐,一個人,咁我坐響一邊角落位枱,剛買未食,有個婆婆坐另一邊角落位枱,咁中間仲有兩張枱 ...

依家呢啲人唔驚比人公審,因為覺得一定有人支持

珍珠宮

回覆樓主:

無謂嘈 可能精神病 去第度算 而家周街都係 小心啲

wcpcelia    發表於 21-4-15 16:16
rainbowchuuu3    發表於 21-4-15 11:54
opclk99    發表於 21-4-15 03:36

瑪瑙宮

daijuju 發表於 21-4-14 22:46
無謂嘈 可能精神病 去第度算 而家周街都係 小心啲

係呀!我一個女人仔,佢同個女人一齊,個女人都冇阻止佢個男人,我費時麻煩,打都唔夠人打,食完走就算。

瑪瑙宮

mozhai 發表於 21-4-14 22:39
之前睇jm教路,最有效嘅方法係大大聲播佛偈

我人多就唔驚佢,但我得一個人,咪攪,安全第一。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

回覆樓主:

講開無品,我之前喺Aexn見到海量c9,呀叔(唔係一個半個),將幾十個(目測每人至少30個以上)特價嘅橙放喺自己架shopping cart度,揀完先將唔要嘅掟返上貨架。
我又試過喺惠x見到有個女人,外表cc文文,買盒裝雞蛋時,竟然拎三盒,之後將每一盒最大(我估咋,因為我覺得一樣size)果d換去其中一盒度,跟住淨係買果盒。

伯爵府

哩d人係佢隔離大聲播返佛經就得,咩都唔駛講

伯爵府

mondd 發表於 21-4-14 23:22
講開無品,我之前喺Aexn見到海量c9,呀叔(唔係一個半個),將幾十個(目測每人至少30個以上)特價嘅橙放喺自己 ...

所以我最憎去超市買生果,俾人摸過掉過污糟邋遢,寧願係街市買

不過雞蛋通常有膠紙痴住都換到?

子爵府

虎到金來勳章

好心用耳機啦
最憎呢啲人

子爵府

moonlight9198 發表於 21-4-14 22:35
今朝去kfc食早餐,一個人,咁我坐響一邊角落位枱,剛買未食,有個婆婆坐另一邊角落位枱,咁中間仲有兩張枱 ...

可能有精神病,唔好同呢啲自私精嘈

用戶要求終止服務

牛年勳章

szesze_lam 發表於 21-4-14 23:27
所以我最憎去超市買生果,俾人摸過掉過污糟邋遢,寧願係街市買

不過雞蛋通常有膠紙痴住都換到?

街市唔比客摸唔一定乾淨,而且好多時有 d 爛嘅夾喺裏面
未經許可,請勿轉載

伯爵府

大笨鐘 發表於 21-4-14 23:37
街市唔比客摸唔一定乾淨,而且好多時有 d 爛嘅夾喺裏面

我明白街市未必乾淨,不過相比起超市俾海量嘅人摸過我就驚驚

用戶要求終止服務

牛年勳章

szesze_lam 發表於 21-4-14 23:41
我明白街市未必乾淨,不過相比起超市俾海量嘅人摸過我就驚驚

我預咗喺街接觸到嘅嘢都有好多人摸過,對街市嘅衞生情況更無信心,因為我去舊式街市,唔係領展嗰類新街市。
未經許可,請勿轉載

大宅

2024年龍年勳章

moonlight9198 發表於 21-4-14 23:12
我人多就唔驚佢,但我得一個人,咪攪,安全第一。

啱,萬一佢真係有啲嘢…刺激到佢就大鑊

大宅

2024年龍年勳章

講開無品,我之前喺Aexn見到海量c9,呀叔(唔係一個半個),將幾十個(目測每人至少30個以上)特價嘅橙放喺自己 ...

雞蛋曾經有 case 係個女人換咗唔同價嘅蛋,唔知同價可唔可以換呢?真係唔識

瑪瑙宮

呢兩樣,真係超市成日見到,拎晒橙去自己超市手推車,再慢慢睇,唔要就放番出去。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

Mintxxx 發表於 21-4-14 23:57
雞蛋曾經有 case 係個女人換咗唔同價嘅蛋,唔知同價可唔可以換呢?真係唔識
...

唔同價都得?我就通常睇下盒雞蛋入面有冇爛就算。

瑪瑙宮

Mintxxx 發表於 21-4-14 23:55
啱,萬一佢真係有啲嘢…刺激到佢就大鑊

正常人都唔會咁做影響其他人呱。

瑪瑙宮

Michellebaby123 發表於 21-4-14 23:32
好心用耳機啦
最憎呢啲人

講起耳機,個婆婆就同個男人講,可以用耳機聽架,個男人話我喜歡咁樣聽呀!咁個婆婆都唔再出聲。

首頁

尾頁

跳至